Nieuwsbrief MeerPensioen

Beleggers hebben steeds meer behoefte aan
stabiele beleggingen met een hoog rendement

BabyBonds voor jarenlang een rotsvast inkomen 

We starten met gemiddeld 7,3% rendement zonder bronbelasting!

   

 
Na een periode van research heb ik dit jaar een interessante beleggingscategorie toegevoegd aan de portfolio van Pensioen Dividend: BabyBonds!

Een wat speelse term voor een serieus en interessant beleggingsinstrument waar ik u graag nader kennis mee laat maken. Vandaag ga ik hier dieper op in.

 

Een stabiel inkomen met Baby Bonds

 

Wat zijn Baby Bonds?

PensioenDividendKort gezegd zijn het in kleinere stukken geknipte obligaties, die op de gangbare aandelenbeurzen verhandelbaar zijn. Obligaties, vaak in grotere coupures, worden verhandeld op de obligatiemarkten. Daar hebben we al een groot voordeel te pakken. Net als closed-end fondsen koopt u Baby Bonds tegen lagere bedragen en gedragen ze zich bij aan- en verkoop als gewone aandelen.

 

Vast dividend (rente)

Een tweede overeenkomst biedt zelfs een extra voordeel ten opzichte van de closed-end fondsen zoals die in aanmerking komen voor PensioenDividend. We hebben het over obligaties die op vaste tijden een vooraf vastgesteld dividend (rente) uitkeren. Closed-end fondsen kunnen het dividend tussentijds aanpassen, Baby Bonds niet.

 

Geen bronbelasting!

Maar er zijn nog meer voordelen. Obligaties keren in feite geen dividend uit, maar rente en die is niet onderhevig aan bronbelasting in Amerika. U kunt zelf eenvoudig uitrekenen wat uw voordeel is. U betaalt over de ontvangen rente dus GEEN BRONBELASTING!

 

Vaste waarde

Het volgende verschil werkt eveneens in ons voordeel: De waarde van een uitgegeven obligatie krijgt u bij aflossing volledig terug. Hierin schuilt een grote kracht. Deze bonds kunnen tussentijds, net als gewone aandelen, in waarde variëren. In de praktijk schommelt de koers meestal rond de 25 dollar. Bonds zijn niet volatiel, dus grote uitslagen naar boven of naar beneden komen niet vaak voor. Hiermee voorkomen we een hoop beleggersstress. Als de afstand tot de nominale waarde in negatieve zin groter wordt, dan mag je aannemen dat er iets aan de hand is met de uitgever van de obligatie. Dit kan echter ook tijdelijk zijn. We kopen in dat geval lekker goedkoop. Wanneer een bond extra populair is, dan stijgt de waarde boven de 25 dollar. Hier komt de looptijd om de hoek kijken.


Looptijd

Obligaties hebben een afloopdatum en dat geldt ook voor de Baby Bonds. We onderscheiden hier echter twee data: De eerste aflosdatum en de einddatum. Een onderneming kan vanaf de eerste aflosdatum de bond aflossen (tegen de nominale waarde!), maar hoeft dat niet. Hij kan dit uitstellen tot de afloop- of einddatum. Ook wel de maturity date genoemd. Als er geen einddatum genoemd wordt, dan hebben we te maken met een perpetual. Een zogenaamde ‘eeuwig durende’ lening. Even terug naar de dagwaarde (koers). Als we kopen boven de nominale waarde, in de meeste gevallen $25, dan betalen we in feite meer dan we terugkrijgen. Stel, we zijn bereid $26 te betalen, dan betalen we 4% meer. Die zijn we in feite kwijt als er tegen $25 wordt afgelost. Maar, als de eerste mogelijke aflosdatum verder in de toekomst ligt, dan kunnen we die 4% verlies ruimschoots compenseren. Het is dus belangrijk om de eerste aflosdatum goed in de gaten te houden.


Veiligheid

Bij beleggen halen we nooit rendement zonder risico te lopen. That’s all-in the game. Rendement en risico correleren met elkaar. Bij obligaties lopen we minder risico dan bij gewone aandelen. Het rendement op obligaties zal minder spectaculair zijn, maar daar krijgt u meer stabiliteit en zekerheid voor terug. Baby Bonds bevinden zich hoger in de rangorde. Weer een voordeel! Onder aan de ladder staan gewone aandelen, gevolgd door preferente aandelen, daarna cumulatief preferente aandelen, daarna gewone obligaties en bovenaan staan de senior obligaties. Die krijgen dus altijd als eerste uitbetaald. Baby Bonds zijn gewone of senior obligaties.


Rating

De uitgever van een obligatie kan een kredietstatus krijgen, wat een soort van rapportcijfer is voor de kredietwaardigheid. Ratings worden toegekend door instanties als Moody’s, Standard & Poors en Fitch. De ratings lopen van AAA (beste) tot D (slechtste). Baby Bonds liggen net als Closed-end fondsen rond de categorie BBB, wat staat voor aanvaardbare kwaliteit (lower medium grade). Wanneer er geen rating aangegeven wordt, wil dat niet zeggen dat we te maken hebben met een onbetrouwbaar bedrijf. Het kan voorkomen dat een onderneming gewoonweg te klein is, zoals regelmatig voorkomt bij Business Development Companies (BDC’s). Het in de arm nemen van een kredietbeoordelaar is een kostbare zaak.


In de praktijk

De portfolio van PensioenDividend zal uitgebreid worden met een categorie Baby Bonds. Closed-end fondsen die door de nieuwe PRIPP's regelgeving (tijdelijk) niet meer aangekocht kunnen worden, komen in het archief. We blijven deze fondsen uiteraard voor u volgen. Verkopen kan altijd. Ik ben uiteraard niet over één nacht ijs gegaan. Na een gedegen vooronderzoek is er een watchlist ontstaan, waaruit ik regelmatig nieuwe posities selecteer. Hiermee blijven mijn doelstellingen en uitgangspunten overeind. U mag blijven rekenen op een stabiel, zo niet nog stabieler inkomen uit dividend (rente). U geniet tevens een mooi belastingvoordeel. Door de combinatie met closed-end fondsen zijn we in staat de risico’s nog beter te spreiden, met behoud van een bovengemiddeld rendement uit dividend en rente.

Let op: De markt voor Baby Bonds is niet altijd even liquide. Bij kleinere volumes kan de werkelijke prijs wat afwijken van de door u beoogde prijs die u wilt betalen. Het beste is om met gelimiteerde orders te werken.

 

Onze lijst per 25-10-2018

PensioenDividend

Nieuwsgierig naar deze nieuwe en interessante beleggingscategorie?

 

U krijgt gelijk drie maanden GRATIS abonnement op PensioenDividend!

Tegen lage kosten, van in dit geval €49,95 per kwartaal, geven wij u alle informatie die nodig is voor het onderhouden van uw eigen, op inkomen gericht aandelenportfolio. Dat komt neer op nog geen 17 euro per maand.

Maar ik heb vandaag een mooie aanbieding voor u…

Om vandaag voordelig kennis te kunnen maken, betaalt u de eerste drie maanden helemaal niets!

Wij betalen voor u de eerste drie maanden uw abonnementskosten.

Als u nu een abonnement neemt van €49,95 per kwartaal, krijgt u er van mij 3 maanden GRATIS bij. Uw eerstvolgende betaling zal dan pas over zes maanden plaatsvinden.

Dat is een welkomstkorting van 50%!

Bevalt het u niet, dan hoeft u enkel een berichtje te sturen aan onze administratie om uw abonnement te stoppen. Makkelijker en veiliger kan haast niet. Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen.

Ontdek vandaag nog welke fondsen u met grote kans een prachtig rendement op gaan leveren. 

 
START hier
 

Wij verstrekken u alle informatie die nodig is om een extra inkomen te krijgen op basis van het maandelijks uitgekeerde dividend. Op onze website vindt u alle aanvullende informatie om vandaag nog te kunnen starten.
 

Wat kunt u als abonnee van ons verwachten:

 • U krijgt als abonnee toegang tot de speciale secties van onze website waarin zich alle waardevolle informatie bevindt.
   
 • U krijgt maandelijks een update van de portfolio en een voorstel voor nieuwe fondsen.
   
 • Bij belangrijke nieuwsfeiten krijgt u onmiddellijk een flashbericht voor een mogelijke snelle aan- of verkoop.
   
 • Als het abonnement u misschien toch niet zo bevalt en na verloop van tijd opzegt, krijgt u tussentijds het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Die service verlenen wij graag! Niet goed, geld terug.
    
 • U gaat profiteren van alle aanwezige kennis die wij binnen onze uitgeverij bundelen. De verschillende teams van experts, met ieder hun eigen specialisme, komen elke maand bijeen om hun ervaringen te delen. U kunt als abonnee gebruik maken van deze kennis, die u terug kunt vinden in de speciale bulletins die wij GRATIS verspreiden.
   
 • U blijft altijd baas over uw eigen geld. Wij adviseren u alleen.
   
 • De 15% bronbelasting die u betaalt bij de closed-end fondsen, kunt u in Nederland verrekenen in box 3! Op de Baby Bonds wordt GEEN bronbelasting ingehouden.
    


abonneer hier

  

Veel plezier met uw extra inkomen! Paul van den Heuvel

 

600_handtekening_paul_van_den_heuvel.jpg

Paul van den Heuvel

 
Share this page

 

100% Geld Terug Garantie!

Wat is nog het risico als u ook nog eens uw geld terug kunt krijgen, indien een abonnement u niet zou bevallen?

Deze service vindt u haast nergens. Als u een abonnement neemt op bijvoorbeeld een krant of tijdschrift, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. PensioenDividend.nl biedt een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. Wij betalen dan het niet gebruikte deel tot op de laatste cent terug!
 

100 Geld terug garantie 

   

START hier