Nieuwsbrief IndexAandelen

Laten we het niet hopen,
maar als het dan toch weer gebeurt…

De best gepositioneerde sector voor een nieuwe lockdown

  

 
In 2018 lieten Standard & Poor’s en MSCI, twee van de grootste indexaanbieders voor ETF’s, weten dat de telecom-sector toe was aan een nieuw uiterlijk en zou worden omgebouwd tot een Communications service sector.

Bestond de sector voorheen enkel uit telecombedrijven, werden er nu bedrijven uit de Consumer Discretionary en de Technologie-sector aan toegevoegd. Het ging dan om media, entertainment en interactieve media-aandelen.

Zo verhuisden er o.a. drie van de vier FANG-aandelen naar de nieuwe sector, t.w. Facebook, Google en Netflix, maar ook het entertainment-bedrijf Disney.

Sinds de hervorming bestaat de index voor bijna 90% uit Consumer Discretionary en Technologie-aandelen en nog maar voor 10% uit telecom-aandelen.

En hoewel de Communication Services sector niet de grote technamen heeft in cloud-computing (o.a. Amazon en Microsoft) of ander innovatieve technologiefondsen, moeten we de sector niet onderschatten.

Dit omdat de index haar dip van maart ruimschoots te boven is gekomen en YTD al gewoon weer in de plus staat. Het is zelfs zo dat de index afgelopen week een nieuw all-time high heeft neergezet.

Het gaat dus goed met de sector, en dat is niet zo gek. Facebook, Google en Netflix maken maar liefst 48% van de index uit en laten dat nu net bedrijven zijn die enorm Corona-proof zijn.

Facebook alleen al maakte van april tot en met juni een koersstijging van 50% door. Een behoorlijke stijging, ondanks dat de sociale mediagigant opnieuw het middelpunt is van politieke controverse. Politici maken zich niet alleen zorgen over de monopoli-achtige status die FB geniet, maar ook over de politieke invloed die het bedrijf heeft. En eenzelfde verhaal geldt eigenlijk voor Google.

Als beide bedrijven onder een vergrootglas liggen, zal de index zich dan wel zo goed kunnen blijven ontwikkelen?

Eind juli zijn de bedrijven nog ondervraagd door het Huis van Afgevaardigden. De Amerikaans overheid is vorig jaar een onderzoek gestart naar de machtspositie van beide bedrijven (alsook Amazon & Apple), omdat ze hun dominante positie zouden misbruiken.

Nu hebben deze bedrijven al vaker woelige politieke wateren bevaren, maar heeft dit tot nu nauwelijks koerswijzigingen tot gevolg gehad. Toch is het niet onwaarschijnlijk dat er regels komen ten aanzien van de speelruimte die deze bedrijven hebben.

Zo is het goed denkbaar dat de eisen worden aangescherpt ten aanzien van de consumentgegevens die mogen worden opgeslagen en het gebruik daarvan. Dit soort regels kan op korte termijn zeker een hindernis vormen, maar de bedrijven zijn rijk genoeg om de invloed van nieuwe regels op hun resultaten verregaand te beperken.

Het beste nieuws is dat de sector op unieke wijze goed gepositioneerd is om een nieuwe shutdown goed te doorstaan.

Niet alleen omdat mensen dan weer hun tijd gaan doden met dingen googelen of posten op Facebook, maar ook omdat de index een robuuste blootstelling heeft aan Netflix.

Het grootste tijdverdrijf tijdens een lockdown.

 

Volg eenvoudig elke beleggingstrend

Als het nut van het Indexbeleggen zich al moet bewijzen, is het wel in de speculatieve nichemarkten en trends. Het kiezen van individuele aandelen hierin is geen sinecure, niet zonder risico en vergt heel veel kennis van zaken.

Dan nog is dit geen garantie op een beter resultaat.

Er zijn namelijk altijd onvoorziene en/of onbekende factoren die één specifiek aandeel zo weer de diepte in of, juist om oncontroleerbare redenen, de hoogte in kan sturen (en dan blijk je die net niet te hebben).

Beleggers die toch willen investeren in deze speculatieve maar zeer lucratieve industrie of sector, doen met een ETF die een bepaalde index volgt dan ook een hele tactische belegging.

Het is een goedkope manier om een brede blootstelling aan de sector te hebben, waardoor de risico's significant worden gespreid.

Door te beleggen in bijvoorbeeld een ETF die een Cybersecurity Index volgt, verklein je het risico, beperk je de kosten en heb je altijd een marktgemiddeld rendement. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

 

Ga beleggen in een ETF

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat, net als een gewoon aandeel, continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd.

Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20, maar natuurlijk ook een hele sector zoals die van de goudmijnen of biotechnologie.

Het indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemak verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.
  

Het is niet voor niets dat zelfs meesterbelegger Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 

 
Nou als zij het al zeggen, wie zijn wij dan?
   

Wij scheiden het kaf van het koren

Helaas heeft elk voordeel ook weer een nadeel. Door de enorme populariteit is het aanbod ETF's gigantisch toegenomen. Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is zo enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al 65.

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Inmiddels bestaat onze portfolio uit meer dan 50 ETF’s die zo elk zijn eigen aandelenmarkt, sector of grondstof volgt. Dus niet alleen goud en zilver, maar ook de gezondheidszorgsector, Cybersecurity, Hoog Dividend of Bitcoin (om maar wat voorbeelden te noemen).

En let wel: al onze ETF's zijn in Nederland en België te koop! (m.u.v. de Bitcoin en de Ether ETF, die zijn in België niet verhandelbaar).

 

Aarzel niet langer en word ook een succesvolle belegger

Tegen de lage kosten van €45,- per kwartaal, krijgt u alle informatie die nodig is voor het opbouwen en onderhouden van een eigen beleggingsportfolio in ETF's. 

Maar, om u over de streep te helpen, mogen we u een gratis abonnementsperiode aanbieden bovenop de al lage prijs.

Als je nu een abonnement neemt van €45,- per kwartaal, krijgt je er 3 maanden GRATIS bij. De eerstvolgende betaling zal dan pas over zes maanden plaatsvinden.

Dat is een welkomstkorting van 50%!

Bevalt het niet, dan hoef je enkel een berichtje te sturen aan onze administratie om het abonnement te stoppen. Makkelijker en veiliger kan haast niet. Je kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn.  


3 maanden GRATIS
 

 

Gratis E-boek! 

200_e-boek2.jpg

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en ontvang meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

INDEXaandelen.nl is volledig transparant. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt enkel je abonnement en de gebruikelijke transactiekosten bij je bank of broker als je een ETF koopt. Weet je trouwens dat je voor de aan- en verkoop van een groot aantal ETF's bij DE GIRO of Binck geen transactiekosten betaalt?

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. 

 

Reageer vandaag nog en 

START HIER

 

Dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl