Nieuwsbrief IndexAandelen

Iets wat hard omlaag kan, kan ook hard omhoog

Mis de volgende Bullmarkt niet

Beurzen staan alweer >20% hoger
  

 
We hoeven je niet te vertellen dat we een historische beursperiode achter de rug hebben.

Als gevolg van de Coronacrisis vielen beurskoersen als bakstenen naar beneden. Van 19 februari tot en met 23 maart ging er maar liefst 34% van de S&P500 af, de belangrijkste Amerikaanse beursindex.

Na een jarenlange Bullmarkt met een winst van 325% op 11 jaar tijd, stierf deze een theatrale dood en was de Berenmarkt een feit.

Alleen die Berenmarkt is geen lang leven beschoren. Sinds 23 maart is diezelfde S&P500 index alweer met 23% gestegen!

Na een knock-out van slechts 16 dagen, is de Bull alweer opgekrabbeld en up and running.

Maar… he, hoe kan dat nou? Er heerst toch economische chaos en alles ligt toch stil?

Jazeker, maar het beursherstel heeft alles te maken met vertrouwen. Vertrouwen in fiscale en/of monetaire ondersteuning van de vele overheden en Centrale Banken.

Beleggers weten nu dat wereldwijd, miljarden en miljarden euro’s, yennen, yuannen en dollars in de economie zal worden gepompt om de economische klap op te vangen.

En laat de afgelopen 10 jaar beleggers nu net hebben geleerd dat het ongeremd geld pompen in de markt de beurzen naar nieuwe recordhoogten tilt…

Het is dan ook niet zo gek dat brokers het aantal nieuwe klanten niet verwerkt krijgen. De Coronacrash en de enorme steunprogramma’s trekken een record aantal nieuwe beleggers naar de beurs.

Iedereen wil profiteren van de koersdaling en meeliften op de triljoenen steun die de markt in zullen vloeien.

En ook al hebben we alweer een stijging van 23% in de pocket, tot de top van 19 februari hebben we nog 23% koersstijging te gaan (we zijn in feite dus nog maar halverwege!). 

En ja, we kunnen gerust zeggen dat de wereld op zijn kop staat en dat er een hoop onzekerheid is. Het Coronavirus brengt processen en ontwikkelingen op gang die we twee maanden geleden nog voor onmogelijk hadden gehouden.

Laat dit je echter er niet van weerhouden te profiteren van de beleggingskansen die er liggen.

Het enige wat je nodig hebt is geduld. Want dat is namelijk DE manier om slapend rijk te worden.

 

Wordt ook slapend rijk met niks doen

Het probleem bij beleggen is niet dat er zich beurscorrecties voordoen of dat een bedrijf failliet gaat.

Het grootste manco van veel beleggers is te veel handelen. De kracht van een succesvolle belegger is in feite het niks doen.

Hoeveel geld is er niet verloren gegaan tijdens de dotcom crisis van 2000? En hoeveel beleggers hebben de beurs sinds 2009 niet voorgoed verlaten met een trauma?

Dat is niet omdat het slechte beleggers waren. Nee, dat is omdat ze niet op hun handen konden blijven zitten.

Want weet je, ondanks deze twee mega crashes, heeft de belangrijkste Amerikaanse aandelenmarkt (de S&P 500) beleggers de afgelopen 25 jaar wel een gemiddeld rendement van 8% per jaar bezorgd.

Kijk maar even naar onderstaande grafiek.

 
INDEXaandelen

 
Gemiddeld 8% per jaar! Juist met niks doen. Het belangrijkste is, dat je in de markt bent, zeker als alles zo hard omlaag is gegaan.

De grootste winsten worden namelijk gemaakt aan het begin van de weg omhoog.

Kijk naar ruim een jaar geleden. Koersen gingen in december 2018 ook hard omlaag. De S&P500 tikte op kerstavond een dieptepunt aan. Menig belegger ging bedrukt de kerstdagen in.

Maar terwijl iedereen nog aan het herstellen was van de shock, stond op 2 januari de beurs alweer 6,5% hoger.

Beleggers die wat langer nodig hadden om hun angst te overwinnen, hadden eind januari al een herstel van +15% gemist.

Hetzelfde doet zich nu weer voor. De beurzen staan alweer 23% hoger op 16 dagen tijd.

Beleggers die hebben verkocht, hebben deze herstelwinsten al gemist.

Het is dus heel belangrijk om belegd te zijn. Je moet alleen weten HOE, zodat ook jij eenvoudig en zorgeloos een mooi rendement kan behalen.

 

Saai is het geheim

Maar wie droomt bij beleggen niet van snelle winsten, het vroegtijdig ontdekken van de nieuwe Amazon, Apple of Tesla...

Miljonair worden met 1 lucky shot...

Wie tien jaar geleden bijvoorbeeld $10.000, - in Netflix had geïnvesteerd, had nu $2.788.967 op zijn rekening staan.

Fantastisch toch?

Wat men zich echter niet realiseert, is dat het ook heel veel slechter kan. Zo staan beleggers in Cisco (NSDQ: CSCO), na het barsten van de dotcom-bubbel, pas sinds 2019 weer in de plus. 

Beleggers van Unisys Corporation (NYSE: UIS), een groot wereldwijd IT-bedrijf, staan na 19 jaar nog op -$9.300. Maar dat bedrijf bestaat ten minste dan nog.

Beleggers in Boo.com, Kozmo, Flooz, WebVan en Syquest zijn alles kwijt.

Dus hoe voorkom je nu dat je in de huidige beurskrach, je verliezen nooit meer te boven komt?

Door te gaan indexbeleggen.

Want wat was er gebeurd wanneer een zelfde belegger op zoek naar die nieuwe Tesla, Netflix, Apple of welk ander hip tech bedrijf, gewoon in de technologie-index had belegd?

Saai wellicht, maar dat is het rendement allerminst!

 

INDEXaandelen

 

15,73% rendement per jaar maakt op $10.000 nog geen miljoen, maar met een koerswinst van 331% kunnen wij heel goed leven!

Daarbij heb je de garantie dat je geen grote individuele aandelenverliezen lijdt!

 

Meer rendement, minder risico,
meer rust

Met Indexbeleggen, ofwel het kopen van een ETF (Exchange Traded Fund) volg je heel eenvoudig een bepaalde index, wat vele malen goedkoper is en niet onbelangrijk, vele malen betere beleggingsresultaten oplevert. Omdat beurskoersen niet of nauwelijks te voorspellen zijn, is het rendement van indexfondsen hoger dan van actief beheerde beleggingsfondsen, vermogensbeheerders en particulieren die zelf beleggen. Slechts 20% van de beleggers is in staat beter te presteren dan de markt.

Wie gaat beleggen in een breed gespreide ETF, loopt geen risico van forse verliezen door een individuele miskleun. Bovendien loop je niet het risico slachtoffer te worden van een overijverige bankmedewerker of vermogensbeheerder.

Maar bovenal, een indexbelegger krijgt meer rust omdat hij altijd een markt conform rendement behaalt. Het lezen van jaarverslagen, niet meer nodig. Het angstig volgen van de actualiteiten, verspilde energie. Het timen van de markt, een nutteloze oefening.

Een indexbelegger heeft de tijd aan zijn kant en die vertelt hem dat hij met een brede gespreide ETF altijd de winnaars in zijn portfolio heeft.

Wat een geruststellende gedachte is dat.

 

Ga beleggen in een ETF

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat, net als een gewoon aandeel, continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd.

Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20, maar natuurlijk ook een hele sector zoals die van de goudmijnen of biotechnologie.

Het indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemak verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.

 

Zijn ETF's wel veilig?

De ongekende populariteit van het indexbeleggen maakt veel beleggers ook huiverig. Vragen als: is er ondertussen geen ETF-bubbel ontstaan? Of zijn indexfondsen te vergelijken met giftige derivaten uit de tijd voor de kredietcrisis?

Het feit dat iets populair is, wil niet per definitie zeggen dat er daarom luchtbelvorming plaatsvindt. Ten eerste wordt de invloed van indexfondsen sterk overdreven. Zelfs in de VS is slechts 15% van de aandelen in handen van indexfondsen. Dat is een stuk minder dan actieve beleggingsfondsen.

Als we kijken naar het handelsvolume, dan is de invloed nog veel kleiner: maar 5% van de aandelenhandel is toe te schrijven aan indexfondsen.

Daarbij, indexfondsen zijn niets nieuws. Ze bestaan al sinds de jaren 70 en worden door heel veel institutionele beleggers al jaren succesvol ingezet in portefeuilles, zonder dat dit de markt verstoort.

Hoe kan het nu slecht zijn om:

  • te beleggen in een product dat al 20 jaar op rij actieve managers verslaat?
  • minder geld kwijt te zijn aan transactiekosten?
  • geld te besparen door minder beheervergoeding te betalen?
  • te investeren in producten die eenvoudig te begrijpen zijn?

 

Het is niet voor niets dat zelfs meesterbelegger Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 

 
Nou als zij het al zeggen, wie zijn wij dan?
   

Wij scheiden het kaf van het koren

Helaas heeft elk voordeel ook weer een nadeel. Door de enorme populariteit is het aanbod ETF's gigantisch toegenomen. Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is zo enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al 65.

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Inmiddels bestaat onze portfolio uit meer dan 50 ETF’s die zo elk zijn eigen aandelenmarkt, sector of grondstof volgt. Dus niet alleen goud en zilver, maar ook de gezondheidszorg, Cybersecurity, Hoog Dividend of Bitcoin (om maar wat voorbeelden te noemen).

En let wel: al onze ETF's zijn in Nederland en België te koop!

 

Aarzel niet langer en word ook een succesvolle belegger

Tegen de lage kosten van €45,- per kwartaal, krijgt u alle informatie die nodig is voor het opbouwen en onderhouden van een eigen beleggingsportfolio in ETF's. 

Maar, om u over de streep te helpen, mogen we u een gratis abonnementsperiode aanbieden bovenop de al lage prijs.

Als je nu een abonnement neemt van €45,- per kwartaal, krijgt je er 3 maanden GRATIS bij. De eerstvolgende betaling zal dan pas over zes maanden plaatsvinden.

Dat is een welkomstkorting van 50%!

Bevalt het niet, dan hoef je enkel een berichtje te sturen aan onze administratie om het abonnement te stoppen. Makkelijker en veiliger kan haast niet. Je kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn.  


3 maanden GRATIS
 

 

Gratis E-boek! 

200_e-boek2.jpg

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en ontvang meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

INDEXaandelen.nl is volledig transparant. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt enkel je abonnement en de gebruikelijke transactiekosten bij je bank of broker als je een ETF koopt. Weet je trouwens dat je voor de aan- en verkoop van een groot aantal ETF's bij DE GIRO of Binck geen transactiekosten betaalt?

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. 

 

Reageer vandaag nog en 

START HIER

 

Dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl