Beleggersplaats

De kracht van het indexbeleggen

Onderzoek laat keer op keer zien dat het leeuwendeel van de vermogensbeheerders en particuliere beleggers minder presteren dan het marktgemiddelde. Grote "boosdoeners" zijn de kosten van vermogensbeheer, het onmogelijk kunnen timen van de markt en het laten meeslepen door emoties bij het maken van keuzes. Veel beleggers weten diep in hun hart eigenlijk wel dat de markt verslaan een haast onmogelijke opgave is. Zeker toch een aantal jaren achter elkaar. Het is niet voor niets dat zelfs Warren Buffett zijn erfgenamen aanraadt na zijn overlijden zijn vermogen te beleggen in indexaandelen. Ook Peter Lynch, een andere grote succesvolle belegger, is groot voorstander van het indexbeleggen voor particulieren. Het almaar toenemende succes van het indexbeleggen in de VS, en inmiddels ook in Europa, is dan ook gigantisch.

Het aantal ETF's groeit elke dag

Door de geweldige populariteit van het indexbeleggen is het aantal indexaandelen (ETF's) enorm gegroeid. Het merendeel van deze ETF's volgt een index. Sommige indexen zijn heel bekend, sommige helemaal niet en andere indexen zijn uitsluitend gecreëerd om een ETF te kunnen produceren. ETF's zijn dus booming en zo heeft elke voordeel helaas zo ook weer zijn nadeel. Werd het indexbeleggen aanvankelijk geprezen om zijn wonderbaarlijke eenvoud, wordt met de huidige keuzewaaier, het kiezen van een ETF steeds complexer. Niet alleen is er een ETF voor elke hoek van de markt, je moet heden ten dagen ook nog weten of het een passief beheerde ETF is, of een actief beheerde, een smart-beta, en een fysiek of synthetische ETF...

Zie het mooie bos weer door de bomen

Bij dè beleggingsvorm van deze eeuw komt inmiddels heel wat kijken en er zitten grote verschillen in rendement tussen de diverse ETF's. Weten waarin je belegt en het in kaart brengen van de risico's blijven dan ook uitermate belangrijk. Dus wanneer je wel wilt meeprofiteren van alle voordelen van het indexbeleggen en door de bomen het mooie bos weer wil zien (of je gewoon te tijd/ interesse ontbreekt) is INDEXaandelen.nl dè oplossing. Wij laten je graag op een eenvoudige en overzichtelijke wijze zien hoe elke belegger kan profiteren van alle beleggingsvoordelen die het indexbeleggen biedt.

Abonnementen

 • Index Aandelen

  Indexbeleggen = succesvol beleggen voor iedereen

  De beste rendementen bij beleggen worden nog altijd behaald door met een zeer gespreide portefeuille de markten te volgen tegen de laagst mogelijke kosten. Dit kan heel gemakkelijk door te beleggen in indexfondsen ook wel ETF's genoemd.  INDEXaandelen.nl pluist de vele duizenden ETF's die de beurzen inmiddels rijk zijn voor je uit en maakt het kiezen van de juiste ETF's volgens een eigen risicoprofiel zeer overzichtelijk. INDEXaandelen.nl is eenvoudig en efficiënt beleggen voor iedereen.

  € 45,00
  per kwartaal

  Abonneer op
  Index Aandelen

Over Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop

Eveline Vrisekoop is lid van het redactionele team sinds januari 2010 en van begin af aan nauw betrokken geweest bij het opzetten van GroeiDividend, DividendRadar en INDEX aandelen. Een vrouw van deze tijd weet dat niets belangrijker is dan financiële onafhankelijkheid. Niet alleen nu maar ook voor later, helemaal nu er van alle kanten aan de pensioenvoorziening geknabbeld wordt.

Lees verder >>
Wereldwijd de beste Dividend Aandelen in het vizier
DividedRadar

Wat spot onze DividendRadar?

De Coronacrisis heeft een onvoorstelbaar bloedspoor door de financiƫle markten getrokken, laat daar geen misverstanden over bestaan. Het is uiteraard nog veel te vroeg om de gevolgen van de uitbraak...

Lees verder >>

ontvang gratis de nieuwsbrief