Nieuwsbrief VeelDividend

  

 
Vorige week stuurde ik onze lezers een bericht, waarin ik refereerde aan de situatie in 2008. Misschien dat het drama nu groter wordt dan destijds, maar niemand weet waar het naartoe gaat…

Ik heb van die periode geleerd dat het tij altijd keert, maar je gewoonweg geduld moeten hebben, in combinatie met een sterke maag.

Moedige beleggers zien dat in en kunnen nu tegen megakortingen aandelen kopen die naast zicht op een grote kapitaalwinst, de komende jaren een vorstelijk dividend gaan uitkeren.

Nu aandelen kopen die 15% dividendrendement opleveren is al heel normaal geworden. Althans, zolang het tij niet keert. Dat zal niet morgen gebeuren, maar iedereen die een beetje nadenkt, zal inzien dat de beurzen weer terugveren.

Dat zal niet zonder slag of stoot gaan en in een aantal sectoren zal de schade langer voelbaar zijn.

Ik blijf realistisch; denkt u dat mensen straks minder gaan vliegen…

Denkt u dat straks mensen de horeca schuwen…

Denkt u dat olie blijvend rond de 25 dollar zal noteren…

Denk even na: Rusland ruziet zoals wel vaker gebeurt met de OPEC. In combinatie met het virus drukt dit dubbel zo hard op de olieprijs.

Wat gebeurt er als straks alles weer normaal wordt en het dagelijkse leven wordt hervat? Denkt u dat deze situatie een jaar gaat duren?

Ik denk het niet!

En daarom koop ik voorzichtig, Hoog Dividend aandelen bij die een sterk fundament hebben. De gedachte hierachter is logisch, en zoals gezegd heb ik geleerd van de situatie in 2008.

Hoe voelde het toen dat de vele banken, waaronder de ING, op instorten stonden. Wie had een dergelijk scenario ooit kunnen bedenken…

Alle banken werden gered!

Toen ik in oktober 2008 met The Dividend Factory, bleek achteraf dat de hele Hoog Dividend aandelenmarkt één grote snoepwinkel was.

Een perpetual van de ING verschrompelde compleet. Wat denk je, de hele aandelenmarkt zakte als een pudding in elkaar, en dan heb je het over een perpetual van een hard geraakte bank. De schade was in dit geval nog groter dan de zware verliezen die zich nu optekenen.

Wie de perpetual gewoon gehouden heeft (of destijds kocht of bijkocht), maakte bij het aflossen in april vorig jaar een megawinst, terwijl er 11 jaar na dato een vorstelijk dividend (lees: rente) is opgestreken. Veel van onze vastrentende waarden kunnen dezelfde cyclus doormaken.

Ter illustratie het verloop van ISF vanaf 1 oktober 2008 tot moment van aflossen in april 2019.

Aankoopprijs:  $13,43
Aflossing:       $25,00

600_tdf3.jpg

Het feit dat aandelen meer dan halveren ervaren we als surrealistisch. En dat is de hele Coronakwestie ook.

Sommige aandelen uit mijn portfolio zijn op papier nog maar enkele dollars waard, maar dat zegt totaal niets over de werkelijke waarde van het bedrijf.

En dat is nu net de kern van mijn betoog.

Koop rationeel en schakel even de emotie uit. Begin met een mandje sterke Hoog Dividend aandelen die nu ruim boven de 10%, 12%, 15% of meer dividendrendement noteren.

Bijvoorbeeld onze vastgoed aandelen (REIT’s) zijn ineens keihard geraakt. Logisch dat niemand meer gaat winkelen onder de huidige omstandigheden. Alsof dat jaren blijft duren…

Deze maand presenteerde ik een onroerend goed trust waarvan de koers in korte tijd met 43% daalde. (de S&P500 daalde in vier weken met 31%).

Wie nu koopt krijgt gelijk een dividendrendement van 17,3%.

Ik nam van deze onderneming ook het preferente aandeel op, en die levert nu 10,5% dividend op. Over dit vastrentende aandeel betaal u GEEN BRONBELASTING en het dividend moet bij wet (!) altijd uitgekeerd worden.

Mijn voorstel aan u:

Zet de stap om kennis te maken met de wereld van de Hoog Dividend aandelen. Mijn portfolio bestaat uit meer dan 60 (!) Hoog Dividend aandelen, die nu eenvoudig 10%, 15% of meer dividendrendement opleveren.

Maak een voorzichtige stap en begin met het aandeel van de maand maart.

En… u krijgt een flinke korting!

The Dividend Factory

Alstublieft: U krijgt zomaar 50 euro korting op de bekendste Hoog Dividend nieuwsbrief van Nederland en België.

Altijd al willen beleggen in aandelen met een dividendrendement van 10%, 12%, 18% (!) en meer…

Dan kunt u nu profiteren van deze eenmalige actie waarmee u een korting krijgt van maar liefst 50 euro.

U begrijpt dat een dergelijke korting geen gewoonte is. Om iedereen de kans te geven over te stappen naar een unieke vorm van inkomensgericht beleggen, mag ik tijdens deze Corona beursstorm van mijn uitgever eenmalig deze extreem hoge korting geven.

U kunt kiezen uit meer dan 60 (!) Hoog Dividend parels.

U ontvangt voortaan maandelijks twee nieuwsbrieven, waarmee u eenvoudig uw portefeuille kunt onderhouden en we houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

U krijgt 24u per dag toegang tot de Hoog Dividend portefeuille die gekoppeld is aan de beurzen.

 

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN


START HIER 

 
Met vriendelijke groet,

Paul van den Heuvel
The Dividend Factory