Nieuwsbrief MeerPensioen

Presentatie Hoog Dividend energiefonds van BlackRock

Olie zit in de lift!
Krijg gelijk 7% dividend

Profiteer de komende jaren van een maandelijks dividendinkomen van o.a. Shell, Chevron en BP.

   

 
Vandaag staat een energiefonds van BlackRock centraal. De combinatie van olie en BlackRock gaat ons de komende jaren een prachtig dividendinkomen opleveren plus een verwachte kapitaalwinst.

De olieprijs herstelt zich en gaat nu zelfs richting de 80 dollar!

Wie denkt dat olie op korte termijn geen rol van betekenis meer speelt, heeft het flink mis. De dalingen van de olieprijs vanaf 2014 hebben weinig te maken gehad met de natuurlijke bewegingen van vraag en aanbod. Een aantal invloedrijke olielanden en van oorsprong aartsrivalen, hebben de prijs voor een vat olie weer eens ingezet als wapen om elkaar het leven zuur te maken, met als gevolg dat de prijs voor een vat olie meer dan halveerde.

De oliecrisis in de jaren zeventig leek terug te keren. Daar gebeurde het omgekeerde, toen de olieprijs kunstmatig werd opgedreven door een aantal politieke acties van de Arabische olieproducerende landen, gericht tegen het Westen.

Toch zit het venijn niet alleen in het politieke gekrakeel. De financiële crisis, gestart in 2008, en de naweeën ervan, zorgde vooral in de VS voor een olie-overschot. Door het herstel van de economie nemen de overschotten nu snel af, wat de prijs weer opdrijft.

Olie is voorlopig nog niet weg te denken.

In deze editie wijs ik u op de kansen die er liggen in de wereld van olie, gas en grondstoffen. De aandelen in dit segment zijn nog aantrekkelijk geprijsd.

Deze maand staat een energie- en grondstoffenfonds van BlackRock centraal. U leest er alles over in deze nieuwsbrief.

 

BlackRock is als vermogensmanager een prachtige partij

Wie bij de uitgifte van de eerste BlackRock aandelen deze in 1999 kocht, betaalde $14,19. De actuele koers ligt rond de $520. Over de afgelopen vijf jaar verdubbelde de koers van het aandeel BlackRock. Ter illustratie van het succes, de dividendhistorie sinds 2003 van BlackRock:

 

Dividendhistorie BlackRock

 PensioenDividend

 

De koers van het aandeel BlackRock steeg afgelopen vijf jaar met 108%. De Dow Jones steeg over deze periode met 62%. Gaan we verder terug in de tijd, dan blijft BlackRock ver vooruitlopen op het marktgemiddelde. De ontwikkeling van het dividend vertoont een zelfde trend, zoals hierboven aangetoond.

 

Het fonds

Het nieuwe BlackRockfonds dat ik opneem in de portfolio van PensioenDividend keert maandelijks dividend uit en realiseert een dividendrendement van rond de 7%.

Gerekend met de actuele koers krijgt u bijna 10% korting. De korting ontstaat doordat de netto waarde van het fonds hoger ligt dan de koerswaarde. Een gunstig teken!

De kansen van dit fonds liggen in het verdere herstel van de olieprijs, de opkomst van gas als minder vervuilende energiebron en de verwachte opleving van grondstoffen. De waarde van het fonds is $437 miljoen.


De portfolio

De investeringsportfolio bestaat uit 33 posities, afkomstig van large cap oliemaatschappijen, mijnbouwers en andere aan grondstof en energie gerelateerde bedrijven.

Een kleine 10% van de portfolio bestaat uit toeleveranciers in de olie-industrie zoals Baker Hughes, Halliburton en Schlumberger. Het grootste deel bestaat uit de voornaamste spelers in de olie-industrie. Hieronder de toplijst.

 

PensioenDividend

 

De verdeling naar landen:

PensioenDividend

 

Olieprijs

Het leeuwendeel van de inkomsten van het fonds komt uit de grote spelers op de oliemarkt. Sinds het instorten van de olieprijs hebben oliebedrijven veel aan beurswaarde verloren. Het dieptepunt werd begin 2016 bereikt. Vanaf die periode is het herstel ingezet.

Veel oliebedrijven hebben het niveau van vijf jaar geleden weer bereikt, maar de koersstijgingen gaan verder…

Het fonds dat vandaag centraal staat, haalt de inkomsten uit kapitaal, dividend en het voeren van een optiestrategie. Er wordt geen leverage toegepast.

BlackRock heeft onder invloed van de gedaalde olieprijzen de inkomsten zien teruglopen. In die tijd was het niet opportuun het fonds in onze portfolio op te nemen. De kaarten liggen nu anders. Ik zie voldoende kansen in dit energiefonds.

Hoewel ik op korte termijn niet direct een verhoging van het dividend verwacht, ga ik wel uit van een stijging van de koers. De afgelopen vier weken loopt het fonds, samen met de koersen van de grote oliemaatschappijen, vooruit op het marktgemiddelde. Met name Shell en BP laten koersstijgingen zien van rond de 5% in vier weken.

Wanneer de grote spelers hun dividendpolitiek handhaven zoals is gebleken, verwacht ik in combinatie met een mooi dividendrendement met dit fonds ook kapitaalwinst te gaan maken.


Dividend

Vanaf eind 2014 is het fonds overgestapt naar een maandelijks ritme van dividend uitkeren. In die periode is de olieprijs hard gaan dalen. BlackRock heeft hierdoor de dividenduitkeringen moeten halveren. Dat betekende een flinke aderlating voor de aandeelhouders.

Wanneer we de actuele koers afzetten tegen het dividend, dan realiseert u gelijk een dividendrendement van tegen de 7%. U koopt met een flinke korting en we zien de olieprijs gestaag stijgen. Genoeg reden om dit energiefonds aan u voor stellen.

Bij PensioenDivdiend kunt u momenteel kiezen uit dertien Hoog Dividend parels, want zo mogen we deze bijzondere op inkomen gerichte fondsen wel noemen. De rood gemarkeerde fondsen in de nieuwsbrief staan tijdelijk op hold.

Onder de fondsbeheerders staan bekende namen zoals o.a. Guggenheim (8,8% dividend), BlackRock (8,0% dividend), MFS (10,0% dividend), First Trust (8,0% dividend), Brookfield (8,2% dividend).

 PensioenDividend

 

Elk fonds heeft zijn eigen strategie, zoals het beleggen in preferente aandelen,  aandelen in de energie infrastructuur, aandelen van megabedrijven als Apple en General Electric. Een interessante markt is die van kredieten, waaronder hypotheken.

De inkomsten komen uit de markten in zowel de VS als daarbuiten, waarvan een deel in opkomende markten. Inkomen is het hoofddoel, waarde uit kapitaalvermeerdering is hieraan ondergeschikt.

U koopt gewone aandelen van deze fondsen.

Nieuwsgierig naar de complete Hoog Dividend fondsenportfolio van PensioenDividend?

U kunt mijn maandelijkse nieuwsbrief nu lezen tegen minimale kosten. U krijgt daarin nieuwe aandelentips en u leest alles over de ontwikkelingen van uw eigen portfolio.

 

Start vandaag nog voor slechts €49,95

U kunt nu voor slechts €49,95 zelf ervaren hoe de duizenden Nederlandse en Belgische beleggers die u voorgingen elke maand genieten van de dividenduitkeringen die ze maandelijks terugvinden op hun rekening.

Een bijzondere ervaring kan ik u vertellen.

Krijg vandaag nog toegang tot mijn complete Hoog Dividend fondsenportfolio en neem een abonnement op PensioenDividend.


abonneer hier

 

100% Geld Terug Garantie!

Wat is nog het risico als u ook nog eens uw geld terug kunt krijgen, indien een abonnement u niet zou bevallen?

Deze service vindt u haast nergens. Als u een abonnement neemt op bijvoorbeeld een krant of tijdschrift, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. PensioenDividend biedt een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!
 

PensioenDividend 

Geniet van uw extra inkomen! Paul van den Heuvel

 

600_handtekening_paul_van_den_heuvel.jpg

Paul van den Heuvel

 
Share this page

 

 

PensioenDividend

 

abonneer hier