Geachte heer/mevrouw,

 
Hoewel ik al bijna 20 jaar actief beleg, blijf ik toch een bangeschijter. Zo tipte mijn oud-collega Gerard Bastiaansen mij Tesla destijds tegen een koers van (toen nog) $25.

Al had ik maar een voorzichtige $1.000 geïnvesteerd… dan was dat nu $131.000 geweest! Echt vreselijk wanneer je beseft dat je dit bent misgelopen.

Ook de vele winsten met Cryptocurrencies die de afgelopen jaren konden worden behaald, zijn volledig aan mij voorbijgegaan. Ik durf het niet, vertrouw het niet, en vind het veel te risicovol.

Maar ja, alleen dit jaar al doet de Bitcoin +210% en de Ether zelfs +437%.

AU… wat jammer!

En hoewel ik weet dat ik met mijn behouden beleggingsstijl ook vele zeperds en miskleunen ben misgelopen, knaagt het toch aan je.

Maar ik heb het gevonden.

Er is een manier om toch mee te liften op de grote succesnummers in de markt, zonder hiervoor buitensporig hoge risico’s te moeten nemen.

En nee, een mega klapper zoals met Tesla ga ik er niet mee maken, maar een gemiddeld rendement van +34,7% per jaar tussen 2017 en 2020 met semi-conductors vind ik ook goed.

Zo volg ik nu de koers van de Ether, alle IPO’s van de afgelopen 5 jaar maar ook die van bedrijven in Artificial Intelligence, E-sports and gaming, of de snelgroeiende trend van Groene Energie.

Hoe ik dat doe?

Gewoon door het kopen van een ETF.  Ingewikkelder is het niet.

Meer weten? Klik hier.

Fijn weekend!

Eveline Vrisekoop