Nieuwsbrief IndexAandelen

Hoe eenvoudig kan beleggen zijn? 

Word ook slapend rijk

en ga indexbeleggen

  
3 maanden GRATIS
  

 
Banken en vermogensbeheerders gaan het je niet vertellen (alleen denken), maar beleggen kan je makkelijk zelf. Het enige waar je als zelfbelegger voor moet waken, zijn de beleggersvalkuilen als angst, hebzucht, lage spreiding of juist veel handelen.

Maar weet je dat je met de aankoop van één simpele ETF die de S&P500 volgt, deze valkuilen met het grootste gemak ontwijkt? Zo behaal je al met de meest eenvoudige ETF een puik resultaat.

Wie 10 jaar geleden $10.000 had belegd in de S&P500 en er verder niet meer naar om had gekeken, zou zijn kapitaal hebben zien groeien naar $35.729.

Dat is een gemiddeld rendement van 13,6% per jaar!

 

INDEXaandelen

 

Ja, zul je misschien denken, dat is makkelijk. De aandelenbeurzen bevonden zich 10 jaar geleden in zo’n beetje de ergste crisisperiode ooit.

Dat is helemaal waar, maar weet je dat de Amerikaanse aandelenmarkt de afgelopen 100 jaar evengoed een gemiddeld rendement heeft behaald van zo’n 7% per jaar.

Ook een geweldig rendement. Geen enkele andere asset class (noch obligaties, noch cash, noch goud of vastgoed) heeft een dergelijk trackrecord.

We vertellen echter niets nieuws als we zeggen dat de aandelenmarkt enorm op en neer kan gaan en behaalde rendementen weldegelijk kunnen afhangen van het instapmoment.

Een resultaat van 13,6% per jaar blijft echter indrukwekkend. Helemaal als je het vergelijkt met andere bredere ETF’s. Want de Vanguard FTSE Developed Markets ETF (ex-US) komt over diezelfde periode niet verder dan $21.704 ofwel gemiddeld 8,06% per jaar.

Hetzelfde geldt voor iShares Japan ETF ($17.838/ 5,96%), iShares UK ETF ($20.876/ 7,64%) of heel Europa met het Vanguard Europe ETF ($21.705/ 8,06%).

Alleen sectoren als technologie (en dan vooral biotechnologie en semiconductors) de SmallCaps en Healthcare weten met een gemiddeld rendement van 15% per jaar en meer, de bredere S&P500 over de afgelopen 10 jaar te verslaan.

 

Wat is een ETF dan precies?

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat net als een gewoon aandeel continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd. Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20 maar ook een hele sector zoals de gezondheidszorg of grondstoffen.

Door te beleggen in een ETF combineer je de voordelen van lage kosten en risico-spreiding in één. Dit maken ETF's tot hele efficiënte bouwstenen voor elke beleggingsportefeuille. 

Met Indexbeleggen volg je heel eenvoudig een bepaalde index, wat vele malen goedkoper is en niet onbelangrijk, vele malen betere beleggingsresultaten oplevert dan zijn actieve concurrent.

Beleggen in ETF's kan op vele manieren. Heel sec voor een vast bedrag per maand in een wereldwijde aandelen ETF of obligaties ETF, of in iets waarvan het momentum goed wordt geacht, zoals een biotech ETF, een IPO ETF of juist een India ETF.

 

Voor elke belegger een strategie

INDEXaandelen biedt daarom voor elke belegger een strategie. Binnen onze ETF portfolio hebben wij vier strategieën ontwikkeld, zodat elk type belegger een voor hem of haar passende portfolio kan samenstellen. Zo vind je er basis ETF's waar je niet over hoeft na te denken en die je voor altijd kunt aanhouden tot omgekeerde ETF's, waarmee je een tactisch gokje kunt maken in de markt.

In feite kan elk type belegger zijn ei kwijt in het indexbeleggen.

Ook de belegger die wil proberen beter te presteren dan gemiddeld of zich wil amuseren, want beleggen is natuurlijk ook een leuke hobby.

Het is dan ook niet voor niets dat Indexbeleggen zo populair is!

 

Volg de trend zonder individuele bedrijfsrisico's

Lift ook mee met de trends op de beurs en wordt abonnee van INDEXaandelen. Dat kan al voor €45,- per kwartaal. Daarnaast hebben we een eenjarig abonnement voor €180,- of een tweejarig abonnement van €280,- (wat neerkomt op slechts €35,- per kwartaal).

Met een abonnement op onze nieuwsbrief heb je 11x per jaar recht op een digitale nieuwsbrief en toegang tot de speciale informatieve secties van onze website.

Deze week hebben wij echter een heel aantrekkelijk instap-abonnement. Bij elk abonnement ontvang je nu 3 maanden GRATIS!


3 maanden GRATIS
 

 

Word abonnee en ontvang het
gratis E-boek! 

200_e-boek2.jpg

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en ontvang meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

INDEXaandelen.nl is volledig transparant. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt enkel je abonnement en de gebruikelijke transactiekosten bij je bank of broker als je een ETF koopt. Weet je trouwens dat je voor de aan- en verkoop van een groot aantal ETF's bij DE GIRO geen transactiekosten betaalt?

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. 

 

Reageer vandaag nog en 

START HIER

 

Dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl