Beleggersplaats
 

Emerging Markets

Emerging Markets staan op verder uitbreken

Terwijl de brede MSCI Emerging Markets Index het de afgelopen 10 jaar telkens moesten afleggen tegen de prestaties van de S&P500, doet de bredere index het sinds 2016 voor het eerst weer eens beter. In 2017 deden de opkomende markten het met +30% en meer uitstekend. De meest hippe asset class van de jaren 90 is weer hot. Toenemende consumptie, stijgende welvaart, enorm infrastructurele verbeteringen, rijke grondstofbronnen e.d. hebben het rendement van de regio enorm doen opbloeien.

Ondanks de risico’s blijven de Emerging Markets een zeer aansprekende beleggingscategorie die we niet helemaal aan ons voorbij (kunnen) laten gaan. De grote economische groei zal in de toekomst toch in de opkomende markten worden geboekt. Daar wonen meer mensen en vooral meer jonge mensen. 

Beleggers die toch willen investeren in deze speculatieve maar zeer lucratieve regio, doen met een Exchange Traded Fund (ETF) die een bepaalde index volgt dan ook een hele tactische belegging. Het is een goedkope manier om een brede blootstelling aan de regio te hebben, waardoor de risico's significant worden gespreid. Door te beleggen in een ETF die een Emerging Market Index volgt, verklein je het risico, beperk je de kosten en heb je altijd een marktgemiddeld rendement. En dat is mooi, want onderzoek wijst keer op keer uit dat het merendeel van de beleggers er niet in slagen de markt structureel te verslaan.

Lees meer op www.INDEXaandelen.nl

BELANGRIJK BERICHT VOOR ABONNEES

We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan een compleet nieuw platform om je als abonnee nog beter te dienen.

Via BeleggersPlaats 2.0 word je makkelijker en sneller voorzien van updates, beheer je op een vlotte manier je abonnementen en heb je straks ook de mogelijkheid tot extra interactie.

Je ontvangt van ons binnenkort een email (of je hebt die reeds ontvangen) met als onderwerp “Belangrijk: activeer je account bij BeleggersPlaats”. Open deze mail meteen na ontvangst en zorg ervoor dat je een nieuw wachtwoord aanmaakt zodat je account geactiveerd wordt.

Vanaf dan kan je inloggen op BeleggersPlaats.com (ipv. BeleggersPlaats.nl) om je favoriete nieuwsbrieven te consulteren.