Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Wereldwijd wordt weer meer uitgegeven voor defensiedoeleinden

En dit lijkt nu allemaal samen te vallen
met een positief momentum
  

 

Het Italiaanse aandeel dat deze maand centraal staat, is een high tech bedrijf gericht op de lucht- en ruimtevaart, defensie en het beveiligingswezen. Hetzij op eigen houtje, hetzij via dochterbedrijven en joint ventures ontwikkelt en fabriceert het satellieten, cockpitsystemen, straaljagers voor trainingsdoeleinden, simulatoren, onderdelen van de vliegtuigromp, radardetectiesystemen, helikopters, torpedo’s, boordgeschut, afweergeschut, IT beveiliging tegen witwassen van geld, het leveren van cybersecurity, infraroodsensoren en communicatiesystemen voor strijdkrachten. En dit is slechts een kleine greep uit een enorm divers en uitgebreid aanbod. De producten, systemen en diensten zijn wereldwijd in meer dan 150 landen in gebruik, en het bedrijf heeft ter ondersteuning de beschikking over 170 (productie)locaties verspreid over 12 landen. 

Maar niettegenstaande een mooie spreiding van activiteiten bestaat meer dan 30% van de waarde van het bedrijf uit de helikopterdivisie, en die zag z’n verdiensten de afgelopen jaren gestaag dalen. Met name FY2017 was een flinke domper. Deels zijn dit de naweeën van de dalende olieprijs, waardoor er minder orders vanuit die sector binnenkwamen. Daarnaast werd er ook internationaal binnen defensie gebudgetteerd, en dat is over de hele linie een belangrijke klant. 

Maar het nieuwe managementteam heeft met name binnen de helikopterdivisie flinke herstructureringen doorgevoerd. En dat is dit jaar al goed te merken. Was er na 9 maanden FY17 binnen ‘helikopters’ voor EUR 1,7 miljard aan nieuwe orders binnengehaald, na 9 maanden FY18 staat er al voor een kleine EUR 5 miljard aan nieuwe orders in de boeken. Zo haalde het een order binnen van het Ministerie van Defensie van Qatar voor 28 transporthelikopters ter waarde van EUR 3 miljard. 

Een andere recente order kwam uit China dat 15 additionele helikopters bestelde met een EMS (emergency medical services) configuratie, met een optie voor nog eens 160 stuks. Inmiddels staan er 185 helikopters in de boeken voor China, waarvan het gros voor medische dienstverlening. De orders zullen worden geleverd tussen 2019 - 2023.

En er is nog meer goed nieuws te melden. Afgelopen september plaatste de US Air Force een order voor 84 helikopters aangevuld met simulatoren en ondersteunende apparatuur. Dit contract heeft een waarde van USD 2,4 miljard en is bedoeld om de verouderde helicopters te vervangen. 

Een paar dagen geleden werd er een contract getekend met een Italiaanse afnemer voor een bestelling van 22 helikopters. Het contract heeft een waarde van EUR 280 miljoen, en bevat eveneens ondersteuning en trainingsmateriaal dat waarschijnlijk met nog eens EUR 100 miljoen zal worden uitgebreid. De verrichtingen van de helikopterdivisie waren een zorgenpuntje voor beleggers en analisten, maar het lijkt erop dat het nieuwe management de zaak redelijk onder controle heeft. Het is ook geruststellend dat de stijgende vraag zowel uit de civiele hoek als de militaire hoek komt.

En het zijn niet alleen de helikopters die goede zaken doen. Nu er wereldwijd weer wat meer wordt uitgegeven voor defensiedoeleinden, zit ook de vraag naar raketten, boordgeschut, straaljagers, radarsystemen, etc. in de lift. Al met al is de totale hoeveelheid orders in de eerste 9 maanden van FY2018 met meer dan 20% gestegen (YoY).

Een nieuwe naam en het nieuwe management zijn in meerdere opzichten een nieuw begin. En dit lijkt nu allemaal samen te vallen met een positief momentum.  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.