Nieuwsbrief MeerPensioen

  
Binnenkort gaat u betalen om uw geld te stallen

Het beste alternatief om uw (spaar)geld onder te brengen

De rentepolitiek van de centrale banken is een complexe zaak,
maar onze oplossing is super eenvoudig!

 

 
Het ondenkbare wordt realiteit: Het moment dat u uw bank moet gaan betalen voor het onderbrengen van uw geld komt akelig dichtbij. Wie over hoge sommen geld beschikt, betaalt nu al een vergoeding aan de bank.

Ja, ook in ons land! Het is geen ver van ons bed show meer.

Klanten van Van Lanschot betalen al negatieve rente op hun spaargeld!

U zult zeggen, als belegger weet ik wel de weg maar zo eenvoudig liggen de zaken niet.

Verstandige beleggers spreiden hun kapitaal en houden altijd een deel cash aan om toe te slaan als de beurzen bloedrood kleuren. En jazeker, dat is een verstandige keus, maar niet genoeg.

Vandaag wil ik u wijzen op een alternatief dat nog maar door een kleine groep ontdekt is. Beleggers zien het niet, of willen het niet zien. Hierdoor zijn de volumes klein, wat tevens de reden is dat institutionele beleggers deze categorie aan zich voorbij moeten laten gaan.

Minder vraag naar deze beleggingscategorie houdt de prijzen acceptabel en hierdoor koopt u nog tegen aantrekkelijke prijzen.

Maar haast is geboden, want natuurlijk duurt het niet lang meer of de kudde schapen holt naar deze plek toe en drijft de prijzen op.

Als belegger heeft u het al niet makkelijk, en dan zou uw deel cash of spaargeld nog eens opgevreten worden doordat de bank u kosten in rekening brengt. Waanzin natuurlijk, maar toch is het (bijna) de realiteit.

 

In het kort iets over de negatieve rente

Bij negatieve rente gaat u dus betalen om uw geld te laten beheren door een bank. Uw geld onder het matras stoppen is geen beste optie. Wie geld leent, krijgt geld toe omdat de bank op die manier zijn geld weer ergens veilig onderbrengt.

Waanzin? Nee, harde waarheid.

Waarom daalt de rente alsmaar? Dat heeft meerdere oorzaken.

 • Ten eerste is er een grote vraag naar obligaties. Veel vraag naar obligaties in combinatie met weinig aanbod is een recept voor lage rente. Opkomende landen, met name China, verdienen veel aan export en dat geld moeten ze ergens kwijt. Al jaren kopen ze Westerse obligaties op omdat die veilig zijn en er genoeg van te krijgen zijn.
   
 • Door de toenemende vergrijzing leggen steeds meer mensen geld opzij voor hun oude dag. De pensioenfondsen die dat beheren (en beleggen) kopen daar obligaties voor. Ze zijn verplicht een deel in obligaties onder te brengen. Het alternatief is volledig beleggen, maar dat is te risicovol als het mis gaat. Dan betalen ze liever wat negatieve rente, in plaats van straks grote verliezen te lijden.
   
 • De centrale banken kopen obligaties om zo de economie aan te jagen. Het aanbod veilige obligaties is beperkt omdat landen met solide economieën weinig lenen en dus weinig obligaties uitgeven.
   
 • Door de angst voor een komende recessie worden aandelen steeds vaker geruild voor obligaties.

Het gevolg van dit alles: Veel vraag naar obligaties en weinig aanbod is een recept voor lage rente.

De stap naar een negatieve rente is al gezet. Je kunt je afvragen waarom men bereid is te betalen om geld ergens onder te brengen. Het antwoord is ‘veiligheid’.

 

Het grote gevaar

Banken, pensioenfondsen en verzekeraars kunnen het zich niet meer veroorloven grote verliezen te lijden. Na de crisis van 2008 is de financiële sector aan banden gelegd. Er gelden andere normen en regels en ze staan onder streng toezicht.

Om die reden ontstaat ook een vergoeding die je krijgt als je geld leent…

Volgt u het nog?

Normaal gesproken is een lage rente goed voor de economische groei. Investeren wordt zo aantrekkelijker en consumenten betalen minder hypotheeklasten en kunnen zo meer consumeren.

De centrale banken schromen er niet voor de rente nog verder te verlagen. Ze blijven de economie aanjagen. Een teken dat deze nog niet op eigen benen kan staan. En dat anno 2019…

Het beleid van Centrale Banken is niet zonder risico

Het kan zomaar zijn dat de negatieve rente als een boemerang terugkomt. Consumenten kunnen in paniek raken omdat ze de maatregelen van de centrale bank als een rode vlag zien. Men kan op het geld gaan zitten, niets meer uitgeven en liever de hypotheek op hun huis aflossen.

De economie kan op slot raken en de gevolgen zullen niet te overzien zijn.


Het alternatief dat wij u bieden

Dat de economie de weg kwijt is, is wel duidelijk. Wanneer de eerste klappen vallen is moeilijk te voorspellen, maar waakzaamheid is zeker geboden.

De portfolio van PensioenDividend biedt hiervoor de oplossing. Niet alleen als alternatief voor beleggen, maar ook om u spaargeld onder te brengen.

De kracht zit hem in de stabiliteit van koers in combinatie met een constante stroom aan dividenden.

De BabyBond-sectie uit PensioenDividend is uitermate geschikt omdat ze aan bovenstaande kenmerken voldoen.

Meerdere malen hebben we onze lezers hierop gewezen. Velen zijn al overgegaan tot het kopen van deze mini-obligaties. Wellicht is voor u ook de tijd aangebroken om een deel van uw portefeuille hiermee in te richten.

Na jarenlange research heb ik inmiddels 14 mini-obligaties opgenomen. Meerdere zullen er volgen.

De sleutel in het verhaal: ik heb u verteld dat ze nog onder de radar vallen van de massa. Hierdoor is de prijs niet opgedreven zoals bij de wereldwijde obligatiemarkt het geval is.

Toch wordt ook hier de spoeling dunner, maar u kunt zeker een begin maken met de bonds die nog betaalbaar zijn.
 

U krijgt een rendement van gemiddeld zo tussen de 6% en 7%, de uitkeringen staan vast, ze hebben een lange looptijd, ze hebben een vaste coupon van $25 en de uitkeringen zijn niet belast met bronbelasting. Het is immers rente, die u elk kwartaal ontvangt.

 
En belangrijk om te vermelden: U koopt ze op de gewone aandelenmarkt.

Een prachtige oplossing om uw kapitaal in alle rust onder te brengen, u krijgt een vast inkomen en het rendement is hoog.
 

Kopen met een limiet

Dat deze aandelen nog niet echt ontdekt zijn, blijkt uit de lage volumes. Dat vergt wel enige actie van u. Leg altijd een limiet in om te voorkomen dat u ze te duur koopt. Een order wordt niet altijd direct uitgevoerd. Ik adviseer u tegen welke prijs u ze het beste kunt kopen.


Sectoren

Je zou verwachten dat deze Babybonds uit één bepaalde sector komen. Gelukkig zijn we in staat met deze mini-obligaties een gediversifieerd portfolio aan te leggen om zodoende de risico’s en kansen breed te kunnen spreiden.

Ik noem een Amerikaans onderneming die actief is in de transportwereld en waarvan de wortels teruggaan tot 1898. Destijds gestart als verhuurder van 28 treinwagons. Tegenwoordig nog steeds actief met 147.000 wagons in bezit met vestigingen in Noord-Amerika, Canada, Mexico, Rusland, Europa en Azië.

Een oerdegelijke onderneming waarin ik liever beleg dan Apple, Tesla of andere mastodonten van de beurs.

We kiezen voor een stabiel inkomen uit een mini-obligatie die loopt tot 30 mei 2066. Dat is waar het hier om gaat.

Een onderneming die treinwagons verhuurt valt sowieso al buiten het gezichtsveld van veel beleggers, laat staan de minibond die ze uitgegeven hebben.

Om aandelen te selecteren die aan deze eisen voldoen, moeten we wel naar de Amerikaanse beurs. Maar juist daar ligt onze expertise. Wij weten daar blindelings de weg. Om die reden vertoeven we ook regelmatig in de VS en praten met partijen die dicht bij het vuur staan.

Op een onbewaakt moment ontdekten we een spoor dat leidde naar aandelen (minibonds) die bij het grote publiek niet bekend zijn, maar razend populair onder een kleine groep beleggers. Vreemd eigenlijk, maar wij vinden het prima.

Tot op de dag van vandaag lukt het me, met hulp van mijn team, om de bond portfolio regelmatig aan te vullen met nieuwe posities.

U kunt daar vanaf vandaag van mee profiteren.


Maar er is meer…

De portfolio van PensioenDividend richt zich op een hoog en stabiel inkomen. Vanaf de start in 2009 heb ik een apart portfolio samengesteld met Hoog Dividend fondsen die ALTIJD maandelijks (!) dividend uitkeren en een gemiddeld dividendrendement halen van zo’n 8%.

De combinatie van fondsen en BabyBonds vormt een uitgebalanceerde combinatie voor wie de komende jaren verzekerd wil zijn van een prachtig inkomen uit zijn of haar aandelenportefeuille.

Ook van deze fondsen koopt u gewone aandelen. Dat heeft als groot voordeel dat u volledig vrij bent om op elk moment (tijdens beursuren) de aandelen te kopen en te verkopen. Ook de minibonds!

Belangrijk om te weten: alle posities uit mijn portefeuille zijn, in ieder geval bij Binck, eenvoudig aan te kopen.

(Helaas zijn, om onverklaarbare reden, de BabyBonds niet bij DE GIRO verhandel-baar. Indien u dus enkel een brokeraccount bij De Giro bezit en niet bereid bent een rekening te openen bij een nadere broker, heeft het geen zin om u op deze service te abonneren.)

Laat de speculanten elders hun geluk maar beproeven. Wij laten onze pareltjes van de beurs niet opdrijven.

Ik geef toe dat, ondanks de schaduw waarin ze opereren, de koersen her en der toch al oplopen. Leuk voor onze abonnees met de aandelen reeds in bezit.

Toch slaag ik er telkens in een nieuwe positie te presenteren die nog aantrekkelijk geprijsd is. Bent u er volgende keer ook bij?

Lees in het volgende deel hoe u extra voordelig abonnee kunt worden en hoe u het handboek gratis in bezit krijgt.

 

Kennismaken met  50% korting

Tegen de lage kosten van €49,95 per kwartaal, krijgt u alle informatie die nodig is voor het opbouwen en onderhouden van uw eigen inkomensportfolio. Dat komt neer op nog geen 17 euro per maand.

Als u nu een abonnement neemt van €49,95 per kwartaal, krijgt u er van mij 3 maanden GRATIS bij. Uw eerstvolgende betaling zal dan pas over zes maanden plaatsvinden.

Dat is een welkomstkorting van 50%!

Bevalt het u niet, dan hoeft u enkel een berichtje te sturen aan onze administratie om uw abonnement te stoppen. Makkelijker en veiliger kan haast niet.
 

Inclusief de handleiding voor het inkomensgericht beleggen

 
Wie zich vandaag nog aanmeldt, met de 50% welkomstkorting, krijgt er gelijk een handboek bij, boordevol tips en achtergrondinformatie.
 

‘Elke Maand iets Extra’s op uw Rekening’ is een makkelijk leesbare handleiding voor wie gelijk aan de slag wil met het aanleggen van zijn of haar persoonlijke inkomensportefeuille.

 
U leest ook alles over de achtergrond van deze bijzondere beleggingsmethode.

PensioenDividend  

Uw voordelen:

 • Drie maanden extra abonnement                 - > GRATIS
 • Handleiding Inkomensgericht Beleggen       - > GRATIS
 • Voordelig instap-abonnement voor 6 mnd.    - > €49,95 
 • 100% niet-goed-geld-terug garantie!


abonneer hier

 

Op onze website vindt u alle aanvullende informatie om vandaag nog te kunnen starten.
 

Wat kunt u als abonnee van ons verwachten:

 • U krijgt als abonnee toegang tot de complete aandelenportfolio en de speciale secties van onze website waarin zich alle waardevolle informatie bevindt.
   
 • U krijgt maandelijks een update van de portfolio en een voorstel voor nieuwe posities.

 • Alle onze fondsen en BabyBonds zijn in ieder geval eenvoudig aan te kopen via Binck.
   
 • Bij belangrijke nieuwsfeiten krijgt u onmiddellijk een flash bericht voor een mogelijke snelle aan- of verkoop.
   
 • Als het u misschien toch niet zo bevalt en het abonnement opzegt, krijgt u tussentijds het niet verbruikte deel van uw abonnement volledig terug. Die service verlenen wij graag! Niet goed, geld terug.
   
 • U gaat profiteren van alle aanwezige kennis die wij binnen onze uitgeverij bundelen. De verschillende teams van experts, met ieder hun eigen specialisme, komen elke maand bijeen om hun ervaringen te delen. U kunt als abonnee gebruik maken van deze kennis, die u terug kunt vinden in de speciale bulletins die wij GRATIS verspreiden.
   
 • U blijft altijd baas over uw eigen geld. Wij adviseren u graag.
   
 • De 15% bronbelasting die u betaalt, kunt u in Nederland verrekenen in Box 3. Over de rente van BabyBonds betaalt u GEEN BRONBELASTING!

 

abonneer hier

 

Veel plezier met uw extra inkomen! Paul van den Heuvel

 

600_handtekening_paul_van_den_heuvel.jpg

Paul van den Heuvel

 
Share this page

 

PS:  

100% Geld Terug Garantie!

Wat is nog het risico als u ook nog eens uw geld terug kunt krijgen, indien een abonnement u niet zou bevallen? Indien u, om wat voor reden ook, niet tevreden bent, laat het me dan weten. Als u uw abonnement binnen 7 dagen opzegt, krijgt u van mij uw volledige abonnementsgeld terug. Indien u daarna opzegt, krijgt u 100% van het uitstaande saldo terug. M.a.w. u loopt geen enkel risico! Dit aanbod kan ik u enkel aanbieden omdat ik overtuigd ben van de kwaliteit van mijn nieuwsbrief.

Deze service vindt u haast nergens. Als u een abonnement neemt op bijvoorbeeld een krant of tijdschrift, zit u daar meestal voor een lange periode aan vast. PensioenDividend biedt een unieke service waarbij u uw abonnement altijd tussentijds mag opzeggen. 
 

100% Geld Terug Garantie

 

START hier