Beleggersplaats
 

Bouw uw eigen Dividend Fabriek

De eerste nieuwsbrief die zich specialiseerde in het Hoog Dividend beleggen was die van The Dividend Factory. In 2008, in het oog van de financiële storm die over de wereld trok, besloot Paul van den Heuvel op dat moment met een antwoord te komen op de vraag waar beleggers moesten schuilen. In een slecht beursklimaat doen dividendaandelen het namelijk beter dan groei aandelen en het dividend vormt een vangnet. Duizenden beleggers in Nederland en België grepen deze reddingsboei en nog steeds maken ze een mooi rendement dat ze krijgen uit hun Hoog Dividend aandelen portfolio. Het gaat hier om Hoog Dividend aandelen met een dividendrendement van 8%, 10%, 12% en meer en de uitkeringen zijn veelal per kwartaal of per maand!

Onderzoek

Koerswinst is minder belangrijk dan velen denken. Dit is keihard aangetoond op basis van onderzoek. Eind jaren negentig werden bedrijven, die een groot deel van hun winst uitkeerden aan de aandeelhouders, bestempeld als ‘saai’ en ‘niet sexy’. Het tegendeel is dus waar! Het uitkeren van een Hoog Dividend betekent niet dat een bedrijf te weinig in toekomstige groei investeert. Onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven die een hoog dividendrendement realiseren, juist vaak goed geleid worden, een gecontroleerde groei doormaken en weloverwogen acquisities doen.


Hoge pay-out

Er zijn twee verklaringen voor de vaststelling dat Hoog Dividend beleggingen behoorlijk winstgevend kunnen zijn. Met een hoge pay-out ratio geeft het management namelijk een signaal af, dat ze veel vertrouwen heeft in de toekomst. De tweede verklaring is de meest logische. Wanneer bedrijven veel dividend uitkeren, houden ze automatisch minder over voor inefficiënte investeringen. We zijn gewend te denken dat voortdurende en vaak grote overnames alleen maar een positief signaal afgeven. Dat is dus zeker niet het geval! Het is bewezen dat bijna 80% van alle overnames geld vernietigt in plaats van geld creëert.

Hoog Dividend

Het uitkeren van een groot deel van de winst in de vorm van dividend, klinkt ons beleggers als muziek in de oren. Een dividendrendement van rond de 10% is zeker geen uitzondering. Veel Amerikaanse gewoontes worden vroeg of laat door ons Europeanen overgenomen. Zo ook het Hoog Dividend beleggen. The Dividend Factory heeft jarenlang research gedaan naar het fenomeen "Hoog Dividend aandelen" en is dé dividend specialist voor Nederland en België.


Sectoren

In de portfolio van The Dividend Factory zijn aandelen opgenomen van ondernemingen uit diverse sectoren zoals de telecommunicatie, olie- en gasindustrie, investeringsmaatschappijen, onroerend goed trusts, de zorgsector en zelfs een beursgenoteerde begrafenisonderneming. Voor extra zekerheid is er een apart portfolio ingericht met (cumulatief) preferente aandelen.


De Dividend Fabriek

Het doel is dat u met uw geïnvesteerd kapitaal een zo hoog mogelijk dividend rendement gaat halen. Hiervoor heeft The Dividend Factory een portfolio samengesteld van meer dan veertig aandelen, waarmee u een jaarlijks dividend van 8%, 10% of meer kunt realiseren. Elke maand weer ontvangt u tientallen dividend uitkeringen want de uitkeringen zijn vaak per maand of per kwartaal. Beleggingen zijn over het algemeen voor de lange termijn. Deze beleggingsvorm is zowel voor de kleine als voor de wat grotere belegger interessant!

‘Bouw uw eigen Dividend Fabriek’ is de titel van het gratis E-boek dat u hier aan kunt vragen. Een aanrader voor wie op zoek is naar een Hoog Dividend met een beperkt risico!

Wereldwijd de beste Dividend Aandelen in het vizier
DividedRadar

Ondergewaardeerd aandeel met 7,6% dividend

Drie weken geleden maakten we al wat ophef over onze nieuwe Europese dividendparel. Eentje van de hoogste klasse! Wie nu koopt, krijgt gelijk een dikke 7% dividend, elk kwartaal gaat u de komende...

Lees verder >>

ontvang gratis de nieuwsbrief