Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Onderwaardering van maar liefst 32,8%  

Rendement van 992%
(= omgerekend 29% per jaar)

 

 

Het Italiaanse aandeel dat deze maand centraal staat, is één van ’s werelds grootste investeringsmaatschappijen met een jaarlijkse omzet van EUR 143 miljard (FY2017) en een NAV (net asset value) van EUR 22 miljard (29/5/18). Het bedrijf heeft een belastingtechnisch hoofdkantoor aan de Amsterdamse ‘Zuidas’, en staat in Nederland geregistreerd als ‘NV’. Maar dat is het enige ’Hollandse tintje’, want verder is het bedrijf op en top Italiaans met 53% van de aandelen in handen van een bekende Italiaanse familie.

Het huidige bedrijf kwam in 2009 tot stand door een fusie van een 5-tal originele holdings, en heeft zichzelf als doel gesteld om beter te presteren dan de MSCI World Index. En dat is met een totaalrendement van 992% (vs. 242% voor de MSCI Index) de afgelopen 9 jaar aardig gelukt. Het heeft momenteel (15/6) een marktwaarde van EUR 14,5 miljard, en is gemeten naar omzet één van de grootste bedrijven ter wereld. Ondanks een gemiddeld rendement van 29,2% per jaar, wordt het momenteel op de Italiaanse beurs voor EUR 61,30 per aandeel verhandeld. Dat is gemeten naar de huidige intrinsieke waarde van het bedrijf (NAV; net asset value), een onderwaardering van maar liefst 32%. 

Een belegging in dit Italiaanse aandeel is in feite meeliften met de financiële en commerciële expertise en successen die de familie in de afgelopen 100 jaar heeft vergaard. Sinds de eerste beursnotering 50 jaar geleden heeft de familie er altijd naar gestreefd maximale waarde te creëren voor zowel zichzelf als de aandeelhouders. Om dit te realiseren werd actief deelgenomen aan het dagelijks bestuur van hun beleggingen, en hanteerden ze een gedisciplineerd financieel beleid. Daarnaast werden waar nodig herstructureringen uitgevoerd, en werden share repurchase programs geïnitieerd om eventuele onderwaarderingen te beperken en extra waarde te creëren.

En anno 2018 wordt deze strategie onder aanvoering van de jongste telg (inmiddels de 5e generatie) nog altijd met succes voortgezet. Bijgestaan door een supermanager heeft de huidige CEO tijdens zijn bewind de beleggingsfocus meer internationaal gericht, en dat resulteerde de afgelopen 9 jaar in een cumulatief rendement van maar liefst 992% (omgerekend 29% per jaar!) Ter vergelijk noteerde ‘rendement grootmacht’ Warren Buffett over deze periode ‘slechts’ 15% per jaar.

In de kwartaalpresentatie van 29 mei jl. is te lezen dat de NAV (netto intrinsieke waarde) van het bedrijf momenteel rond de USD 25,6 miljard (EUR 22 miljard) ligt. De NAV is in dit geval de waarde van alle beleggingen, aangevuld met enkele financiële investeringen en een hoopje contanten, minus de schuld. Als we deze EUR 22 miljard afzetten tegen de 241.000.000 uitstaande aandelen kom je op een intrinsieke waardering van EUR 91,30 per aandeel. Met een huidige koers van EUR 61,30 per aandeel is er dus sprake van een onderwaardering van maar liefst 32,8%. Daar komt nog bij dat het bedrijf z’n schuldenlast in 1 jaar tijd met meer dan EUR 1 miljard wist te reduceren. De kans is groot dat deze investeringsmaatschappij, evenals veel van z’n onderliggende bedrijven, binnen afzienbare tijd schuldenvrij is. Al met al een mooie lange termijn belegging........  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.