Nieuwsbrief IndexAandelen

Vergeet de waan van de dag

Beleg in de trends
van de toekomst

Dat kan heel eenvoudig door te beleggen in ETF’s
  

 
Het is behoorlijk onrustig op de beurzen. De maand februari was voor veel beleggers een hobbelige rit (en vaak geen plezierige).

Angst voor een hogere inflatie en daarmee een snellere rentestijging maakte begin februari de markten onzeker.

En nu, met de afgekondigde importheffingen op staal en aluminium door de VS, zakken de beurzen weer weg uit angst voor een handelsoorlog.

Allemaal korte termijn perikelen! Kijk naar het grote plaatje.

Als de geschiedenis ons één ding heeft geleerd, is het wel dat een belegger zich niet moet laten leiden door de waan van de dag.

Het maakt niet uit wat er van maand tot maand gebeurt op de beurs, in Washington of Europa. Op de lange termijn heeft de beurs beleggers nog altijd beloond.

Een heel simpel voorbeeld hiervan is de S&P500. Een lijst van 500 grootste Amerikaanse berusgenoteerde bedrijven. Gemiddeld behaalt deze index een rendement van 7% per jaar.

En natuurlijk de ene jaar is dat wat meer dan het andere, maar wie zich niet gek laat maken of op laat hitsen, behaalt met heel weinig moeite gemakkelijk een rendement van 7%.

 

Demografische trends zijn helemaal wars van politiek en economie

Een ander gegeven, los van de korte termijn perikelen, zijn wereldwijde demografische trends. Eén trend die zeker aanhoudt, ongeacht wat, is de vraag naar gezondheidszorg.

Vliegwiel voor deze sector is het feit dat de westerse wereld in snel tempo vergrijst en de vraag naar gezondheidszorg alleen maar verder zal toenemen.

En dat deze sector zich door de jaren heen al heeft bewezen als een stabiele renderende belegging, blijkt wel uit de cijfers. De afgelopen 10 jaar weet de brede gezondheidssector een gemiddeld rendement van 11,85% per jaar te behalen. 

Andere niet mis te verstane lange termijn trend zijn de Emerging Markets.

Immers, de meest robuuste bevolkingsgroei in de wereld komt uit deze relatief jonge naties die nog in veel moeten investeren. Van infrastructuur tot financiële diensten. De grote economische groei zal in de toekomst echt in de opkomende markten worden geboekt.

Een hele nieuwe middenklasse is er zich aan het ontwikkelen, een klasse die de aanjager zal zijn van economische groei.

Wie gaat beleggen doet dat om vermogen op te bouwen voor later of omdat hij zijn spaargeld op termijn meer rendement wil laten maken dan op de bank.

Wie op zoek is naar snelle winsten gaat beter naar het casino.

 

Speel op safe en ga indexbeleggen

Het Indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Want hoewel de vorm van beleggen niet spannend is, zijn de rendementen die worden behaald dat wel! En dat ook nog eens met de laagst mogelijke risico’s.

Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het Indexbeleggen voor particulieren. 
 

Ik heb liever de zekerheid van een goed rendement dan de hoop op een geweldig rendement.  
Warren Buffett, meesterbelegger

 

Het aantal ETF’s groeit elke dag

Door de geweldige populariteit van het indexbeleggen is het aantal ETF's enorm gegroeid. Het merendeel van deze ETF's volgt een index. Sommige indexen zijn heel bekend, sommigen helemaal niet en andere indexen zijn uitsluitend gecreëerd om een ETF te kunnen produceren.

Bij INDEXaandelen vind je naast een aantal basis ETF’s zoals de S&P500 (die van die 7% per jaar!) of de Europese markt, ook specifieke kansen of speculatieve ETF’s.

Zo vind je bij ons o.a. ETF’s over:

 • Biotechnologie en de gezondheidzorg
 • Opkomende markten
 • Cybersecurity
 • Nieuwe betaalmethoden
 • Robotica
 • IPO's en
 • Hoog Dividend

Hiermee spelen we eenvoudig in op diverse trends en beleggingsmethoden met hele mooie resultaten tot gevolg (zonder dat we angstvallig elke dag de beurs in de gaten moeten houden).

Neem een kijkje in onze keuken en laat je verrassen door onze portfolio. Dat kan nu heel voordelig!

 

Volg de beleggingstrend van deze eeuw

Wie nu abonnee wordt op onze nieuwsbrief krijgt drie maanden GRATIS abonnement. Dat is een korting van 50%.

  

3 maanden GRATIS

 

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in het ETF landschap. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 7.000 beursgenoteerde indextrackers. Al deze ETF’s spelen in op diverse  trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het Indexbeleggen biedt.
 

Alle voordelen op een rij 

 • Altijd een marktconform rendement
 • Elke maand een nieuwsbrief met daarin een nieuwe tip en het nieuws van de ETF's uit onze indexportefeuille.
 • Drie maanden gratis abonnement. Een extra periode van drie maanden, zonder dat je daarvoor maar iets betaalt. 
 • 7 dagen Niet goed, geld terug garantie. Indien je niet tevreden bent en het abonnement binnen 7 dagen opzegt, krijgt u het volledige bedrag terug-gestort. U loopt dus geen enkel risico.

 

Schrijf je vandaag nog in 

START HIER

 

En profiteer ook van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.
 

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl