Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy behoorlijk ondergewaardeerd  

CEO bezit een kleine
€ 80 miljoen in dit aandeel

 

 

Het Franse aandeel dat deze maand centraal staat, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, cyber security, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimaliseren van het informatiebeheer binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, energie, strijdkrachten, educatie en telecommunicatie is het bedrijf nauw betrokken bij het verhogen van de omzet, winst en productiecapaciteit. Het is onlosmakelijk betrokken bij ontelbare processen en handelingen die in onze digitale maatschappij dagelijks worden afgehandeld, en is in die zin altijd een goede belegging.

Om er zeker van te zijn dat de clientèle wordt voorzien van up to date technologieën, werkt het bedrijf nauw samen met zeer bekende hard- en software leveranciers. Het bedrijf was in 2017 goed voor een omzet van EUR 12,7 miljard. Na 6 maanden FY2018 staat de teller op EUR 6 miljard, met meer dan EUR 7 miljard aan uitstaande orders. 

De kracht van iedere succesvolle value company is de vaardigheid van het management om overnames en fusies te initiëren die van meet af aan een aanvulling en verrijking zijn voor het bedrijf. Afgaande op de laatste vijftien jaar bedrijfsvoering krijgt het management op dit onderdeel een tien met een griffel.

De adviezen en systemen die ze adviseert en installeert zijn vaak zeer gecompliceerd, en het gros van de clientèle zal er dan ook weinig van begrijpen. Daarom levert het in de meeste gevallen het benodigde personeel om de geleverde systemen te beheren, en deze outsourcing is een zeer lucratieve business voor het bedrijf. Het outsourcing is in sommige gevallen zelfs zó lucratief dat het loont om een aparte divisie op te richten die zich enkel op één beroepsgroep richt.

Het bedrijf is inmiddels wereldwijd actief in 72 landen, en de 97.000 werknemers waren in FY2017 goed voor een omzet van Euro 12,7 miljard. Dankzij een recente aankoop zal deze omzet snel stijgen richting de 14 miljard.

In 2009 startte de huidige CEO. Hij werd in 2010 en 2017 door Harvard Business Review opgenomen in de lijst van 100 meest succesvolle CEO’s, en ook in Frankrijk sleepte hij diverse accolades in de wacht zoals de Montgelas Prize, een Légion d'honneur onderscheiding, en een benoeming als president van de Franse National Association for Research and Technology. En zo gaat het lijstje nog wel even door. Het is in ieder geval een schot in de roos om een dergelijke man als CEO te hebben. 

Dit aandeel is voor ons een oude bekende waarmee we in het verleden meerdere malen mooie rendementen hebben behaald. Vorig jaar verkochten we ons belang tegen een koers van EUR 124,- per aandeel, en zijn sindsdien blijven loeren op een mooi instapmoment. En dat is ons inziens nu aan de orde. Afgelopen juli daalde de koers van EUR 125,- naar EUR 97,- per aandeel, en dat had alles te maken met een aangekondigde overname. Met name het hoge aankoopbedrag van EUR 3,6 miljard (15x 2019e EBIT) schoot veel analisten en beleggers in het verkeerde keelgat, en als gevolg daalde de koers. De angst voor een buitensporige schuldpositie is wat ons betreft sterk overtrokken. Het bedrijf is momenteel schuldenvrij, niettegenstaande een indrukwekkende reeks dure aankopen de afgelopen 4 jaar. Omdat alle aankopen van meet af aan een winstgevende aanvulling waren, konden ontstane schulden in rap tempo worden aangevuld zonder het uitgeven van nieuwe aandelen. En wat ons betreft is de recente aankoop niet anders. Wij zijn van mening dat ze deze aankoop zonder problemen kan financieren met een lage renteschuld. En gelet op de synergie tussen beide bedrijven zal de implementatie weinig problemen opleveren, en zal de aankoop vanaf dag één een meerwaarde zijn.

Het aandeel wordt momenteel behoorlijk ondergewaardeerd. Een waardering van EUR 6 miljard voor alle IT activiteiten is rond 8x EBIT. De concurrentie wordt momenteel rond 12x EBIT gewaardeerd. Dus in die zin is er op dit vlak nog voldoende koerswinst te behalen.

En als laatste punt wil ik nog kwijt dat de CEO een kleine EUR 80 miljoen van zichzelf in dit aandeel heeft zitten. Er zijn maar weinig CEO’s te vinden die zoveel vertrouwen hebben in hun 'eigen' bedrijf. In een kleine 40 jaar heeft het zich weten te ontwikkelen van eenvoudig automatiseringsbedrijf tot een wereldwijde grootmacht in vrijwel alle aspecten van de digitale serviceverlening. Door het gebrek aan vertrouwen in met name de recente aankoop is de koers flink gedaald, en is er ons inziens een aantrekkelijke onderwaardering ontstaan.  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.