Wat is beter? Bijkopen of afwachten?

 

Geachte heer/mevrouw,

 
Maandag 9 maart zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de vijf slechtste beursdagen in 30 jaar. Op de lippen van iedere belegger ligt dan ook de vraag, hebben we het ergste gehad?

Nee.

Koersdalingen van 7,6% voor een brede index als de S&P500, komen namelijk zelden alleen. Eind 2008 en begin 2009 waren er nog zeker 8 dagen van scherpe koersdalingen voor de S&P500 en maar liefst 12 dagen waarin de AEX met 5% of meer daalde.

Ook afgelopen woensdag sloot de brede S&P500 weer 4,9% lager.

Als onzekerheid troef is, lokt elke nieuwe tegenvaller zomaar weer een nieuwe verkoopgolf uit. Soms is de markt langer van slag dan een belegger liquide is.

Wie echter na de eerste koersval van 26 september 2008 had gekocht en was blijven zitten, heeft nu wel 173% rendement op de teller. Dit ondanks dat hij 6 maanden later tegen een verlies van 30% aan keek.

Jawel een verlies van 30%!

Je moet dan wel erg sterk in je schoenen staan om te blijven zitten en voor ogen te houden dat je belegt voor de lange termijn.

Ondanks alle onzekerheid vinden we bij BeleggersPlaats dat nu weldegelijk een goed moment is om op bescheiden schaal (bij) te kopen. Vooral in sectoren en indexen die op langere termijn voldoende potentie hebben.

Want zelfs met een hele saaie wereldwijde index werd de afgelopen 30 jaar met twee vingers in de neus een gemiddeld rendement van ruim 7% gehaald. De S&P500 behaalde de afgelopen 25 jaar zelfs een gemiddeld rendement van 8%.

Wie hiermee na een flinke beurscrash start, heeft al een flinke voorsprong.

Je zou het in de huidige markt niet denken, maar het kan echt, beleggen met meer rust, meer rendement maar bovenal minder risico!

Wil je weten hoe, klik dan hier.

 

Succes,

Team BeleggersPlaats