Nieuwsbrief MeerPensioen

De mailing over BabyBonds die we enkele dagen geleden hebben verstuurd, riep heel wat reacties op. Niet voor niets zijn ook onze abonnees enthousiast. Dat betekende wel dat we veel reacties tegelijkertijd moesten afhandelen met wat storingen tot gevolg. Hier de herkansing voor deze doorbraak in dividendland… of is het renteland? Oordeelt u zelf.
 

Een doorbraak in Dividendland!

BabyBonds blijken een gouden vondst

 

 
Wordt dit uw mooiste (pensioen)belegging ooit? Afgelopen weken presenteerde ik u vijf ijzersterke BabyBonds, maar de lijst is groeiende.

Een super interessante investering voor de langere termijn, waarvan u tot in lengte van jaren elke drie maanden de rentevergoeding op uw beleggingsrekening bijgeschreven krijgt.

Over dividend betalen we in de regel 15% bronbelasting. BabyBonds keren echter rente uit en die is onbelast.

DUS U BETAALT AL DIE JAREN GEEN BRONBELASTING.

Een echte aanrader voor wie rust zoekt, een stabiel inkomen wenst en vooral geen stress wil.

Absoluut een prachtig middel om uw pensioenpot exponentieel hard te laten groeien, maar het biedt ook de mogelijkheid om uw kapitaal elk kwartaal rente te laten uitkeren. Dus niet wachten, maar gelijk de vruchten plukken van uw beleggingen.

Kortgezegd gaat het om in kleinere stukken geknipte obligaties die op de gangbare aandelenbeurzen verhandelbaar zijn. Obligaties, vaak in grotere coupures, worden verhandeld op de obligatiemarkten. U koopt Baby Bonds tegen lagere bedragen (rond de $25) en ze gedragen zich bij aan- en verkoop als gewone aandelen.

Het is dus net zoals u gewone aandelen koopt. Daar hebben we al een belangrijk voordeel te pakken t.o.v. reguliere obligaties.

Dit is een echte doorbraak in dividendland. BabyBonds bestaan al langer, maar ik zie het als een goudader waar we op gestuit zijn. En dat willen we uiteraard delen met onze abonnees.

We zijn het gewend om dividendaandelen te selecteren, maar de rente bij BabyBonds is in feite ook dividend, alleen dan zonder bronbelasting.

De rendementen liggen doorgaans rond de 7% belastingvrij, de uitkeringen die vooraf in de prospectus zijn vastgelegd, ontvangt u elke drie maanden. De nominale waarde krijgt u terug als de bond afgelost wordt en de aflosdatum ligt ver in de toekomst.

Heb ik te veel gezegd? Ik ben razend enthousiast!

Laten we eens kijken wat de vangst tot nu toe is:

 PensioenDividend

Dit is nog maar het begin. Er zullen de komende periode nog genoeg bonds volgen. Maar, dit lijkt me een perfect start van uw nieuwe, op inkomen gerichte portefeuille, die u rust en rendement zal brengen.

Let in de bovenstaande tabel eens op de looptijden. Dit zijn de maximale looptijden. In theorie kan er eerder afgelost worden, maar in de praktijk gebeurt dat niet vaak. Bij elke positie in de portfolio staan beide looptijden aangegeven.

 

De grote voordelen van BabyBonds

Wat zijn de voordelen en kenmerken van BabyBonds? Ik zet ze voor u op een rij:

 

Vaste rente

Ze keren een vaste rentevergoeding uit die in de prospectus wordt vastgelegd.

 

Geen bronbelasting!

PensioenDividend

Obligaties keren in feite geen dividend uit, maar rente en die is niet onderhevig aan bronbelasting in Amerika. U kunt zelf eenvoudig uitrekenen wat uw voordeel is. U betaalt over de ontvangen rente dus GEEN BRONBELASTING!

 

Vaste waarde

De waarde van een uitgegeven obligatie krijgt u bij aflossing altijd volledig terug. Hierin schuilt de grote kracht. Deze bonds kunnen tussentijds, net als gewone aandelen, in waarde variëren. In de praktijk schommelt de koers meestal rond de 25 dollar. Bonds zijn niet volatiel, dus grote uitslagen naar boven of naar beneden komen niet vaak voor. Hiermee voorkomen we een hoop beleggersstress. Als de afstand tot de nominale waarde in negatieve zin groter wordt, dan mag je aannemen dat er iets aan de hand is met de uitgever van de obligatie. Dit kan echter ook tijdelijk zijn. Wanneer een bond extra populair is, dan stijgt de waarde boven de 25 dollar. Hier komt de looptijd om de hoek kijken want we willen niet te duur kopen.


Looptijd

Obligaties hebben een afloopdatum en dat geldt ook voor de BabyBonds. We onderscheiden hier echter twee data: De eerste aflosdatum en de einddatum. Een onderneming kan vanaf de eerste aflosdatum de bond aflossen (tegen de nominale waarde!), maar hoeft dat niet. Hij kan dit uitstellen tot de afloop- of einddatum, ook wel de Maturity Date genoemd. Als er geen einddatum genoemd wordt, dan hebben we te maken met een perpetual. Een zogenaamde ‘eeuwig durende’ lening. Even terug naar de dagwaarde (koers). Als we kopen boven de nominale waarde, in de meeste gevallen $25, dan betalen we in feite meer dan we terugkrijgen. Stel, we zijn bereid $26 te betalen, dan betalen we 4% meer. Die zijn we kwijt als er tegen $25 wordt afgelost. Maar, als de eerst mogelijke aflosdatum ver in de toekomst ligt, dan kunnen we die 4% verlies ruimschoots compenseren met de te ontvangen rente over die periode.

 

Veiligheid

Bij beleggen halen we nooit rendement zonder risico te lopen. That’s all-in the game. Rendement en risico correleren met elkaar. Bij obligaties lopen we minder risico dan bij gewone aandelen. Het rendement op obligaties zal minder spectaculair zijn, maar daar krijgt u meer stabiliteit en zekerheid voor terug. BabyBonds bevinden zich hoger in de rangorde. Weer een voordeel! Onder aan de ladder staan gewone aandelen, gevolgd door preferente aandelen, daarna cumulatief preferente aandelen, daarna gewone obligaties en bovenaan staan de senior obligaties. Die krijgen dus altijd als eerste uitbetaald. Baby Bonds zijn gewone of senior obligaties.

Het bovenstaande heeft u geleerd wat BabyBonds zijn. Een prachtig investeringsvehicle, waarmee u net zo flexibel bent als met gewone aandelen, maar dan met de kenmerken en voordelen van een obligatie.

Ik ben heel enthousiast over deze vorm van beleggen. Hierdoor valt deze beleggingscategorie prima binnen de uitgangspunten van PensioenDividend.

 

Conclusie

BabyBonds combineren de voordelen van gewone aandelen (flexibel) met obligaties (vastigheid). BabyBonds kunnen dan wel tot in lengte van jaren ons blijven trakteren op een mooi rendement, de basis moet goed zijn. Zowel de basis als de vooruitzichten voor deze vermogensmanager zijn goed.

U geniet een rendement van jaarlijks rond de 7% en de uitkeringen zijn rotsvast en vrij van bronbelasting!

 

abonneer hier

 

U betaalt slechts €9,95!

U kunt nu voor een periode van drie maanden gebruik maken van al mijn adviezen. Krijg gelijk toegang tot de complete portfolio van PensioenDividend en lees mijn nieuwsbrief tegen minimale kosten. Ook u kunt abonnee worden en wel voor het luttele bedrag van €9,95.

Dat is een korting van maar liefst 80%!

Voor dit lage bedrag kunt u zelf de conclusie trekken of deze nieuwsbrief iets voor u is. Bent u tevreden, dan hoeft u niets te doen. Het abonnement wordt dan na 3 maanden automatisch met een kwartaal verlengd. Bent u niet tevreden, dan is een berichtje aan onze administratie voldoende om toezending te stoppen. 

Voor nog geen tientje krijgt u toegang tot alle aandelen van PensioenDividend!

En u loopt geen enkel risico!

Want ook op deze aanbieding geldt de gebruikelijke niet goed, geld terug garantie. Als enige uitgever van financiële nieuwsbrieven in Nederland en België geef ik u het niet gebruikte deel van uw abonnement terug, als u niet tevreden mocht zijn. Zonder verder te vragen of moeilijk te doen. Dat is een harde garantie waar u me aan mag houden. 

3 maanden voor €9,95 

Wij verstrekken u alle informatie die nodig is om een extra inkomen te krijgen op basis van het maandelijks uitgekeerde dividend. Op onze website vindt u alle aanvullende informatie om vandaag nog te kunnen starten.
 

Wat kunt u als abonnee van ons verwachten:

 • U krijgt als abonnee toegang tot de speciale secties van onze website waarin zich alle waardevolle informatie bevindt.
   
 • U krijgt maandelijks een update van de portfolio en een voorstel voor nieuwe fondsen en/of BabyBonds.
   
 • Alle actuele fondsen zijn in ieder geval eenvoudig aan te kopen via Binck.
   
 • Bij belangrijke nieuwsfeiten krijgt u onmiddellijk een flashbericht voor een mogelijke snelle aan- of vekroop.
   
 • Als het u misschien toch niet zo bevalt, zegt u het abonnement op en krijgt u tussentijds het niet verbruikte deel van uw abonnement volledig terug. Die service verlenen wij graag! Niet goed, geld terug.
   
 • U gaat profiteren van alle aanwezige kennis die wij binnen onze uitgeverij bundelen. De verschillende teams van experts, met ieder hun eigen specialisme, komen elke maand bijeen om hun ervaringen te delen. U kunt als abonnee gebruik maken van deze kennis, die u terug kunt vinden in de speciale bulletins die wij GRATIS verspreiden. 
   
 • U blijft altijd baas over uw eigen geld. Wij adviseren u graag. 

START hier

 

Veel plezier met uw extra inkomen! Paul van den Heuvel

 

600_handtekening_paul_van_den_heuvel.jpg

Paul van den Heuvel

 
Share this page