Beleggersplaats

Dividend blijft de trend

Dividendaandelen worden steeds populairder onder beleggers. Zeker in tijden van lage rente. Voor de echte hoge en stabiele dividenden moeten we eigenlijk naar Amerika. Daar heerst een volwassen dividendcultuur, waarbij het rijke dividend vaak per kwartaal of zelfs per maand wordt uitgekeerd. Los van de vele pluspunten die Amerikaanse dividendaandelen bezitten, hebben we echter wel te maken met de bewegingen van de dollar. Het ene moment werkt dat in ons voordeel, maar op het moment dat de dollar daalt, knaagt dit aan de waarde van onze beleggingen. Ook ons dividendinkomen loopt in dit geval terug.
 

Focus op Europa

Als antwoord op de groeiende behoefte om buiten de dollar een volwaardige dividendportefeuille te kunnen opbouwen, is DividendRadar dat gaan doen waar het uiteindelijk ooit voor bedoeld is: Het in het vizier krijgen van wereldwijd de beste dividendaandelen. En ditmaal de niet dollar aandelen die op frequente basis een aantrekkelijk dividend uitkeren. De focus ligt hierbij op omliggende (euro) landen zoals Duitsland, België en Frankrijk, maar ook Engeland of Scandinavië vallen binnen onze radar. Wanneer we een sterk dividendaandeel buiten ons continent spotten, zal ook deze zeker een plaats in de portfolio krijgen.
 

Criteria

DividendRadar gaat op zoek naar dividendaandelen die minimaal 2x per jaar en bij voorkeur een dividendrendement van 4% of hoger uitkeren. Na deze voorselectie hanteren we een aantal strenge criteria die zich richten op de houdbaarheid van het dividend. Doel is en blijft een stabiel en veilig inkomen. Steeds meer beleggers hechten waarde aan een constante stroom aan dividenden. Bedrijven als Shell staan erom bekend hun aandeelhouders trouw te blijven als het om dividend gaat, ook al is de kas daarvoor niet altijd toereikend. Het blijft daarom oppassen dat bedrijven zich niet in hun eigen vlees snijden om de beleggers maar tevreden te houden. Om een stabiel dividendinkomen te kunnen garanderen, zit er een apart team op de DividendRadar redactie. Dit ervaren team struint voortdurend de wereldwijde beurzen af, op zoek naar solide dividendaandelen.
 

Rendement

Waar we in Amerika een uitgebreide selectie kunnen maken uit dividendaandelen, is de spoeling buiten dit dividend-walhalla een stuk dunner. Of het om een groei- of hoogdividend gaat, we zullen onze maatstaven moeten aanpassen aan het aanbod. DividendRadar, als onderdeel van BeleggersPlaats, onderscheidt zich van het aanbod aan financiële websites door naast de Amerikaanse portefeuilles nu ook een internationaal volwaardige dividendportefeuille te onderhouden, zonder zich te beperken tot enkel de ‘dicht bij huis’ dividendaandelen uit eigen land. Dit heeft geresulteerd in een volwassen internationale dividendportefeuille.

Abonnementen

 • Dividend Radar

  Internationaal Dividend Portfolio

  Om buiten de dollar een volwaardige dividendportefeuille te kunnen opbouwen, is DividendRadar dat gaan doen waar het uiteindelijk ooit voor bedoeld is: Het in het vizier krijgen van wereldwijd de beste dividendaandelen. Hét bewijs dat buiten het dividendland Amerika er ook dividendparels te vinden zijn.

  € 49,-
  per kwartaal

  Abonneer op
  Dividend Radar

Over Eric Poelmann

Eric Poelmann

Eric Poelmann heeft na zijn studie aan de Business Universiteit Nyenrode een vervolgstudie gedaan in Amerika aan de University of Oregon. Eric is een instituut op het gebied van Direct Marketing. Diverse postorderbedrijven zijn onder zijn leiding uitgegroeid tot hoofdrolspelers in de markt van het verkopen op afstand. Postorderen staat voor gemakkelijk en comfortabel shoppen.

Lees verder >>
Wereldwijd de beste Dividend Aandelen in het vizier
DividedRadar

16 Europese Hoog Dividend Toppers

Onze Europese dividendportefeuille is hard op weg één van onze grootste successen te worden. De behoefte aan Europees dividend is groot en aan die behoefte hebben we meer dan voldaan. Maar...

Lees verder >>

ontvang gratis de nieuwsbrief