Nieuwsbrief MeerPensioen

Voor nog geen tientje krijgt u vandaag
toegang tot alle aandelen!!

Deze week presenteerde ik opnieuw een langlopende BabyBond
met een aantrekkelijk rendement:

Elk jaar 6% netto rendement mogelijk tot in 2056

Wordt dit uw mooiste (pensioen) belegging ooit?  


   

 
Wordt dit uw mooiste (pensioen)belegging ooit? Afgelopen week presenteerde ik weer een kroonjuweel onder de op inkomen gerichte BabyBonds:

U krijgt elk jaar, mogelijk tot in 2056, ruim 6% rente die u elk jaar in vier termijnen krijgt uitgekeerd.

Een super interessante investering voor de langere termijn, waarvan u tot in lengte van jaren, elke drie maanden (!) de rentevergoeding op uw beleggingsrekening krijgt bijgeschreven.

Over dividend betalen we in de regel 15% bronbelasting, BabyBonds keren rente uit en die is onbelast.

DUS U BETAALT AL DIE JAREN GEEN BRONBELASTING !!!

Wat een juweel!

Absoluut een prachtig middel om uw pensioenpot exponentieel hard te laten groeien, maar het biedt ook de mogelijkheid om uw kapitaal elk kwartaal rente te laten uitkeren.

Het ultieme inkomensgericht beleggen.

Deze feiten zullen zeker uw aandacht hebben, dus wordt het tijd eens te kijken wat deze investeringsmogelijk nu precies inhoudt. Ik begin met de koele feiten:

 

Naam:                          6.25% Subordinated Debentures due 7/1/2056
Type:                            BabyBond

Eerste aflosdatum:        01-07-2021
Uiterste afloopdatum:     01-07-2056

Beurs:                           NYSE
Onderneming:               Lokale Bank

Dividend:                      $0,391 per kwartaal, (= $1,564 per jaar)
Rendement:                 6,15% (basis is slotkoers 7 augusuts 2018)
Aankooplimiet:             $26 

 

De koele feiten leren ons dat het om een BabyBond gaat. Kortgezegd zijn het in kleinere stukken geknipte obligaties, die op de gangbare aandelenbeurzen verhandelbaar zijn. Obligaties, vaak in grotere coupures, worden verhandeld op de obligatiemarkten. U koopt Baby Bonds tegen lagere bedragen (+/- $25 per stuk) en ze gedragen zich bij aan- en verkoop als gewone aandelen.

Het is dus net als u gewone aandelen koopt. Daar hebben we al een belangrijk voordeel te pakken t.o.v. reguliere bonds, obligaties dus.

 

De onderneming achter de nieuwe BabyBond

BabyBonds vinden we veelal in de financiële hoek. Deze maand voegen we een Amerikaanse lokale bank aan het rijtje toe. En wat voor eentje…

De bank is dit jaar uitgeroepen tot de tweede beste bank volgens de Forbes List 2018!

Dat legt dus een stevige basis onder de komende decennia waarin we het mooie belastingvrije rendement gaan ontvangen: Elk jaar 6%, verdeeld over vier termijnen per jaar.

De bank, met ruim 40 vestigingen actief in de staten Arizona, Nevada en Californië, is een relatief kleine speler met een lokaal karakter en rekent naast particulieren ook kleine en middelgrote bedrijven tot hun klantenkring. Er wordt geopereerd in niche markten. De marktkapitalisatie is $6 miljard, de assets vertegenwoordigen een waarde van $21,4 miljard.

Om de toon te zetten volgt hierna een basaal overzicht van inkomsten en resultaat. Zowel omzet als resultaat zitten in een stijgende trend.

 

PensioenDividend 


Resultaten

De bank rapporteerde mooie cijfers over het afgelopen kwartaal. De deposito-tak groeide met $733 miljoen (+12,8%), het segment leningen groeide met $578 miljoen (+15,4%). Het resultaat kwam uit op $104,7 miljoen, ofwel $0,99 per aandeel. Een verbetering van 30% ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal in 2017. De groei komt mede uit de aanwas aan nieuwe klanten.

Een mooi uitgangspunt voor de toekomst. De volgende grafiek illustreert de ontwikkelingen van de twee pijlers op kwartaalbasis. Hieruit blijkt dat de onderneming een gestage en controleerbare groei doormaakt.

PensioenDividend 

Het moge duidelijk zijn dat we een goudhaantje te pakken hebben. Eentje die ons de komende jaren, mogelijk tot in 2056, een pracht van een rendement oplevert.

Ik fris nog even het geheugen op als het om BabyBonds gaat…

 

De grote voordelen van BabyBonds

Ik zet voor u de voordelen van BabyBonds op een rij:
 

Vaste rente

Ze keren een vaste rentevergoeding uit die in de prospectus wordt vastgelegd.
 

Geen bronbelasting!

Obligaties keren in feite geen dividend uit maar rente en die is niet onderhevig aan bronbelasting in Amerika. U kunt zelf eenvoudig uitrekenen wat uw voordeel is. U betaalt over de ontvangen rente dus GEEN BRONBELASTING!
 

Vaste waarde

De waarde van een uitgegeven obligatie krijgt u bij aflossing altijd volledig terug. Hierin schuilt een grote kracht. Deze bonds kunnen tussentijds, net als gewone aandelen, in waarde variëren. In de praktijk schommelt de koers meestal rond de 25 dollar. Bonds zijn niet volatiel, dus grote uitslagen naar boven of naar beneden komen zelden voor. Hiermee voorkomen we een hoop beleggersstress. Als de afstand tot de nominale waarde in negatieve zin groter wordt, dan mag je aannemen dat er iets aan de hand is met de uitgever van de obligatie. Dit kan echter ook tijdelijk zijn. Wanneer een bond extra populair is, dan stijgt de waarde boven de 25 dollar. Hier komt de looptijd om de hoek kijken, want we mogen niet te duur kopen.
 

Looptijd

PensioenDividend

Obligaties hebben een afloopdatum en dat geldt ook voor de BabyBonds. We onderscheiden hier echter twee data: De eerste aflosdatum en de einddatum. Een onderneming kan vanaf de eerste aflosdatum de bond aflossen (tegen de nominale waarde!), maar hoeft dat niet. Hij kan dit uitstellen tot de afloop- of einddatum, ook wel de maturity date genoemd. Als er geen einddatum genoemd wordt, dan hebben we te maken met een perpetual. Een zogenaamde ‘eeuwig durende’ lening. Even terug naar de dagwaarde (koers). Als we kopen boven de nominale waarde, in de meeste gevallen $25, dan betalen we in feite meer dan we terugkrijgen. Stel, we zijn bereid $26 te betalen, dan betalen we 4% meer. Die zijn we in feite kwijt als er tegen $25 wordt afgelost. Maar, als de eerst mogelijke aflosdatum verder in de toekomst ligt, dan kunnen we die 4% verlies ruimschoots compenseren.
 

Veiligheid 

Bij beleggen halen we nooit rendement zonder risico te lopen. That’s all-in the game. Rendement en risico correleren met elkaar. Bij obligaties lopen we minder risico dan bij gewone aandelen. Het rendement op obligaties zal minder spectaculair zijn, maar daar krijgt u meer stabiliteit en zekerheid voor terug. BabyBonds bevinden zich hoger in de rangorde. Weer een voordeel! Onder aan de ladder staan gewone aandelen, gevolgd door preferente aandelen, daarna cumulatief preferente aandelen, daarna gewone obligaties en bovenaan staan de senior obligaties. Die krijgen dus altijd als eerste uitbetaald. Baby Bonds zijn gewone of senior obligaties.

Het bovenstaande heeft u geleerd wat BabyBonds zijn. Een prachtig investeringsvehicle, waarmee u net zo flexibel bent als met gewone aandelen, maar dan met de kenmerken en voordelen van een obligatie.

Ik ben heel enthousiast over deze vorm van beleggen. Hierdoor valt deze beleggingscategorie prima binnen de uitgangspunten van PensioenDividend.
 

Conclusie

BabyBonds combineren de voordelen van gewone aandelen (flexibel) met obligaties (vastigheid). BabyBonds kunnen dan wel tot in lengte van jaren ons blijven trakteren op een mooi rendement, de basis moet goed zijn. Zowel de basis als de vooruitzichten voor deze vermogensmanager zijn goed. 

U geniet een rendement van jaarlijks ruim 6% en de uitkeringen zijn rotsvast en vrij van bronbelasting!

 

abonneer hier

 

U betaalt slechts €9,95!

U kunt nu voor een periode van drie maanden gebruik maken van al mijn adviezen. Krijg gelijk toegang tot de complete portfolio van PensioenDividend en lees mijn nieuwsbrief tegen minimale kosten. Ook u kunt abonnee worden en wel voor het luttele bedrag van €9,95.

Dat is een korting van maar liefst 80%!

Voor dit lage bedrag kunt u zelf de conclusie trekken of deze nieuwsbrief iets voor u is. Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. Het abonnement wordt dan na 3 maanden automatisch met 1 kwartaal verlengd. Bent u niet tevreden, dan is een berichtje aan onze administratie voldoende om toezending te stoppen. 

Voor nog geen tientje krijgt u toegang tot alle aandelen van PensioenDividend!

 
En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële nieuwsbrieven in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen. Dat is een harde garantie waar u me aan mag houden.

 

3 maanden voor €9,95

 

Wij verstrekken u alle informatie die nodig is om een extra inkomen te krijgen op basis van het maandelijks uitgekeerde dividend. Op onze website vindt u alle aanvullende informatie om vandaag nog te kunnen starten.
 

Wat kunt u als abonnee van ons verwachten:

 • U krijgt als abonnee toegang tot de speciale secties van onze website waarin zich alle waardevolle informatie bevindt.
   
 • U krijgt maandelijks een update van de portfolio (meer dan 50 fondsen!) en een voorstel voor nieuwe fondsen.
   
 • Alle fondsen zijn eenvoudig verhandelbaar via Binck.
   
 • Bij belangrijke nieuwsfeiten krijgt u onmiddellijk een flashbericht.
   
 • Als het u misschien toch niet zo bevalt, zegt u het abonnement op en krijgt u tussentijds het niet verbruikte deel van uw abonnement volledig terug. Die service verlenen wij graag! Niet goed, geld terug.
   
 • U gaat profiteren van alle aanwezige kennis die wij binnen onze uitgeverij bundelen. De verschillende teams van experts, met ieder hun eigen specialisme, komen elke maand bijeen om hun ervaringen te delen. U kunt als abonnee gebruik maken van deze kennis, die u terug kunt vinden in de speciale bulletins die wij GRATIS verspreiden. 
   
 • U blijft altijd baas over uw eigen geld. Wij adviseren u graag. 

START hier

 

Veel plezier met uw extra inkomen! Paul van den Heuvel

 

600_handtekening_paul_van_den_heuvel.jpg

Paul van den Heuvel

 
Share this page