Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

De meeste dromers zijn weer op aarde teruggekeerd

We zijn nog lang niet van de verbrandingsmotor verlost

 

 

Het Noord-Amerikaanse aandeel dat deze maand centraal staat,  is een toonaangevend fabrikant en leverancier van aandrijfsystemen voor allerhande voertuigen zoals personenauto’s, hybride’s, SUV’s, bestelbusjes en vrachtwagens. Vliegwielen, koppelingsplaten, homokineten, schakelbakken, stuurkolommen, aandrijfassen, wielophangingen, zuigerstangen en onderdelen van het chassis zijn een kleine greep uit een zeer divers aanbod. Daarnaast levert het bedrijf ook technische systemen voor het in/uitschakelen van AWD (all wheel drive), reductie van CO2 uitstoot en ter ondersteuning van aandrijfsystemen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft wereldwijd 25.000 medewerkers rondlopen op 90 verschillende locaties, verspreid over 17 landen. Het mocht in FY2017 een omzet van USD 6,3 miljard in de boeken bijschrijven.

Met al het gebabbel over elektrische auto’s en autonoom rijden zou je bijna vergeten dat wereldwijd >99% van de voertuigen nog steeds door vlees en bloed wordt bestuurd en gebruik maakt van een verbrandingsmotor (traditioneel en/of hybride). En dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven. Natuurlijk zal de komende 10 jaar met name in China en Europa het percentage voertuigen met hybride aandrijving sterk toenemen, maar het overgrote deel hiervan zal een zogeheten mild hybrid zijn. Dit zijn voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor die wordt bijgestaan door een soort elektrische hulpmotor.

Deze motor kan de aandrijving tijdens het cruisen overnemen, en maakt het mogelijk dat de motor tijdens remmen of bij een stoplicht kan worden uitgezet. Maar mild hybrids kennen geen volledig elektrische rij-modus en een verbrandingsmotor is een vereiste. Zonder twijfel heeft een aandrijving zonder uitstoot noodgedwongen de toekomst, maar zoals wel vaker het geval laat de toekomst nog wel eens op zich wachten. Door al het ‘uitstootloze optimisme’ waren veel fabrikanten en toeleveranciers van traditionele voertuigen een beetje in het ‘beleggers verdomhoekje’ terechtgekomen. Ondertussen zijn de meeste dromers weer op aarde teruggekeerd en ziet iedereen in dat we nog lang niet van de verbrandingsmotor verlost zijn.

Het orderboekje is goed gevuld en het genereren van contanten is bemoedigend. Daarnaast lijkt het bedrijf ook maximaal te kunnen profiteren van de stijgende productie van zogeheten light vehicles (busjes, SUV’s, CUV’s, lichte vrachtwagens). Volgens analisten zit de productie van deze LV’s binnen de VS, Europa en China de komende jaren flink in de lift, en hierin is het een grote speler. Al met al staat het er goed voor en is een koersstijging aannemelijk.  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.