Nieuwsbrief IndexAandelen

  

TradeWar-proof beleggen met
deze ETF's

  

 
Trumps handelsperikelen beginnen beleggers nu toch wel de zenuwen op het lijf te jagen. Het overmoedig heffen van extra importtarieven, deze keer richting Turkije, miste zijn effect op de beurzen dan ook niet. 

De Turkse Lira ging in vrije val en beleggers vreesden een mogelijke besmetting naar andere opkomende landen.

En ging deze week alle aandacht uit naar Turkije, wil dat niet zeggen dat de handelsspanningen tussen China en de VS zijn geweken.

Helemaal niet zelfs wanneer Trump de komende weken besluit de importtarieven op tal van producten nog verder te verhogen van 10% naar 25%. Dan zijn de poppen opnieuw aan het dansen.
 

Hoe kunnen beleggers anticiperen op de handelsdreigingen?

Mocht de VS in een wereldwijde handelsoorlog belanden, dan zullen die aandelen en sectoren met de hoogste blootstelling aan de Amerikaanse binnenlandse markt het beduidend beter doen dan de rest.

In 2017 behaalde S&P500 bedrijven 30% van hun omzet van buiten de VS (dat is incl. 10% Europa en 8% Asia Pacific). Wanneer de omzet wordt onderverdeeld naar sector, heeft Informatie-Technologie de hoogste blootstelling met 60%, op grote afstand gevolgd door Materials met 19%.

Uit deze twee sectoren kunnen beleggers wat de handelsoorlog aangaat dus beter wegblijven!

Wie wil “profiteren” van de negatieve effecten van een Amerikaans-Chinese handelsoorlog, moet dus naar die aandelen en/of sectoren kijken die hun omzet in de VS behalen. En dergelijke aandelen zijn vooral te vinden bij de SmallCaps.

En dat is mooi, want deze aandelengroep is ook nu al een aantrekkelijke belegging aangezien het een categorie is die sowieso al beter presteert wanneer de Amerikaanse economie sterker groeit dan de rest van de wereld.

En dat de Amerikaanse economie momenteel als een dolle presteert, is wel bekend.

Naast de SmallCap-sector kunnen ook veel marktinterne bedrijven worden gevonden in de telecom-, consumenten-, financiële- en gezondheidssector.

Van deze sectoren hebben wij een duidelijke voorkeur voor de gezondheidzorg. Naast het feit dat deze sector weinig hinder zal ondervinden van een mogelijke escalerende handelsoorlog, heeft deze sector ook nog eens een lange termijn voordeel.

De wereldwijde bevolking wordt immers steeds ouder en zal daardoor steeds meer zorg nodig hebben. Ook in de opkomende landen waar de algehele welvaart stijgt en dus ook de vraag naar gezondheidszorg.

SmallCap en HealthCare dus. En hoe kunnen we nu eenvoudig inspelen op deze twee trends?

Door te beleggen in een ETF!
 

Volg eenvoudig elke trend

Het indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemakt verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.

Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 
 

Ik heb liever de zekerheid van een goed rendement dan de hoop op een geweldig rendement.  
Warren Buffett, meesterbelegger

 

Wat is een ETF dan precies?

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat net als een gewoon aandeel continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd. Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20 maar ook een hele sector zoals de gezondheidszorg of grondstoffen.

Door te beleggen in een ETF combineer je de voordelen van lage kosten en risico-spreiding in één. Dit maken ETF's tot hele efficiënte bouwstenen voor elke beleggingsportefeuille. 

 

INDEXaandelen is uniek

Internet staat vol met allerlei ETF’s, maar hoe scheid je nu het kaf van het koren? Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al 65.

INDEXaandelen.nl zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van de duizenden ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Hoe verhouden ze zich onderling? Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren verschillende kostenratio’s of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Naast de beste basis ETF's van de S&P500, EuroStoxx 600 of wereldwijde obligaties, vind je bij ons ook ETF’s over:

  • Biotechnologie en de gezondheidzorg
  • Opkomende markten
  • Robotica
  • Hoog Dividend
  • Cybersecurity en
  • IPO's 

Hiermee spelen we eenvoudig in op diverse trends en beleggingsmethoden met hele mooie resultaten tot gevolg (zonder dat we angstvallig elke dag de beurs in de gaten moeten houden).

Neem een kijkje in onze keuken en laat je verrassen door onze portfolio. Dat kan nu heel voordelig!
 

Abonneer hier

 

Word abonnee en ontvang 50% korting 

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en je leest alles over onze speciaal gekozen ETF's. Daarbij ontvang je meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

50% kortingVoor de lezers van deze nieuwsbrief hebben we nu een extra aantrekkelijke instapabonnement. Wanneer je vandaag nog abonneert, ontvang je bij een abonnement van drie maanden nog eens drie maanden gratis.

Reageer daarom vandaag nog, dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt. Het is nu extra aantrekkelijk.

  • Uitgebreide portfolio met Europese ETF's
  • Gratis E-boek
  • 50% korting: zes maanden abonnement voor de prijs van drie

 

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl 

 

 

START HIER