Nieuwsbrief IndexAandelen

 

Altijd de winnaars

  

 
Amazon, bejubeld en vergruisd. Wie echter 19 jaar geleden $10.000 in het bedrijf had geïnvesteerd, heeft nu wel even $460.000 op zijn rekening staan.

Maar het kan zelfs nog beter. Wat dacht u van?

27/09/2000 26/09/2019
Apple : $10.000 -> $674.323
Netflix : $10.000 -> $2.270.981

 
Het kan ook vele malen slechter...

Zo staan beleggers in Cisco (NSDQ: CSCO) sinds het jaar 2000 nog steeds $230,- in de min (en dat valt dan nog mee).

Beleggers van Unisys Corporation (NYSE: UIS), een groot wereldwijd IT-bedrijf, staat na 19 jaar nog op -$9.300. Beleggers in Boo.com, Kozmo, Flooz, WebVan en Syquest zijn zelfs alles kwijt.

Op de redactie van BeleggersPlaats hebben we het vaak over het vinden van de juiste beleggingstrend en terecht. Of het nu gaat om nieuwe geavanceerde technologie, een plotselinge wetswijziging of de opkomst van een belangrijke sociale demografie, de juiste trend kan enorme beleggingswinsten opleveren, kijk naar Netflix.

Ook vandaag de dag zijn er trends die beleggers enorme winsten kunnen opleveren. Denk aan 5G-technologie, robotica, kunstmatige intelligentie, biotechnologie, goudmijnen.

Wat echter zelden wordt vermeld, is dat zelfs veel belovende trends enorm slechte beleggingen kunnen bevatten.

Het feit dat activiteiten van een onderneming aansluiten bij een groeiende trend, betekent nog niet dat het een grote winnaar wordt. Het is zelfs niet gezegd dat het een kleine winnaar wordt of (nog erger) overleeft, wat het Boo.com rijtje bewijst.
 

De schrikbarende statistieken achter beleggen

Zo’n 10 jaar geleden onderzocht een team van Longboard de totale levensduur voor individuele Amerikaanse aandelen van 1983 tot 2006.

De studie wees uit dat de 6.000 slechts presterende aandelen (75% van de totaal onderzochte aandelen) gezamenlijk een totaalrendement behaalde van … 0%.

De beste presterende 2.000 aandelen (de resterende 25%) waren goed voor alle winsten. 

 INDEXaandelen
bron: Longboard

Wat Longboard hieruit concludeerde was dat, mocht een belegger ongelukkig zijn in zijn aandelenkeuze en 25% van de winstgevende aandelen hebben gemist, en juist hebben belegd in de andere 75%, deze belegger in de periode van 1983-2006 dus nul % rendement zou hebben gemaakt.

Met andere woorden:

Een minderheid van de aandelen is verantwoordelijk voor de meerderheid van de beurswinsten.

(En dat blijkt ook heden ten dagen wel, denk maar aan de FAANG aandelen).

Maar dat is nog niet alles. De Longboard studie ontdekte ook dat bijna 1 op de 5 aandelen niet eens een rendement van 0% haalt, maar ten minste tweederde (75%!) van de waarde verliest.
  

INDEXaandelenbron: Longboard

Moraal van het verhaal?

Het is niet eenvoudig om de winnaars in de markt te vinden. En hoe vind je deze winnaars dan wel? Door te gaan indexbeleggen.

 

Volg de trend zonder individuele bedrijfsrisico's

Als het nut van het Indexbeleggen zich al moet bewijzen, is het wel in de speculatieve nichemarkten en trends. Het kiezen van individuele aandelen hierin is geen sinecure, niet zonder risico en vergt heel veel kennis van zaken.

Dan nog is dit geen garantie op een beter resultaat.

Er zijn namelijk altijd onvoorziene en/of onbekende factoren die één specifiek aandeel zo weer de diepte in of, juist om oncontroleerbare redenen, de hoogte in kan sturen (en dan blijk je die net niet te hebben).

Beleggers die toch willen investeren in deze speculatieve maar zeer lucratieve industrie of sector, doen met een ETF die een bepaalde index volgt dan ook een hele tactische belegging.

Het is een goedkope manier om een brede blootstelling aan de sector te hebben, waardoor de risico's significant worden gespreid.

Door te beleggen in bijvoorbeeld een ETF die een Cybersecurity Index volgt, verklein je het risico, beperk je de kosten en heb je altijd een marktgemiddeld rendement. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

 

Ga beleggen in een ETF

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat, net als een gewoon aandeel, continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd.

Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20, maar natuurlijk ook een hele sector zoals die van de goudmijnen of biotechnologie.

Het indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemak verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.

Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 
  

Wij scheiden het kaf van het koren

Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is zo enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al 65.

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Inmiddels bestaat onze portfolio uit meer dan 35 ETF’s die zo elk zijn eigen aandelenmarkt, sector of grondstof volgt. Dus niet alleen goud en zilver, maar ook de gezondheidszorgsector, Cybersecurity, Hoog Dividend of Bitcoin (om maar wat voorbeelden te noemen).

 

50% korting

Tegen de lage kosten van €45,- per kwartaal, krijgt u alle informatie die nodig is voor het opbouwen en onderhouden van een eigen beleggingsportfolio in ETF's. 

Maar, om u over de streep te helpen, mogen we u een gratis abonnementsperiode aanbieden bovenop de al lage prijs.

Als je nu een abonnement neemt van €45,- per kwartaal, krijgt je er 3 maanden GRATIS bij. De eerstvolgende betaling zal dan pas over zes maanden plaatsvinden.

Dat is een welkomstkorting van 50%!

Bevalt het niet, dan hoeft je enkel een berichtje te sturen aan onze administratie om het abonnement te stoppen. Makkelijker en veiliger kan haast niet. Je kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn. 


3 maanden GRATIS
 

 

Word abonnee en ontvang het
gratis E-boek! 

200_e-boek2.jpg

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en ontvang meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

INDEXaandelen.nl is volledig transparant. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt enkel je abonnement en de gebruikelijke transactiekosten bij je bank of broker als je een ETF koopt. Weet je trouwens dat je voor de aan- en verkoop van een groot aantal ETF's bij DE GIRO of Binck geen transactiekosten betaalt?

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. 

 

Reageer vandaag nog en 

START HIER

 

Dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl