Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Al het goede nieuws komt nog niet in de koers tot uiting  

en dat biedt een mooie gelegenheid om in te stappen

 

 

Het Amerikaanse aandeel dat deze maand centraal staat, is marktleidend fabrikant van gespecialiseerde voertuigen voor uiteenlopende segmenten als constructie, eerste-hulpdiensten (brandweer, ambulance), leger en media. De kans is groot dat de ambulances, luchthaven-reddingsvoertuigen, militaire ordebewaking, brandweerwagens en FOX NEWS truck die u voorbij ziet snellen na een zware explosie op een drukke luchthaven, door dit bedrijf worden gefabriceerd. En als de eerste-hulp-fase succesvol is afgesloten, levert het bedrijf met bekende merken de verplaatsbare cementfabrieken, cementmixers, vuilniswagens en allerhande hoogwerkers en hijskranen die nodig zijn voor een efficiënte wederopbouw. Het bedrijf heeft productielocaties verspreid over de VS, Australië, Canada, China, Frankrijk, Nederland, België en Roemenië, en een netwerk van serviceverlening- en verkooppunten dat meer dan 130 landen bestrijkt. Het hoofdkantoor in Wisconsin (VS) stuurt wereldwijd 14.000 werknemers aan die in FY2017 goed waren voor een omzet van USD 6,8 miljard.

Met een reputatie van hoogstaande kwaliteit en baanbrekende innovaties heeft het zich in de afgelopen honderd jaar een marktleidende positie verworven binnen tal van specialty vehicle segmenten. #1 wereldwijd in de fabricage van hoogwerkers en telehandlers. #1 wereldwijd in de fabricage van zogeheten Tactical Wheeled Vehicles voor defensiedoeleinden. #1 wereldwijd in de fabricage van luchthavensneeuwruimers. #1 binnen Noord-Amerika in de fabricage van brandweerwagens, vuilniswagens, cementmixers, mobiele cementfabrieken en het ARFF (Aircraft Rescue & Firefighting) segment. 

Het aandeel zag z'n beursnotering in 2018 flink zakken. Veel beleggers pakten rond de USD 100,- per aandeel hun winst, en het gevolg was een flinke correctie. Daarnaast werd er door de Amerikaanse President Trump veel gesproken over importheffingen, met name richting China. Dit zou slecht uitpakken voor Amerikaanse bedrijven die staal nodig hebben, want China is inmiddels een grote leverancier. De markt werd (en is nog altijd) een beetje nerveus en dit bedrijf is daar de dupe van. Niettegenstaande prima cijfers over de eerste 3 kwartalen van FY2018 (t/m september), en lovende voorspellingen van diverse analisten, blijft het aandeel al enkele maanden tussen de USD 70, - USD 80,- hangen. Het is vrijwel onmogelijk om de handelingen van de huidige Amerikaanse president te voorspellen, en als gevolg is het macro-economische plaatje ietwat onzeker. Maar het lijkt niet aannemelijk dat de VS het heel hard zal spelen met China, want dat zou veel partijen heel veel geld gaan kosten.

Het bedrijf haalde een aantal jaren geleden een grote opdracht binnen van het Amerikaanse Department of Defense voor de levering van 18.000 Joint Light Tactical Vehicle’s (JLTV) over een periode van 8 jaar. Met dit contract is een bedrag van USD 6,7 miljard gemoeid, en de productie (en dus ook de verdiensten) zullen vanaf 2019 op volle toeren draaien. Daarnaast is er een grote kans dat dit contract zal worden uitgebreid naar 55.000 voertuigen over een periode van 20 jaar. Dit zou USD 30 miljard opleveren. Dit soort defensie-uitgaven zijn natuurlijk een voordeel van een president als Trump.

Zo ligt er ook nog een voorstel van Trump op tafel om de infrastructuur binnen de VS voor een bedrag van USD 1 biljoen! aan te pakken. Dit is zelfs voor Amerikanen een hoop geld, en daarom is er vooralsnog niets bekend over een goedkeuring. Maar dat neemt niet weg dat er binnen de VS zowel in de infrastructuur als de bouwsector veel wordt geïnvesteerd. Met name de telehandlers worden goed verkocht. En die trend is eigenlijk wereldwijd waar te nemen.

Binnen alle divisies worden zowel omzet als winstmarges overtroffen. Het bedrijf is daar waar mogelijk kosten aan het drukken, en om inflatie te compenseren worden er over de gehele linie prijsverhogingen doorgevoerd. De consensus is dat de netto verdiensten en winst per aandeel dit jaar een flinke verbetering zullen noteren in vergelijk met 2017, en de verwachtingen van het management bevestigen dit. Gelet op de kwaliteit van de producten, de vraag naar de producten, een gezond kasboekje en een zeer capabel management, is het aannemelijk dat die stijgende lijn zich voortzet. Het is frustrerend dat al dit goede nieuws (nog) niet in de koers tot uiting komt, maar dat biedt ons inziens een mooie gelegenheid om in te stappen.  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.