Nieuwsbrief IndexAandelen

  

Deze ETF steeg de afgelopen
   
3 maanden met 14,56%

  

 
Ondanks het geweldige zomerweer waarop Nederland en België momenteel wordt getrakteerd, beginnen de dagen langzaam aan weer te korten en is de tweede helft van het beursjaar ingezet.

Wat gaan de beurzen de komende maanden brengen?

Wanneer we terugkijken op de prestaties van onze Exchange Traded Funds (ETF’s), dan doen vooral de technologie-indexen het dit jaar wederom goed.

Er staan maar liefst drie technologie ETF’s in de top 3 van onze ETF portfolio met YTD rendementen van 15,9%, 17,3% en 27%.

Ook de energiesector ETF (+14,9%) en 2 ETF's uit de gezondheidszorgsector presteren met +8,9% en 9,3% meer dan aardig.

Opvallend is verder dat de S&P500 ook dit jaar alsnog een prima resultaat weet neer te zetten. Na de flinke dip van eind januari/ begin februari staat de index sinds 26 juni weer terug op het aanvangsniveau om vervolgens de afgelopen twee weken te accelereren naar een plus van 3,8%.

De dollarstijging doet er voor onze ETF nog een schepje bovenop naar een rendement van 7,6%.

Verliezers zijn er natuurlijk ook. Zo staat onze China ETF met 16% in de min. Vooral de laatste drie maanden heeft deze ETF flink moeten inleveren (-12,3%).

De daling heeft natuurlijk alles te maken met de verder escalerende handelsoorlog en de sterker geworden dollar. Voor de langere termijn belegger blijft China echter een must. Mede hierom is de huidige dip een extra reden de positie uit te breiden. 

 

Een nieuwe opname in de portfolio

Maar ook het komende half jaar vallen er rendementen te maken. Vooral in de VS.

Het afgelopen jaar gingen de geldstromen veelal weg uit Amerika, richting de Emerging Markets en naar Internationaal opererende bedrijven. Deze landen en bedrijven hadden de wind in de rug die werd veroorzaakt door de zwakke Amerikaanse dollar.

De afgelopen maanden is het tij echter gaan keren. De dollar won aan kracht waardoor de geldstromen weer richting de Amerikaanse aandelenmarkt vloeiden.

Naast de sterkere dollar draait ook de de Amerikaanse economie als een tierelier en de hervormingen van de vennootschapsbelasting zullen ervoor zorgen dat de economie voor de rest van 2018 zal blijven versnellen. 

Het kwartaalseizoen is begonnen en voor de S&P500 wordt door analisten een gemiddelde winst- en omzetgroei van resp. van 20,7% en 8,1% verwacht!

Vooral één specifieke sector profiteert van de huidige marktomstandigheden. Een sector die de afgelopen drie maanden al met +14,56% wist te stijgen.

Bij INDEXaandelen.nl profiteren we van deze trend middels de opname van een nieuwe ETF.

  

Volg eenvoudig elke beleggingstrend

Het Indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemakt verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.

Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 
 

Ik heb liever de zekerheid van een goed rendement dan de hoop op een geweldig rendement.  
Warren Buffett, meesterbelegger

 

Het aantal ETF’s groeit elke dag

Door de geweldige populariteit van het indexbeleggen is het aantal ETF's enorm gegroeid. Het merendeel van deze ETF's volgt een index. Sommige indexen zijn heel bekend, sommigen helemaal niet en andere indexen zijn uitsluitend gecreëerd om een ETF te kunnen produceren.

Bij INDEXaandelen.nl vind je naast een aantal basis ETF’s zoals de S&P500 of de Europese markt, ook specifieke kansen of speculatieve ETF’s.

Zo vind je bij ons o.a. ETF’s over:

  • Biotechnologie en de gezondheidzorg
  • Opkomende markten
  • Cybersecurity
  • Robotica
  • IPO's en
  • Hoog Dividend

Hiermee spelen we eenvoudig in op diverse trends en beleggingsmethoden met hele mooie resultaten tot gevolg (zonder dat we angstvallig elke dag de beurs in de gaten moeten houden).

Bovendien zijn al deze ETF's gewoon nog te koop in Nederland en België. 

Ga ook indexbeleggen en laat je verrassen door onze portfolio. We hebben nu zelfs een hele aantrekkelijke aanbieding.

 

50% korting

Wie nu een abonnement neemt op de nieuwsbrief INDEXaandelen.nl, krijgt er drie maanden GRATIS abonnement bij. Dat is een korting van 50%.
   

3 maanden GRATIS

 

INDEXaandelen.nl zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in het ETF landschap. Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het Indexbeleggen biedt.

 

Alle voordelen op een rij 

  • Altijd belegd in de belangrijkste ondernemingen van het moment
  • Elke maand een nieuwsbrief met daarin een nieuwe tip en het nieuws van de ETF's uit onze indexportefeuille.
  • Drie maanden gratis abonnement. Een extra periode van drie maanden, zonder dat je daarvoor maar iets betaalt. 
  • 7 dagen Niet goed, geld terug garantie. Indien je niet tevreden bent en het abonnement binnen 7 dagen opzegt, krijg je het volledige bedrag terug-gestort. U loopt dus geen enkel risico.

 

Schrijf je vandaag nog in 

 


KLIK HIER

 

En profiteer ook van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.
 

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen