Beleggersplaats
 

Hoe u een inkomstenstroom opbouwt die alsmaar blijft groeien

Een jaar of vijf geleden kregen wij de eerste indicaties dat ons pensioenstelsel toch niet zo veilig was als we lang gedacht hebben. Bovendien had marktonderzoek uitgewezen dat veel gepensioneerde beleggers graag wat meer wilden profiteren van hun vergaarde kapitaal, zonder het echt op te willen maken. Met andere woorden, oudere beleggers hadden behoefte aan een beleggingsmethode die met de regelmaat van de klok voor een uitkering zorgde, maar tegelijkertijd niet het basiskapitaal aantaste, zodat het kapitaal na overlijden aan de kinderen kon worden geschonken.


Gat in de markt

Paul van den Heuvel zag een gat in de markt. Want niet alleen zag hij de mogelijkheid waarmee beleggers op deze wijze aan de slag konden, hij bedacht ook hoe zij dit konden doen, zonder gedwongen gebruik te maken van allerlei dure verzekeraars die eerst hun eigen kosten en winsten wilden opstrijken en het restant aan de verzekerde over lieten. Het idee was PensioenDividend.nl, een maandelijkse nieuwsbrief en een website vol tips over fondsen, die elke maand aan hun aandeelhouders dividend uitkeren. De nieuwsbrief werd een doorslaand succes, want voor een luttel bedrag kregen gepensioneerden informatie toegespeeld, waarmee ze eenvoudig zelf aan de slag konden. Abonnees ontdekten al snel, dat de aandelen die Paul adviseerde, inderdaad elke maand een dividend uitkeerden. Extra mooi was, dat de meeste fondsen een dividend uitkeren tussen de 8% en 10%. Veel meer dan de banken aan rente geven en zeker veel meer dan de verzekeringsmaatschappijen uitkeren. De nieuwsbrief heeft inmiddels enkele duizenden abonnees.

 

Ook interessant voor de jongere beleggers…

In 2012 heeft Paul opnieuw onderzoek gedaan, waarbij kwam vast te staan dat het niet alleen de gepensioneerden zijn die behoefte hebben aan een regelmatige extra uitkering. Door bezuinigingen van de overheid is de behoefte aan een extra uitkering nu ook bij veel jongeren aanwezig. Gezinnen met studerende kinderen bijvoorbeeld, of gezinnen die nu te maken gaan krijgen met de veranderingen in het hypotheekstelsel. Het zijn maar een paar voorbeelden, want het systeem dat Paul in zijn nieuwsbrief beschrijft, kan ook gewoon gebruikt worden om te sparen met een rente in de vorm van een dividend van 8% of meer. Daarom is er nu een tweede naam aan de nieuwsbrief gegeven: ElkeMaandDividend.nl. Hiermee wil de auteur duidelijk maken dat zijn idee, om een portfolio op te bouwen die elke maand dividend uitkeert, niet alleen voor gepensioneerden bedoeld is.


Beperkt risico

De fondsen die Paul aanbeveelt, beleggen zelf in vaak honderden aandelen, waardoor uw kapitaal maximaal wordt gespreid. Spreiding is één van de belangrijkste voorwaarden om onnodige risico’s uit de weg te gaan. Door bijvoorbeeld in tien fondsen te beleggen van ElkeMaandDividend.nl, die op hun beurt weer beleggen in tientallen ondernemingen, brengt u een maximale spreiding in uw portfolio aan.


Gratis handboek

Om het allemaal voor u op een rijtje te zetten, heeft Paul een handboek geschreven, dat voor elke geïnteresseerde gratis ter beschikking staat. Als u hier even klikt, kunt u gelijk het handboek aanvragen.

Wereldwijd de beste Dividend Aandelen in het vizier
DividedRadar

Inflatiezorgen worden alleen maar groter

De afgelopen weken had iedereen op de financiële markten de mond nog vol over inflatie. De inflatierisico's in de eurozone namen toe, maar de prijsdruk zou nog kunnen afnemen voordat ze verankerd...

Lees verder >>

ontvang gratis de nieuwsbrief

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.