Nieuwsbrief GroeiDividend (prospects)

  

 
Er wordt flink huisgehouden op de beurs. Sprongen de indexen woensdag nog met circa 3% omhoog, kelderden ze de dag daarna weer net zo hard omlaag. En ook gisteren was er veel rood.

Beleggers weten blijkbaar niet hoe ze het rentebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve moeten plaatsen.

Afgelopen woensdagavond maakt de Fed bekend de rente met “slechts” 50 basispunten te verhogen. Geruststellende woorden van Fed voorzitter Jerome Powell gaven de koersen een duw in de rug.

Maar was men aanvankelijk opgelucht dat een renteverhoging van 0,75% van tafel was en er geen agressiever tempo van verkrapping werd aangekondigd, twijfelen veel beleggers nu of dit met de huidige inflatiecijfers wel houdbaar blijft.

En wanneer de inflatie agressiever zal worden aangepakt, zo is de vrees, zal dit ongetwijfeld het economisch herstel hinderen met een mogelijke recessie tot gevolg.

Helemaal ongegrond is deze vrees niet, want na een forse stijging eind 2021 is de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar alweer met 1,4% gekrompen.

Wanneer er zoveel onzekerheid is in de markt, neemt het vertrouwen van beleggers snel af.

Krijgen we een recessie en waar te schuilen?

Maak kennis met mijn rapport met “De 20 meest recessiebestendige GroeiDividend aandelen".

In dit rapport som ik een lijst op van aandelen met stabiele bedrijfsmodellen, solide balansen en de bewezen wil het dividend te behouden en zelfs te laten groeien onder welke economische omstandigheden en/ of renteniveaus ook.

Deze aandelen presteerden beduidend beter dan de bredere S&P500 tijdens de recessie van 2007-2009.

En hoewel het verleden geen garantie biedt voor de toekomst, geeft het wel een indicatie.

Je ontvangt dit rapport gratis wanneer je een abonnement neemt op mijn nieuwsbrief. Dan weet je ook meteen welke aandelen ervan koopwaardig zijn en welke niet.

Bovendien, wie zich nu abonneert, krijgt ook nog eens 3 maanden GRATIS.

 

Klik hier voor meer informatie.Eveline Vrisekoop

 

Fijn weekend!

Eveline Vrisekoop