Nieuwsbrief IndexAandelen

Zorg dat u de trend niet mist

De Cybersecurity sector
groeit 12% - 15% per jaar

Lift eenvoudig mee met onze speciaal
  
geselecteerde CyberSecurity ETF

  

 
Het deed vorige maand veel stof opwaaien in Nederland. Naar aanleiding van de verijdelde Russische hackaanval op de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), liet Minister van Defensie Ank Bijleveld weten dat Nederland in een Cyberoorlog zou zijn verwikkeld met Rusland.

De Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) waarschuwt al jaren voor Russische cyberspionage (maar ook de Chinezen kunnen er wat van).

Niet alleen landen en grootmachten zijn op het internet met dubieuze bedoelingen actief, ook voor criminelen is het internet een lucratieve inkomstenbron.

Er zijn legio voorbeelden te noemen van identiteitsfraude of chantage van website-bezoek. Een virus staat sneller op uw PC dan gedacht, maar ook grote bedrijven ontkomen niet aan malware.

Vorige jaar lagen wereldwijd vele bedrijven plat. Bij pakketbezorger TNT stapelden de pakketjes zich op en in de Rotterdamse Haven lagen de terminals van containerbedrijf APM stil. 

Aan digitaal misbruik of digitale criminaliteit valt niet meer te ontkomen. En met de digitalisering van de samenleving wordt de kwetsbaarheid steeds groter en de impact steeds ingrijpender.

Bedrijven, overheden en internationale organisaties zullen zich dus nog beter moeten gaan beveiligen. De kosten die hiermee gepaard gaan, nemen steeds verder toe. Ook omdat de aanvallen complexer worden om op te lossen.

Deze digitale criminaliteit leidt tot een enorme groei van de Cybersecurity sector, en u kunt daar door een speciaal gekozen cybersecurity ETF nu al van profiteren.

Veel beleggers hebben deze groeimarkt al ontdekt.

Onze speciaal gekozen Cyber Security ETF noteert dit jaar al 22,4% in de plus.

 

Een enorm groeiende markt

Volgens het Center for Strategic and International Studies (CSIS) kost de internetcriminaliteit de samenleving $575 miljard dollar per jaar. Cybersecurity Ventures verwacht dat de omzet van cybersecurity bedrijven samen tussen 2017 en 2021 boven de $1 biljoen zal uitkomen.

Van 2004-2017 groeide de cybersecurity markt met een factor 35 van $3,5 miljard naar $120 miljard.

Onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures gaat uit van een jaarlijkse groei tussen de 12% en 15%.

Cybersecurity bedrijven vind je in alle soorten en maten. Van gevestigde namen tot trendy start-ups. Probeer daar maar eens de winnaars in te voorspellen.

Er is natuurlijk een veel eenvoudigere manier, door gewoon alle belangrijke spelers binnen de trend te kopen. En de beste manier om dat te doen is natuurlijk middels een ETF.

 

Wat is een ETF dan precies?

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat net als een gewoon aandeel continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd. Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20 maar ook een hele sector zoals de gezondheidszorg of grondstoffen.

Door te beleggen in een ETF combineer je de voordelen van lage kosten en risico-spreiding in één. Dit maken ETF's tot hele efficiënte bouwstenen voor elke beleggingsportefeuille. 

Met Indexbeleggen volg je heel eenvoudig een bepaalde index, wat vele malen goedkoper is en, niet onbelangrijk, vele malen betere beleggingsresultaten oplevert dan zijn actieve concurrent.

Het is dan ook niet voor niets dat Indexbeleggen zo populair is!

 

Kennis en expertise geven geen garantie op een beter rendement

Als het nut van het Indexbeleggen zich al moet bewijzen, is het wel in de speculatieve nichemarkten als de cybersecurity-industrie. Het kiezen van individuele aandelen hierin is geen sinecure, niet zonder risico en vergt heel veel kennis van zaken.

Dan nog is dit geen garantie op een beter resultaat.

Er zijn namelijk altijd onvoorziene en/of onbekende factoren die één specifiek aandeel zo weer de diepte in of, juist om oncontroleerbare redenen, de hoogte in kan sturen (en dan blijk je die net niet te hebben).

Beleggers die toch willen investeren in deze speculatieve maar zeer lucratieve industrie, doen met een ETF die een bepaalde index volgt dan ook een hele tactische belegging.

Het is een goedkope manier om een brede blootstelling aan de sector te hebben, waardoor de risico's significant worden gespreid.

Door te beleggen in een ETF die een Cybersecurity Index volgt, verklein je het risico, beperk je de kosten en heb je altijd een marktgemiddeld rendement. En dat is mooi, want onderzoek wijst keer op keer uit dat het merendeel van de beleggers er niet in slagen de markt structureel te verslaan.

Circa 80% van de "experts" lukt het dus niet met hun speciaal gekozen aandelen beter te presteren dan de Index. Waarom dan moeilijk doen als het makkelijk kan? 

 

INDEXaandelen is uniek

Internet staat vol met allerlei ETF’s, maar hoe scheid je nu het kaf van het koren? Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al 65.

INDEXaandelen.nl zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van bijna 7.000 ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Hoe verhouden ze zich onderling? Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren verschillende kostenratio’s of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Zo vind je bij ons o.a. ETF’s over:

  • Biotechnologie en de gezondheidzorg
  • Opkomende markten
  • Robotica
  • Goud en Edelmetalen
  • IPO's en
  • Hoog Dividend

Hiermee spelen we eenvoudig in op diverse trends en beleggingsmethoden met hele mooie resultaten tot gevolg (zonder dat we angstvallig elke dag de beurs in de gaten moeten houden).

Neem een kijkje in onze keuken en laat je verrassen door onze portfolio. Dat kan nu heel voordelig!

Abonneer hier

 

Word abonnee en ontvang 50% korting 

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en je leest alles over onze opgenomen CyberSecurity ETF. Daarbij ontvang je meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

50% kortingVoor de lezers van deze nieuwsbrief hebben we nu een extra aantrekkelijke instapabonnement. Wanneer je vandaag nog abonneert, ontvang je bij een abonnement van drie maanden nog eens drie maanden gratis.

Reageer daarom vandaag nog, dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt. Het is nu extra aantrekkelijk.

  • Alles over de CyberSecurity ETF
  • Gratis E-boek
  • 50% korting: zes maanden abonnement voor de prijs van drie

 

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl 

 

PS: Alle genoemde ETF's zijn gewoon te koop bij Binck of DeGiro

 

START HIER