Nieuwsbrief IndexAandelen

De hoogtij dagen van olie zijn voorbij

En Groene stroom profiteert

YTD doet de sector al +34,6%

  

Een paar maanden geleden hebben we bij INDEXaandelen afscheid genomen van SPDR MSCI Europe Energy UCITS ETF (STN). De ETF bleef maar verliezen lijden. Het Coronavirus hakte erin bij de sector.

De wereldwijde vraag naar olie daalde begin dit jaar volgens het Internationale Energie Agentschap met in totaal 57%! Een recordhoeveelheid en de verwachting is dat voor heel 2020 de vraag met 9,3 Mb/d (million barrels per day) zal afnemen.

Als gevolg van de wereldwijde lockdown kwam de mobiliteit zo’n beetje tot stilstand. Wegvervoer daalde met 50-75% en in sommige Europese landen daalde het vliegverkeer met 90%. 

Omzetten van oliemaatschappijen halveerden en winsten daalden met vaak meer dan 100%.

De lockdown-maatregelen zorgden er ook voor dat de vraag naar elektriciteit aanzienlijk verminderde. De toenemende vraag van thuiswerkende particulieren werd ruimschoots gecompenseerd door de afname van commerciële en industriële activiteiten.

Een eerste reflex is dan ook te denken dat beleggers de energiesector voorlopig beter links laten liggen. Niets is echter minder waar.

Er is een sub-sector die juist profiteert.

Door de afnemende vraag naar elektriciteit is het aandeel van hernieuwbare energiebronnen namelijk gestegen.

Als gevolg van de lockdowns hebben hernieuwbare energiebronnen een groter aandeel in de elektriciteitsopwekking opgeëist zo blijkt.

Was de wereldwijde elektriciteitsopwekking in Q1 2020 2,6% lager dan in Q1 2019, nam de opwekking van hernieuwbare energie met 3% toe.

 

Hernieuwbare energie staat nu extra hoog op de agenda

Een klein hoeraatje voor de schone energiebronnen dus. Vooral zonne-energie leidt de sector naar nieuwe hoogten in markten over de hele wereld.

Door de ultra lage rente kan een groeiend aantal projecten voor schone energie gefinancierd worden en meer en meer regeringen en bedrijven zetten juist nu in op duurzaamheid, waardoor verdere energie-innovatie hopelijk een vlucht neemt.

De behoefte aan schone energie-technologie is misschien wel actueler dan ooit.

Menig land wil zich uit de crisis investeren met duurzaamheid hoog op de agenda. En vermindering van CO2-uitstoot is nu eenmaal vaak aangedreven door overheidsbeleid.

Extra momentum voor schone energie is daar.

Het is dan ook niet zonder redenen dat we deze week een mooie ETF uit de sector hebben opgenomen in onze portfolio.

 

Volg eenvoudig elke beleggingstrend

Als het nut van het Indexbeleggen zich al moet bewijzen, is het wel in de speculatieve nichemarkten en trends. Het kiezen van individuele aandelen hierin is geen sinecure, niet zonder risico en vergt heel veel kennis van zaken.

Dan nog is dit geen garantie op een beter resultaat.

Er zijn namelijk altijd onvoorziene en/of onbekende factoren die één specifiek aandeel zo weer de diepte in of, juist om oncontroleerbare redenen, de hoogte in kan sturen (en dan blijk je die net niet te hebben).

Beleggers die toch willen investeren in deze speculatieve maar zeer lucratieve industrie of sector, doen met een ETF die een bepaalde index volgt dan ook een hele tactische belegging.

Het is een goedkope manier om een brede blootstelling aan de sector te hebben, waardoor de risico's significant worden gespreid.

Door te beleggen in bijvoorbeeld een ETF die een Cybersecurity Index volgt, verklein je het risico, beperk je de kosten en heb je altijd een marktgemiddeld rendement. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

 

Ga beleggen in een ETF

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat, net als een gewoon aandeel, continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd.

Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20, maar natuurlijk ook een hele sector zoals die van de goudmijnen of biotechnologie.

Het indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemak verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.
  

Het is niet voor niets dat zelfs meesterbelegger Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 

 
Nou als zij het al zeggen, wie zijn wij dan?
   

Wij scheiden het kaf van het koren

Helaas heeft elk voordeel ook weer een nadeel. Door de enorme populariteit is het aanbod ETF's gigantisch toegenomen. Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is zo enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al 65.

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Inmiddels bestaat onze portfolio uit meer dan 50 ETF’s die zo elk zijn eigen aandelenmarkt, sector of grondstof volgt. Dus niet alleen goud en zilver, maar ook de gezondheidszorgsector, Cybersecurity, Hoog Dividend of Bitcoin (om maar wat voorbeelden te noemen).

En let wel: al onze ETF's zijn in Nederland en België te koop! (m.u.v. de Bitcoin en de Ether ETF, die zijn in België niet verhandelbaar).

 

Aarzel niet langer en word ook een succesvolle belegger

Tegen de lage kosten van €45,- per kwartaal, krijgt u alle informatie die nodig is voor het opbouwen en onderhouden van een eigen beleggingsportfolio in ETF's. 

Maar, om u over de streep te helpen, mogen we u een gratis abonnementsperiode aanbieden bovenop de al lage prijs.

Als je nu een abonnement neemt van €45,- per kwartaal, krijgt je er 3 maanden GRATIS bij. De eerstvolgende betaling zal dan pas over zes maanden plaatsvinden.

Dat is een welkomstkorting van 50%!

Bevalt het niet, dan hoef je enkel een berichtje te sturen aan onze administratie om het abonnement te stoppen. Makkelijker en veiliger kan haast niet. Je kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn.  


3 maanden GRATIS
 

 

Gratis E-boek! 

200_e-boek2.jpg

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en ontvang meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

INDEXaandelen.nl is volledig transparant. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt enkel je abonnement en de gebruikelijke transactiekosten bij je bank of broker als je een ETF koopt. Weet je trouwens dat je voor de aan- en verkoop van een groot aantal ETF's bij DE GIRO of Binck geen transactiekosten betaalt?

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. 

 

Reageer vandaag nog en 

START HIER

 

Dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl