Beleggersplaats
 

De derde industriële revolutie is gestart

De begrijpelijke behoefte van de mens om zijn levensstandaard te blijven verbeteren is tot een materialistische obsessie verworden die de wereld in rap tempo doet veranderen. Een uitdijende wereldbevolking en een ogenschijnlijk niet te stuiten vooruitgang op het gebied van techniek, communicatie en gezondheidszorg zullen macro-economisch gezien voor uitdagende tijden zorgen.

Eén van die uitdagingen is een onvermijdelijke schaarste aan voedsel en grondstoffen, en dat biedt mooie kansen voor de goed geïnformeerde belegger. De overgang naar een duurzame wereld is nu pas echt begonnen. Naast lithium zal de vraag naar koper explosief gaan stijgen. Ook dit materiaal vindt zijn weg naar de elektrische auto.

Voor het beleggen in grondstoffen hebt u een wat langere adem nodig en beleggen in grondstoffen is zeer speculatief van aard. Grondstofbedrijven lopen een groter risico, maar gaan ongehoord grote winsten maken als de afzetmarkt groter en groter wordt. Spreiden in deze sector is dan ook een must.

Meer lezen over beleggen in grondstoffen, klik hier