Nieuwsbrief IndexAandelen

Wat profiteert er nog van de nieuwe Amerikaanse belastingwet?

Naast dividend zijn BuyBacks Booming

  

 
Wellicht de grootste en de meest belangrijkste gebeurtenis op de Amerikaanse beurzen de afgelopen maanden, is zonder twijfel de belastinghervorming van Donald Trump geweest. Want de verandering voor Corporate America behelst nogal wat.

Om te beginnen zal het tarief voor de Vennootschapsbelasting worden verlaagd van 35% naar 21%. Bedrijven betalen dus veel minder belasting.

Ten tweede is er een tax-Holiday ingesteld. Amerikaanse multinationals kunnen tegen een lager belastingtarief hun overzeese contanten en daar gestalde winsten naar de VS halen. Bedrijven betalen slechts 15,5% over het geld dat in het buitenland is gestald en 8% op andere activa.

Het oude belastingstelsel zorgde ervoor dat vele multinationals decennia lang veel van hun winst buiten de VS aanhielden. Nu komt al dit geld contant op de balans.

En deze bedragen zijn gigantisch! Volgens Goldman Sachs bezitten Amerikaanse bedrijven voor circa $3,1 triljoen aan contanten op buitenlandse rekeningen en tegelijkertijd hoeven ze ook nog veel minder belasting te betalen.

Zo heeft Warren Buffett’s Berkshire Hathaway al een meevaller van $29 miljard, dankzij de verlaging van de vennootschapsbelasting.

De nieuwe belastingwet zorgt voor “A whole lotta cash” en niet alleen dividendaandelen profiteren.

 

Waar gaan al die contanten naartoe?

Naast de vele dividendverhogingen en bonusdividenden, zal ook een zeer groot deel van het geld worden aangewend voor de inkoop van eigen aandelen.

Het blijkt dat de aangekondigde inkoopplannen van eigen aandelen explosief is gestegen sinds de aankondiging van het nieuwe belastingplan.

Zo kondigde Cisco tijdens de presentatie van de laatste cijfers aan dat het $67 miljard naar de VS wilde halen om $25 miljard hiervan te gebruiken voor het extra inkopen van aandelen.

Google verhoogde het inkoopprogramma met $8,6 miljard en PepsiCo met $15 miljard. Zelfs Warren Buffett voert het inkoopprogramma op omdat de cashpositie te groot wordt. En Apple, die van plan is nog eens voor $30 miljard aandelen extra in te kopen, bovenop het initiële bedrag van $30 miljard.

Veel analisten gaan ervan uit dat de inkoop van aandelen booming zal zijn dit jaar. Kijk maar eens naar het plaatje hieronder van Seeking Alpha.
 

 INDEXaandelen

 
Sommige analisten zijn er zelfs van overtuigd dat er meer geld richting de Buybacks zal vloeien dan richting het uitkeren van dividend.

 

Hoe beter te profiteren van deze trend dan met een Buyback  ETF?

Gelukkig kunnen we met behulp van een ETF heel gemakkelijk inspelen op deze trend en kans in de markt.

Bij INDEXaandelen hebben we een ETF in de portfolio die belegt in aandelen van Amerikaanse bedrijven die het afgelopen jaar voor minimaal 5% van de uitstaande aandelen hebben ingekocht.

De afgelopen jaren presteerde de ETF sterk. Gemiddeld rendement over 1 jaar is 12,9%, 5 jaar bedraagt 12,4% en over 10 jaar 11,1%.

Gek genoeg vallen de prestaties dit jaar nog tegen en staat de ETF YTD op -4,2%.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het huidige sentiment op de beurs. Ook de S&P500 staat dit jaar immers in de min.

Gezien het explosief stijgend aantal buybacks zijn we bij INDEXaandelen echter ervan overtuigd dat in 2018 de prestatie van deze ETF wel moet stijgen.

 

Volg eenvoudig elke beleggingstrend

Het Indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Want hoewel de vorm van beleggen niet spannend is, zijn de rendementen die worden behaald dat wel! En dat ook nog eens met de laagst mogelijke risico’s.

Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 
 

Ik heb liever de zekerheid van een goed rendement dan de hoop op een geweldig rendement.  
Warren Buffett, meesterbelegger

 

Het aantal ETF’s groeit elke dag

Door de geweldige populariteit van het indexbeleggen is het aantal ETF's enorm gegroeid. Het merendeel van deze ETF's volgt een index. Sommige indexen zijn heel bekend, sommigen helemaal niet en andere indexen zijn uitsluitend gecreëerd om een ETF te kunnen produceren.

Bij INDEXaandelen vind je naast een aantal basis ETF’s zoals de S&P500 of de Europese markt, ook specifieke kansen of speculatieve ETF’s.

Zo vind je bij ons o.a. ETF’s over:

 • Biotechnologie en de gezondheidzorg
 • Opkomende markten
 • Cybersecurity
 • Nieuwe betaalmethoden
 • Robotica
 • IPO's en
 • Hoog Dividend

Hiermee spelen we eenvoudig in op diverse trends en beleggingsmethoden met hele mooie resultaten tot gevolg (zonder dat we angstvallig elke dag de beurs in de gaten moeten houden).

Neem een kijkje in onze keuken en laat je verrassen door onze portfolio. Dat kan nu heel voordelig!

 

Speel op safe en ga indexbeleggen

Wie nu abonnee wordt op onze nieuwsbrief, krijgt drie maanden GRATIS abonnement. Dat is een korting van 50%.

  

3 maanden GRATIS

 

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in het ETF landschap. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 7.000 beursgenoteerde indextrackers. Al deze ETF’s spelen in op diverse  trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het Indexbeleggen biedt.
 

Alle voordelen op een rij 

 • Altijd een marktconform rendement
 • Elke maand een nieuwsbrief met daarin een nieuwe tip en het nieuws van de ETF's uit onze indexportefeuille.
 • Drie maanden gratis abonnement. Een extra periode van drie maanden, zonder dat je daarvoor maar iets betaalt. 
 • 7 dagen Niet goed, geld terug garantie. Indien je niet tevreden bent en het abonnement binnen 7 dagen opzegt, krijg je het volledige bedrag terug-gestort. U loopt dus geen enkel risico.

 

Schrijf je vandaag nog in 

START HIER

 

En profiteer ook van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.
 

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl

 
PS. U treft de BuyBack ETF aan in de portfolio in de categorie Kansen ETF's. Een uitgebreide omschrijving van deze ETF treft u aan onderaan de laatste nieuwsbrief.