Nieuwsbrief IndexAandelen

Gaat China de koerswinsten van de VS achterna?

Honderden miljarden onderweg naar Chinese A-shares

Stap in voordat pensioenfondsen en institutionele beleggers dat (moeten) doen

  

 
China is momenteel nu niet het eerste waar je aan denkt voor flinke koerswinsten. Het is immers al jaren in de VS te toen. De afgelopen 5 jaar boekte de S&P500 een rendement van ruim 60%!

Gaat China dat evenaren? Nou, dat zou zomaar eens kunnen!

De komende vijf jaar vloeit er zeker $1 biljoen dollar of meer naar Chinese aandelen en obligaties omdat veel institutionele beleggers zijn gedwongen hun portfolio’s te herbalanceren en meer Chinese aandelen op te nemen.

 

Hoe dan?

China is de op één na grootste economie van de wereld en moet alleen (nog) de VS voor zich dulden. Na de VS met een BBP van $20 biljoen en China met $14 biljoen komt er een hele tijd niets.

Zoals hieronder valt te zien, wordt de derde plaats met $5 biljoen ingenomen door Japan, gevolgd door Duitsland met $4 biljoen en het VK en Frankrijk met $3.

 

INDEXaandelen

En hoewel China ook na de VS en Japan met een waarde van ruwweg $6 biljoen de derde grootste aandelenmarkt heeft (en dan bedoelen we vooral de A-shares), kwam China niet voor in de Wereldwijde aandelen-indexen.

Dat was natuurlijk gek en het is dan ook daarom dat met ingang van 31 mei ’s-werelds grootste indexaanbieder (MSCI) langzaam is begonnen met het toevoegen van de locale Chinese A-shares aan de Emerging Market index.

Vóór 31 mei maakten de Chinese aandelen verhandeld in Hong-Kong nog 26% van de index uit, waarvan de A-shares maar 1% deel uit maakte.

Eind mei is dit verhoogd naar 2,5% van de totale index. MSCI verwacht echter dat op termijn (tussen nu en vijf jaar schatten wij) de Emerging Market index niet uit 26% maar voor 43% uit Chinese aandelen zal gaan bestaan, wat er dan ongeveer zo uit komt te zien: 


INDEXaandelen   

Wanneer je weet dat de MSCI Emerging Markets op zo’n $1,9 biljoen wordt gewaardeerd en dat de A-shares van een 1% weging naar een 16,6% weging zullen gaan, betekent dat er voor zeker $320 miljard naar de Chinese A-shares markt zal vloeien de komende jaren.

En dan hebben we het alleen nog maar over MSCI. Ook andere indexaanbieders zoals FTSE wil de weging van Chinese aandelen van hun Emerging Market index gaan uitbreiden naar 40%.

Ook Vanguard is al begonnen met het uitbreiden van de A-shares in hun ETF.

 

Waarom fondsmanagers en andere grote beleggers zullen volgen?

Omdat die voor een groot deel ook gewoon een index volgen om zeker niet te veel af te wijken van het marktgemiddelde (en al helemaal niet minder te presteren).
 

Als gevolg van de wijzinging in de indexsamenstelling zal de komende jaren voor honderden miljarden dollars in de Chinese A-shares worden belegd.


Om geen schokeffecten te weeg te brengen, gebeurt het verhogen van de weging in Chinese A-Shares  geleidelijk.

En terwijl de MSCI in augustus de weging opnieuw met 2,5% heeft verhoogd, heeft onze A-shares ETF juist de afgelopen maanden (door o.a. Trump, EM-malaise en de Chinese kredieten) behoorlijke tikken gekregen.

Los van het feit dat het schuldenniveau een punt van zorg is, is het belangrijk te kijken waar deze schuld zit en wat voor schuld het is. De dubieuze schuld zit vooral in de oude economie en dat zijn juist niet de A-shares.

Wij ruiken voor onze A-shares ETF dan ook een kans. In het verleden heeft China meermaals bewezen dat koerswinsten van 100% een meer tot de mogelijkheden kunnen behoren.

 

INDEXaandelen

 

En dat zou zo maar weer eens kunnen gebeuren…

En hoe kan je nu beter op deze trend inspelen dan te beleggen in een ETF die een index volgt met de belangrijkste Chinese A-shares?

Wie een index volgt, belegt namelijk altijd in de belangrijkste ondernemingen van dat moment. En dit geldt niet alleen voor een grote en simpele index als de S&P500, maar elke index. Of deze nu een uithangbord is van Wall Street of de belangrijkste Cyber Security onderneming ter wereld of de Chinese A-shares.

 

Volg eenvoudig elke beleggingstrend

Het Indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemakt verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.

Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 
 

Ik heb liever de zekerheid van een goed rendement dan de hoop op een geweldig rendement.  
Warren Buffett, meesterbelegger

 

Het aantal ETF’s groeit elke dag

Door de geweldige populariteit van het indexbeleggen is het aantal ETF's enorm gegroeid. Het merendeel van deze ETF's volgt een index. Sommige indexen zijn heel bekend, sommigen helemaal niet en andere indexen zijn uitsluitend gecreëerd om een ETF te kunnen produceren.

Bij INDEXaandelen vind je naast een aantal basis ETF’s zoals de S&P500 of de Europese markt, ook specifieke kansen of speculatieve ETF’s.

Zo vind je bij ons o.a. ETF’s over:

 • Biotechnologie en de gezondheidzorg
 • Opkomende markten
 • Cybersecurity
 • Robotica
 • IPO's en
 • Hoog Dividend
 • En natuurlijk de Chinese A-shares

Hiermee spelen we eenvoudig in op diverse trends en beleggingsmethoden met hele mooie resultaten tot gevolg.

Bovendien zijn al deze ETF's gewoon nog te koop in Nederland en België. Ga ook indexbeleggen en laat je verrassen door onze portfolio. 

Dat kan nu heel aantrekkelijk.

 

50% korting

Wie nu een abonnement neemt op de nieuwsbrief van INDEXaandelen.nl, krijgt er drie maanden GRATIS abonnement bij. Dat is een korting van 50%.
   

3 maanden GRATIS

 

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in het ETF landschap. Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het Indexbeleggen biedt.

 

Alle voordelen op een rij 

 • Altijd belegd in de belangrijkste ondernemingen van het moment
 • Elke maand een nieuwsbrief met daarin een nieuwe tip en het nieuws van de ETF's uit onze indexportefeuille.
 • Drie maanden gratis abonnement. Een extra periode van drie maanden, zonder dat je daarvoor maar iets betaalt. 
 • 7 dagen Niet goed, geld terug garantie. Indien je niet tevreden bent en het abonnement binnen 7 dagen opzegt, krijg je het volledige bedrag terug-gestort. U loopt dus geen enkel risico.

 

Schrijf je vandaag nog in 


KLIK HIER

 

En profiteer ook van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.
 

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen