Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Overname zorgt voor het benodigde hoog-geschoolde personeel

Maak daarom nu gebruik van de onderwaardering om tegen een flinke korting in te stappen
  

 
Het Noord-Amerikaanse aandeel dat deze maand centraal staat, werd op 1 april 2017 aan de de beurs van New York genoteerd. Het bedrijf is het resultaat van een fusie tussen 2 andere Amerikaans bedrijven. Het nieuwe fusiebedrijf beschrijft zichzelf als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company, met een beurswaarde van +/- USD 19 miljard. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien.

Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat het bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld. Al deze diensten waren in FY2018 goed voor een omzet van USD 25 miljard. Om de dienstverlening aan hun clientèle te optimaliseren, heeft het de beschikking over een Global Partner Network. Een samenwerkingsverband met 250 van de meest vooraanstaande technologie-leveranciers ter wereld waaronder strategische partners als AT&T, Dell, Oracle, Microsoft, Lenovo, IBM, PwC en HPE.

IT serviceverlening in de begindagen, en min of meer tot een jaar of 6 terug, bestond vooral uit tech-experts die op locatie (kantoren, ziekenhuizen, etc.) servers moesten installeren en beheren, en de vereiste software schreven voor een effectieve data-stroom tussen de back office en de front office van een bedrijf. Hierbij is de back office alles wat achter de schermen gebeurt, en dus niet direct zichtbaar is voor de klant. De front office is het gedeelte van het bedrijf dat direct contact heeft met de klant. Maar de digitale revolutie die nu al een aantal jaren gaande is, heeft geresulteerd in een enorme groei van dataverkeer en vele nieuwe manieren waarop data wordt uitgewisseld en opgeslagen. Als gevolg is er bij bedrijven een totaal nieuwe IT behoefte ontstaan.

Er verschijnen elke dag nieuwe app’s, nieuwe software en nieuwe online mogelijkheden waarmee bedrijven sneller en doeltreffender hun (potentiële) clientèle kunnen bereiken. Het management van een willekeurig bedrijf heeft het in de huidige economie al druk genoeg om met z’n core business te overleven, laat staan dat ze nog tijd hebben om in eigen beheer uit te zoeken hoe je zo effectief mogelijk van de digitale revolutie kunt profiteren.

En daarom zijn er wereldwijd inmiddels 6.000 bedrijven die hun ‘digitale transformatie’ in handen van tech-bedrijven leggen. De servers van weleer zijn nu ondergebracht in datacenters, waarbij  klanten de keuze geboden wordt uit een private cloud opslag en toegang, public cloud, of allebei (hybride). Met de hulp van partners biedt het consulting-diensten aan om bedrijven te helpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en strategieën bij te stellen. Ze regelen tevens alles op het gebeid van cyber security, het ontwikkelen en integreren van applicaties en het analyseren van big data stromen. Alles bij elkaar is er genoeg werk, en de vraag wordt alleen maar groter.... Maar als alles zo goed loopt, waarom daalde de koers van het aandeel tussen oktober - december 2018 met maar liefst 50%?

Het probleem waar ze momenteel tegen aan lopen, is dat beleggers geen vertrouwen hebben in het aanpassingsvermogen van het bedrijf. Voorgangers zijn groot en rijk geworden met dure langetermijncontracten die voor het overgrote deel bestonden uit ‘op locatie’ server-installatie en beheer. Het is een feit dat deze dienstverlening steeds minder wordt, want bedrijven hebben geen zin meer in al die hardware onder hun eigen dak. Ze hebben het afgelopen jaar een paar van deze contracten verloren, en als gevolg waren de cijfers van Q2 FY19 slechter dan verwacht. Beleggers zagen dit als een bevestiging van hun vermoeden, en verkochten massaal hun aandelen.

Het klopt dat dit bedrijf zich moet aanpassen aan de nieuwe wereld. Ook zij zullen hun eigen digital transformation moeten ondergaan om effectief te kunnen inspelen op de veranderingen binnen de IT sector. Om dit te realiseren zullen ze in korte tijd veel hooggeschoolde, getalenteerde IT specialisten moeten vinden. Veel beleggers en analisten zijn van mening dat ze achter de feiten aanlopen. Er is momenteel zoveel werk binnen de IT sector dat er nergens specialisten te vinden zijn.

Maar wij zijn van mening dat het management de situatie goed inschat, en een prima strategie heeft liggen om het op te lossen. Zo werd onlangs voor USD 2 miljard een Zwitserse bedrijf aangekocht, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van software, consulting en allerhande technische ondersteuning. Het is met name actief op het gebied van analytica, blockchain software, IoT (internet of things), cloud, etc, en met de aankoop heeft het z’n dienstverlening flink uitgebreid. Maar minstens zo belangrijk is dat het overgenomen bedrijf 13.000 IT ‘wiz kids’ in dienst heeft. Met deze overname heeft het zich dus in één klap van het benodigde hooggeschoolde personeel voorzien. Het aankoopbedrag van USD 2 miljard is ongeveer 1 jaar van de vrije kasstroom. Het bedrijf hoefde zich dus niet in de schulden te steken.

Ons inziens is het op de goede weg en is de koersdaling het resultaat van een ongesubstantieerde overreactie van de markt. Wij denken dat er genoeg vraag is naar de diensten van dit bedrijf, en we maken gebruik van de onderwaardering om tegen een flinke korting in te stappen. Concurrenten als Accenture worden verhandeld tegen 14x - 15x koers/winst verhouding, terwijl ons bedrijf rond de 8x ligt. Er is dus nog flink wat ruimte voor koerswinst.  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.