Beleggersplaats

Bescherm uw kapitaal!


"Het grootste geld zal in de komende tijd niet verdiend worden door extra risico te nemen, maar net door er MINDER te nemen. Risk is the new return.” Brecht Arnaert, monetair expert.

 

Voor beleggers ide het systeem niet meer vertrouwen

MACRO Trends (MT) werd in 2011 opgericht als meer dan een beleggersblad. Het was een blad voor beleggers, wat niet hetzelfde is. Bij MT vind je aandelentips, zoals bij elk blad, maar wij gaan verder: wij analyseren de risico's die aan ALLE activaklassen vasthangen, omdat ALLE activaklassen nu eenmaal uitgedrukt zijn in ... geld. 

En met ons geld is wat mis. Er is er teveel van, maar toch brengt niks nog geld op. Tenminste niet als je de inflatie erbij rekent, die volgens de ECB lager is dan ooit, maar wat wij in onze portemonnee niet voelen. In tegendeel: elk jaar wordt alles duurder. Hoe komt dat? En hoe bescherm ik mijn vermogen daartegen? Dat zijn de kernvragen die we maand na maand in MT onderzoeken.
 

Niet voor iedereen

MT is niet voor iedereen. Ons publiek bestaat uit een zéér kritische groep mensen, die al langer voelen dat de officiële versie over de bankencrisis (het komt allemaal goed, als we maar wat meer inspanningen doen) niet klopt met de informatie die ons via kieren, spleten en lekken toch bereikt: Wikileaks, de panama-papers, het algemene gevoel van chaos en desoriëntatie die zich langzaam van Europa meester maakt. 

Daarom: wie mag u nog geloven? Wij zeggen: niemand. Zelfs ons niet. Geloven is namelijk het probleem. U moet weten. Kennis hebben. Wéten, of iets wat op tv komt waar kan zijn, dan wel een goedkope uitleg is van één of andere deskundoloog, die verder geen belang heeft bij de waarheid. Een belang, overigens, dat wij wel hebben, want daar verdienen wij ons geld mee: door de zaken te zeggen zoals ze zijn. 
  

Wat moet ik daarmee?

Zijn er al niet genoeg opinies? Natuurlijk wel. Dat is net het probleem. Beleggers die de traditionele media volgen, zelfs de financiële media, die krijgen een vertekend beeld van de risico's van beleggen. Er is namelijk niet enkel het liquiditeitsrisico, het risico rond timing, of het psychologisch risico een belegging te hoog in te schatten. Er zijn vooral tegenpartijrisico's. En dat wordt nooit belicht. 

In MT gaan we elke maand dieper in op die tegenpartijrisico's, die aan de oppervlakte niet gewaardeerd worden, maar in de diepte wel sluimeren, en waarmee het systeem steeds meer moeite heeft: het deflatiespook steekt zijn kop op, en een oplossing is er niet. Mario Draghi zou eerst maar 60 miljard euro bijdrukken. Nu is het al 80. Waar gaat dit eindigen? Dat is de vraag die iedereen zich zou moeten stellen. Maar men slaapt.   
 

Hoe verdienen jullie geld?

In onze portefeuille hebben we enkele niche-aandelen voor de lange termijn, waar we al veel winst mee geboekt hebben, maar die nog een stuk waardegroei voor de boeg hebben. Dat is het voordeel van MACRO-trends te spotten in een vroeg stadium: we zijn erbij, nog voor de goegemeente er erg in heeft. En toch lopen we niet veel risico, omdat we alleen projecten selecteren die een onmiskenbare nood vervullen. 

Zodoende zijn we "zeker" van winst op de lange termijn. Tenminste als het over aandelen gaat. Maar dat is niet eens de Grote Slag waar wij op rekenen. Die slag, die komt voor ons pas als het monetair systeem dan finaal toch eens crasht. En dan zitten wij met onze portefeuille ideaal gepositioneerd om spek-kopers te zijn. Er is namelijk een realiteit die niemand ziet: als ALLES overgewaardeerd is in termen van geld, zou het dan niet kunnen dat geld zelf ... ondergewaardeerd is?   
 

Flip in het denken

U moet dus als belegger een flip in uw denken gaan maken: niet meer de extra procenten najagen, maar u focussen op het behoud van wat u heeft, en dit in de reële termen. Dat is dan ook meteen de hele vraag: "Wat zullen de reële termen van morgen zijn?" Gaan we naar een schuldsanering, waarbij alle schuld zal vergeven worden? Of gaan we eerder naar een consolidatie van de schuld op wereldniveau?  

Het zijn die vragen die we in MT maandelijks laten onderzoeken door onze hoofdredacteur, Brecht Arnaert. Als monetair expert, weet hij als geen ander wat een default van Brazilië zou betekenen voor de dollar, en wat het verdubbelen van de hoeveelheid Yen's als effect heeft op Japanse obligaties. Zijn uitgesproken mening over vastgoed, over diamanten en kunst, over alles wat waarde heeft eigenlijk, maken hem geliefd bij onze abonnees.    

We herhalen: MT is niet voor iedereen. U zal geconfronteerd worden met analyses die u liever niet hoort. Maar wie de moed heeft om door de ons aangeprate percepties heen te kijken, die zal vanzelf weten wat ie moet doen om zijn vermogen te beschermen. En als we de meest recente enquête bij onze abonnees mogen geloven, dan is 88 % procent onder hen "tevreden" tot "zeer tevreden". Nou, waar wacht u nog op?

 

Abonnementen

 • MACRO Trends

  Bescherm uw kapitaal!

  Het vermogen van onze lezers beschermen is altijd onze éérste zorg. MACRO Trends investeert voornamelijk in fysiek goud, zilver, (buitenlandse) valuta, maar ook cryptocurrencies zoals Bitcoins komen aan bod. De portefeuille van MACRO Trends is opgebouwd volgens de filosofie van een beleggings-piramide, waarbij het minst risicovolle de basis vormt en het meest risicovolle (aandelen) de top. Hoe hoger, hoe minder er van die activaklasse in zit. Als abonnee zit u verder ook nog eens op de eerste rij om bij te leren over het onderzoek van de hoofdredacteur inzake inflatie en deflatie, en de relatie met de geopolitieke gebeurtenissen in Europa. Kortom: een blad met een focus op beleggen, in het bredere macro-economische kader.

  € 89,-
  per kwartaal

  Abonneer op
  MACRO Trends

Over Brecht Arnaert

Brecht Arnaert

Brecht Arnaert is als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en is sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Onder zijn leiding is het blad verschoven van een blaadje over goud en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem, en hoe zich daarop voor te bereiden. De analyses van Brecht Arnaert zijn op zijn zachtst gezegd controversieel, maar zetten u als belegger aan tot denken over de enorme risico's die u loopt, indien u niet zijn modelportefeuille volgt. 

Lees verder >>
Wereldwijd de beste Dividend Aandelen in het vizier
DividedRadar

Inflatiezorgen worden alleen maar groter

De afgelopen weken had iedereen op de financiƫle markten de mond nog vol over inflatie. De inflatierisico's in de eurozone namen toe, maar de prijsdruk zou nog kunnen afnemen voordat ze verankerd...

Lees verder >>

ontvang gratis de nieuwsbrief