Nieuwsbrief MeerPensioen

Abonneren nu tijdelijk €9,95

Deze week presenteerde ik opnieuw een langlopende
BabyBond met een super aantrekkelijk rendement:

Elk jaar 7% netto
rendement mogelijk
tot in 2028

Wordt dit uw mooiste (pensioen) belegging ooit?

  

 
Wordt dit uw mooiste (pensioen)belegging ooit? Deze week presenteerde ik weer een kroonjuweel onder de op inkomen gerichte BabyBonds:

U krijgt elk jaar, mogelijk tot in 2028, ruim 7% rente die u elk jaar in vier termijnen krijgt uitgekeerd.

Een super interessante investering voor de langere termijn, waarvan u tot in lengte van jaren, elke drie maanden (!) de rentevergoeding op uw beleggingsrekening bijgeschreven krijgt.

Betaalt u in de regel 15% bronbelasting over dividend, keren BabyBonds rente uit en die is onbelast!

Wat een juweel!

Absoluut een prachtig middel om uw pensioenpot exponentieel hard te laten groeien, maar het biedt ook de mogelijkheid om uw kapitaal elk kwartaal rente te laten uitkeren.

Het ultieme inkomensgericht beleggen.

Deze feiten zullen zeker uw aandacht hebben, dus wordt het tijd eens te kijken wat deze investeringsmogelijk nu precies inhoudt. Ik begin met de koele feiten:

 

Naam:                          7.00% Senior Notes due 5/31/2028
Type:                            BabyBond
 
Eerste aflosdatum:       31-05-2021
Afloopdatum:                31-05-2028
Beurs:                           NYSE American (voorheen Amex)
Onderneming:               Financiële dienstverlener
Rente:                           $0,4375per kwartaal, $1,75 per jaar
Rendement:                  7,1% (basis is slotkoers 10 juli 2018)
 
Nominale waarde:         $25,00
Koers 10-07-18:            $24,53
Aankooplimiet:              $25,75

 

De koele feiten leren ons dat het om een BabyBond gaat. Kortgezegd zijn het in kleinere stukken geknipte obligaties, die op de gangbare aandelenbeurzen verhandelbaar zijn. Obligaties, vaak in grotere coupures, worden verhandeld op de obligatiemarkten. U koopt Baby Bonds tegen lagere bedragen ($25) en ze gedragen zich bij aan- en verkoop als gewone aandelen.

Het is dus net of u gewone aandelen koopt. Daar hebben we al een belangrijk voordeel te pakken t.o.v. reguliere bonds, obligaties dus.

 

De onderneming achter de nieuwe BabyBond

BabyBonds vinden we veelal in de financiële hoek. Deze maand voegen we een Amerikaanse vermogensmanager aan het rijtje toe. Het betreft een beursgenoteerde financiële dienstverlener, gevestigd in Miami, Florida. De onderneming is gespecialiseerd in het begeleiden en financieren van omvangrijke investeringsdeals en vermogensbeheer. Sleutelwoorden zijn:

Investment banking, equity research, institutional sales and trading, independent brokerage and advisory services, asset management services and trust services.

De onderneming is al drie eeuwen actief in de financiële dienstverlening en stond aan de basis van de groei van de Amerikaanse industrie en financierde grote spoorwegmaatschappijen en nutsbedrijven. Degelijkheid ten top!

 

Resultaten

Om een beeld te krijgen van de bedrijfsresultaten baseer ik me op de cijfers van 2017.

 • De omzet bedroeg $1,27 miljard, wat een stijging betekende van 15% t.o.v. het jaar ervoor.
 • Ontvangen fees voor adviesdiensten stegen met 21%, de bankactiviteiten stegen met 83%.
 • Netto bedrijfsresultaat was $7,7 miljoen.
 • $164,7 miljard onder beheer (+20% t.o.v. 2016)
 • Inkoop van 2,1 miljoen eigen aandelen.

 

De grote voordelen van BabyBonds

Ik zet voor u de voordelen van BabyBonds op een rij:
 

Vaste rente

Ze keren een vaste rentevergoeding uit die in de prospectus wordt vastgelegd. In dit geval $0,4375 per kwartaal. Wanneer we dat delen op de actuele koers, komt dat op 7,1% per jaar.
 

Geen bronbelasting!

Maar er zijn nog meer voordelen. Obligaties keren geen dividend uit maar rente en die is niet onderhevig aan bronbelasting in Amerika. U kunt zelf eenvoudig uitrekenen wat uw voordeel is. U betaalt over de ontvangen rente dus GEEN BRONBELASTING!
 

Vaste waarde

Het volgende verschil werkt eveneens in ons voordeel: De waarde van een uitgegeven obligatie krijgt u bij aflossing altijd volledig terug. Hierin schuilt een grote kracht. Deze bonds kunnen tussentijds, net als gewone aandelen, in waarde variëren. In de praktijk schommelt de koers meestal rond de 25 dollar. Bonds zijn niet volatiel, dus grote uitslagen naar boven of naar beneden komen zelden voor. Hiermee voorkomen we een hoop beleggersstress. Als de afstand tot de nominale waarde in negatieve zin groter wordt, dan mag je aannemen dat er iets aan de hand is met de uitgever van de obligatie. Dit kan echter ook tijdelijk zijn. Wanneer een bond extra populair is, dan stijgt de waarde boven de 25 dollar. Hier komt de looptijd om de hoek kijken want we mogen niet te duur kopen.
 

Looptijd

Obligaties hebben een afloopdatum en dat geldt ook voor de BabyBonds. We onderscheiden hier echter twee data: De eerste aflosdatum en de einddatum. Een onderneming kan vanaf de eerste aflosdatum de bond aflossen (tegen de nominale waarde!), maar hoeft dat niet. Hij kan dit uitstellen tot de afloop- of einddatum, ook wel de maturity date genoemd. Als er geen einddatum genoemd wordt, dan hebben we te maken met een perpetual. Een zogenaamde ‘eeuwig durende’ lening. Even terug naar de dagwaarde (koers). Als we kopen boven de nominale waarde, in de meeste gevallen $25, dan betalen we in feite meer dan we terugkrijgen. Stel, we zijn bereid $26 te betalen, dan betalen we 4% meer. Die zijn we in feite kwijt als er tegen $25 wordt afgelost. Maar, als de eerst mogelijke aflosdatum verder in de toekomst ligt, dan kunnen we die 4% verlies ruimschoots compenseren.
 

Veiligheid 

PensioenDividend

Bij beleggen halen we nooit rendement zonder risico te lopen. That’s all-in the game. Rendement en risico correleren met elkaar. Bij obligaties lopen we minder risico dan bij gewone aandelen. Het rendement op obligaties zal minder spectaculair zijn, maar daar krijgt u meer stabiliteit en zekerheid voor terug. BabyBonds bevinden zich hoger in de rangorde. Weer een voordeel! Onder aan de ladder staan gewone aandelen, gevolgd door preferente aandelen, daarna cumulatief preferente aandelen, daarna gewone obligaties en bovenaan staan de senior obligaties. Die krijgen dus altijd als eerste uitbetaald. Baby Bonds zijn gewone of senior obligaties.

Het bovenstaande heeft u geleerd wat BabyBonds zijn. Een prachtig investeringsvehicle, waarmee u net zo flexibel bent als met gewone aandelen, maar dan met de kenmerken en voordelen van een obligatie.

Ik ben heel enthousiast over deze vorm van beleggen. Hierdoor valt deze beleggingscategorie prima binnen de uitgangspunten van PensioenDividend.
 

Conclusie

BabyBonds combineren de voordelen van gewone aandelen (flexibel) met obligaties (vastigheid). BabyBonds kunnen dan wel tot in lengte van jaren ons blijven trakteren op een mooi rendement, de basis moet goed zijn. Zowel de basis als de vooruitzichten voor deze vermogensmanager zijn goed. Ondertussen krijgt u minimaal tot in 2021 een prachtig rendement, maar deze obligatie kan doorlopen tot maximaal 2028. De vaste vergoedingen zijn per kwartaal. U geniet een rendement van ruim 7% en de uitkeringen zijn vrij van bronbelasting.

 

abonneer hier

 

U betaalt slechts €9,95!

U kunt nu voor de periode van drie maanden gebruik maken van al mijn adviezen. Krijg gelijk toegang tot de complete portfolio van PensioenDividend en lees mijn nieuwsbrief tegen minimale kosten. Ook u kunt abonnee worden en wel voor het luttele bedrag van €9,95.

Dat is een korting van maar liefst 80%!

Voor dit lage bedrag kunt u zelf de conclusie trekken of deze nieuwsbrief iets voor u is. Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. En bent u niet tevreden, dan is een berichtje aan onze administratie voldoende om toezending te stoppen. 

 

En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële nieuwsbrieven in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen. Dat is een harde garantie waar u me aan mag houden.

 

3 maanden voor €9,95

 

Wij verstrekken u alle informatie die nodig is om een extra inkomen te krijgen op basis van het maandelijks uitgekeerde dividend. Op onze website vindt u alle aanvullende informatie om vandaag nog te kunnen starten.
 

Wat kunt u als abonnee van ons verwachten:

 • U krijgt als abonnee toegang tot de speciale secties van onze website waarin zich alle waardevolle informatie bevindt.
   
 • U krijgt maandelijks een update van de portfolio (meer dan 50 fondsen!) en een voorstel voor nieuwe fondsen.
   
 • Alle fondsen zijn eenvoudig verhandelbaar via Binck.
   
 • Bij belangrijke nieuwsfeiten krijgt u onmiddellijk een flashbericht.
   
 • Als het u misschien toch niet zo bevalt, zegt u het abonnement op en krijgt u tussentijds het niet verbruikte deel van uw abonnement volledig terug. Die service verlenen wij graag! Niet goed, geld terug.
   
 • U gaat profiteren van alle aanwezige kennis die wij binnen onze uitgeverij bundelen. De verschillende teams van experts, met ieder hun eigen specialisme, komen elke maand bijeen om hun ervaringen te delen. U kunt als abonnee gebruik maken van deze kennis, die u terug kunt vinden in de speciale bulletins die wij GRATIS verspreiden. 
   
 • U blijft altijd baas over uw eigen geld. Wij adviseren u graag. 

START hier

 

Veel plezier met uw extra inkomen! Paul van den Heuvel

 

600_handtekening_paul_van_den_heuvel.jpg

Paul van den Heuvel

 
Share this page