Nieuwsbrief IndexAandelen

Uniek 5G indexfonds

De grootste investeringsmogelijkheid van het volgende decennium

En we staan nog maar aan het begin…
  

 
iPhone 12 bezitters hebben het al gemerkt. Sinds dit jaar schakelt de telefoon steeds vaker over op het 5G netwerk.

Ongemerkt is de nieuwe generatie op steeds meer plaatsen beschikbaar. De doorbraak van het nieuwste mobiele telecomnetwerk zal een enorme stap voorwaarts betekenen.

Misschien kunnen we ons hier nog maar weinig bij voorstellen, maar dat konden we in het begin met het 4G-netwerk ook nog niet. Ook toen stonden de toepassingen zoals sociale media, werken in de cloud en online-shopping nog in de kinderschoenen. Nu is dat voor iedereen heel normaal.

Maar wat is 5G eigenlijk?

De term 5G staat voor vijfde generatie mobiele netwerken. Het is de opvolger van ons huidige 4G. Het grootste verschil tussen de twee generaties is de snelheid. De reactiesnelheid tussen apparaten is met 5G zo goed als verdwenen.

Deze reactiesnelheid zal de communicatie met verschillende apparaten in de toekomst enorm verbeteren. Denk aan online videogaming, automatisering, robotisering en the Internet of Things.

De mogelijkheden zijn eindeloos: veel toepassingen zijn nog niet eens bedacht.

Toch is 5G een controversieel onderwerp. Niet iedereen is er even blij mee. Zo zouden 5G-signalen Corona verspreiden, de afweer van het lichaam verzwakken of kankerverwekkend zijn. Er zijn zelfs theorieën dat het Coronavaccin microscopisch kleine 5G-chips zou bevatten.

Ironisch genoeg is het de zeer geavanceerde en wijdverbreide acceptatie van deze technologieën die complottheorieën rond 5G hebben aangewakkerd. Want hoeveel mensen over de hele wereld zouden zonder internet, snelle mobiele netwerken en sociale media ooit aan zulke kennis zijn gekomen?

Het valt echter niet te ontkennen dat de pandemie het belang van draadloze netwerken nog belangrijker heeft gemaakt en zo de uitrol van 5G heeft versneld!

Het goede nieuws voor nuchtere beleggers is dat de kansrijke rendementen op de wereldwijde overstap naar 5G allesbehalve nep zijn.

De overstap naar 5G is dan ook niet zozeer een upgrade van een bestaande technologiecyclus, als wel een verstoring van de huidige waarmee een geheel nieuwe technologiestack moet worden opgebouwd. Simpelweg omdat de meeste apparaten 5G nu nog niet aankunnen.

Ook de eisen die zullen worden gesteld aan softwarebedrijven, de cloud en chips zal van een geheel andere orde zijn.

Hiermee is 5G in onze ogen misschien wel de grootste investeringsmogelijkheid van het volgende decennium.

Want ook al wordt het 5G netwerk nu langzaam uitgerold, staan we echt nog maar aan het begin van de cyclus.

De vraag naar continue toegang tot digitale informatie en communicatie groeit exponentieel en bevat in feite meer dan het uitrollen van 5G alleen.

Er ligt zodoende een enorme groeimarkt voor ons. Zomaar wat recente feitjes.

 • Zo zal volgens Moor Insight & Strategy, naarmate meer netwerken in 2021 overstappen naar de implementatie van volwaardige stand-alone 5G, de volledige impact van 5G op de uitgaven voor IT-hardware tegen 2025 groeien tot $326 miljard.
   
 • Zo voorspelt Qualcomm (QCOM) dat de circa 200 miljoen 5G-handsets voor 2020 zullen stijgen naar 500 miljoen in 2021. CCS Insight verwacht dat 60% van alle verkochte telefoons in West-Europa en Noord-Amerika in 2021 5G zal ondersteunen. Dit zal in 2024 zijn uitgegroeid naar 85%.
   
 • Een recent rapport, gepubliceerd door MIT Technology Review in samenwerking met Ericsson, onthulde dat de inkomsten van serviceproviders uit bestaande services tot 2030 jaarlijks met 0,75% zullen groeien, terwijl de inkomsten uit nieuwe diensten met toegevoegde waarde als gevolg van de stijging van 5G jaarlijks met 11% zullen groeien met een extra omzetkans van $700 miljard.
   
 • De wereldwijde COVID-19-pandemie heeft geleid tot enorme uitgavenstijgingen voor datacenters van 's werelds grootste datacenteroperators - geleid door Amazon, Google, Facebook en Microsoft - die in het derde kwartaal van 2020 een recordbedrag van $37 miljard hebben uitgegeven. Totale capex-uitgaven aan datacentra van de 20 marktleiders zijn gestegen tot bijna $100 miljard in de eerste drie kwartalen van 2020, wat neerkomt op een stijging van 16% op jaarbasis.
   
 • En last but not least, dankzij een meerderheid in het Congres is de weg vrijgemaakt voor Joe Biden voor zijn broodnodige infrastructuurprogramma. De noodzaak om de gebrekkige infrastructuur van Amerika te herstellen, moderniseren en uit te breiden staat niet ter discussie. De chronische onderinvestering is zo algemeen erkend, dat het een van de weinige punten van overeenstemming is tussen de Republikeinen en de Democraten.

  En bij infrastructuur wordt niet alleen gesproken over bruggen en wegen. Er is ook politieke wil voor een universele breedbandtoegang, met inbegrip van de nationale uitrol van 5G-netwerken. Een analyse van Deloitte Consulting LLP schat dat de Verenigde Staten de komende 5 tot 7 jaar tussen $130 en $150 miljard nodig hebben om de breedbandconcurrentie, landelijke dekking en draadloze verdichting adequaat te ondersteunen.
   

Deze week is de INDEXaandelen nieuwsbrief verschenen en hierin nemen we een 5G indexfonds op met meer dan 80 beursgenoteerde wereldwijde aandelen die de zes 5G sleutelfuncties ondersteunen. De ETF bestaat uit datacenters; datanetwerken; digitale connectiviteit; digitale verzending; digitale verwerking; en digitale oplossingen en IP.

 

Volg eenvoudig elke beleggingstrend

Als het nut van het Indexbeleggen zich al moet bewijzen, is het wel in de speculatieve nichemarkten en trends. Het kiezen van individuele aandelen hierin is geen sinecure, niet zonder risico en vergt heel veel kennis van zaken.

Dan nog is dit geen garantie op een beter resultaat.

Er zijn namelijk altijd onvoorziene en/of onbekende factoren die één specifiek aandeel zo weer de diepte in of, juist om oncontroleerbare redenen, de hoogte in kan sturen (en dan blijk je die net niet te hebben).

Beleggers die toch willen investeren in deze speculatieve maar zeer lucratieve industrie of sector, doen met een ETF die een bepaalde index volgt dan ook een hele tactische belegging.

Het is een goedkope manier om een brede blootstelling aan een sector of specifieke trend te hebben, waardoor de risico's significant worden gespreid.

Door te beleggen in bijvoorbeeld een ETF die de 5G ontwikkelingen volgt, verklein je het risico, beperk je de kosten en heb je altijd een marktgemiddeld rendement. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

 

Ga beleggen in een ETF

Voor wie het nog niet weet, een ETF (Exchange Traded Fund) is een beursgenoteerd indexfonds dat, net als een gewoon aandeel, continue verhandeld wordt op de beurs.

Het doel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. Daarom worden ETF's ook wel Indextrackers genoemd.

Zo kan je met één ETF de AEX-index volgen of de BEL20, maar natuurlijk ook een hele sector zoals die van de goudmijnen of biotechnologie.

Het indexbeleggen, ofwel het beleggen in ETF’s, is niet meer weg te denken uit het huidige beleggingslandschap. De grote sommen geld die elke maand naar de sector vloeien, breken record op record.

Dat het indexbeleggen steeds populairder wordt, is natuurlijk niet zonder reden. Het is meermaals bewezen dat het indexbeleggen keer op keer menig fondsbeheerder met gemak verslaat. En dat ook nog eens met de laagst mogelijke kosten en risico’s.
  

Het is niet voor niets dat zelfs meesterbelegger Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. 

 
Nou, als zij het al zeggen, wie zijn wij dan?
   

Wij scheiden het kaf van het koren

Helaas heeft elk voordeel ook weer een nadeel. Door de enorme populariteit is het aanbod ETF's gigantisch toegenomen. Het vinden van een goede ETF is net zoiets als het kopen van blauwe verf bij de Gamma. De keuze is zo enorm groot! Zoek maar eens naar een ETF met "S&P500" in de naam en je hebt er al 65.

INDEXaandelen zorgt ervoor dat je niet verdwaalt in de wirwar van ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn. Al deze ETF's spelen namelijk in op diverse trends, focussen zich op bepaalde strategieën, hanteren bepaalde selectiemethoden of houden er diverse beleggingsfilosofieën op na.

Wij pluizen de ETF's voor je uit en laten je op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Inmiddels bestaat onze portfolio uit meer dan 50 ETF’s, die zo elk zijn eigen aandelenmarkt, sector of grondstof volgt. Dus niet alleen goud en zilver, maar ook de gezondheidszorgsector, Cybersecurity, Hoog Dividend of Bitcoin (om maar wat voorbeelden te noemen).

En let wel: al onze ETF's zijn in Nederland en België te koop! (m.u.v. de Bitcoin en de Ether ETF, die zijn in België niet verhandelbaar).

 

Aarzel niet langer en word ook een succesvolle belegger

Tegen de lage kosten van €45,- per kwartaal, krijgt u alle informatie die nodig is voor het opbouwen en onderhouden van een eigen beleggingsportfolio in ETF's. 

Maar, om u over de streep te helpen, mogen we u een gratis abonnementsperiode aanbieden bovenop de al lage prijs.

Als je nu een abonnement neemt van €45,- per kwartaal, krijgt je er 3 maanden GRATIS bij. De eerstvolgende betaling zal dan pas over zes maanden plaatsvinden.

Dat is een welkomstkorting van 50%!

Bevalt het niet, dan hoef je enkel een berichtje te sturen aan onze administratie om het abonnement te stoppen. Makkelijker en veiliger kan haast niet. Je kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn.  


3 maanden GRATIS
 

 

Gratis E-boek! 

200_e-boek2.jpg

Neem een abonnement op INDEXaandelen.nl en ontvang meteen het gratis E-boek "Wegwijs in indexbeleggen".

INDEXaandelen.nl is volledig transparant. Er zijn geen verborgen kosten. Je betaalt enkel je abonnement en de gebruikelijke transactiekosten bij je bank of broker als je een ETF koopt. Weet je trouwens dat je voor de aan- en verkoop van een groot aantal ETF's bij DE GIRO of Binck geen transactiekosten betaalt?

Wij adviseren en jij kiest aan de hand van je risicoprofiel zelf de ETF's die het beste bij je passen. Zo eenvoudig is het. Voor extra hulp klik je gewoon op het onderdeel ‘HELP’ op onze site. 

 

Reageer vandaag nog en 

START HIER

 

Dan ben je meteen op de hoogte van de vele voordelen die het indexbeleggen biedt.

Met vriendelijke groet,Eveline Vrisekoop
100_handtekening.png
Eveline Vrisekoop
coördinator INDEXaandelen.nl