Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

De vraag naar meer data, groter bereik, hogere snelheid, etc. lijkt geen grenzen te kennen 

En daar zal dit bedrijf als ’s werelds grootste leverancier van glasvezels optimaal van profiteren.

  

 
Het Italiaanse aandeel dat deze maand centraal staat, is van een bedrijf dat zich specialiseert in de productie en distributie van kabels, besturingssystemen en allerhande accessoires voor energieleveranciers en de telecommunicatie-industrie. Mede dankzij de aankoop van een Nederlands en een Amerikaans bedrijf, is deze onderneming naar omzet gemeten ‘s werelds grootste fabrikant van snoeren, draden en kabels voor de mondiale energie-overdracht. Elektriciteitscentrales, woningen, kantoren, autofabrikanten, spoorwegen, mijnbouw, offshore industrieën, windmolenparken en tele-communicatiebedrijven kunnen allemaal bij dit bedrijf terecht voor hun natte of droge bekabeling, met iedere gewenste voltage-capaciteit. Als één van de grootste publiek genoteerde bedrijven van Italië, was het in 2018 goed voor een omzet van EUR 10,1 miljard. Met 112 productielocaties, 25 Research & Development centers en 29.000 werknemers verdeeld over meer dan 50 landen, heeft het een aardige global presence opgebouwd. Hierdoor kan het bedrijf snel en effectief reageren op de wensen en vragen van de klant. Bekabeling van windmolenparken, High Voltage onderwaterbekabeling tussen diverse landen, glasvezels voor de telecomsector en bekabeling voor spoorwegen, hijskranen en liften zijn enkele segmenten die goed presteren.

Maar dat neemt niet weg dat het aandeel gedurende 2018 een flinke daling heeft meegemaakt. Het is altijd moeilijk om dit soort ontwikkelingen te verklaren, maar de dalende vraag naar olie & gas binnen Europa en de VS drukte de cijfers binnen het Energy segment alsmede die van de Offshore Specialties binnen het Projects segment.

Een ander hardnekkig probleem is een project tussen Engeland, Wales en Schotland. Het betreft hier een onderzeese leiding van 420km lengte die 600.000 volt transporteert. Deze leiding vertoont al meer dan 1,5 jaar allerhande storingen, en men heeft het moeilijk om de oorzaak(en) te vinden. Daardoor moest het over FY18 EUR 164 miljoen afschrijven aan gemaakte kosten, en getuige een recente storing afgelopen april is het probleem nog niet opgelost. Om deze reden heeft het management een additionele EUR 70 miljoen apart gezet. Recente nieuwsberichten geven aan dat de oorzaak(en) nu gevonden lijken te zijn, en het management heeft er alle vertrouwen in dat dit project met succes zal worden afgerond. Niettegenstaande bovengenoemde afschrijving/allocatie van EUR 70 miljoen geeft het management voor FY19 een EBITDA verwachting af tussen de EUR 950 miljoen - EUR 1 miljard. En dat lijkt realistisch.

Wat betreft de vraag naar glasvezel- en koperkabels voor de telecommunicatie ziet de toekomst er zonnig uit. De vraag naar meer data, groter bereik, hogere snelheid, etc. lijkt geen grenzen te kennen. En daar zal dit bedrijf als ’s werelds grootste leverancier van glasvezels optimaal van profiteren. Daarnaast heeft het een potentiële vrije kasstroom van EUR 400 - 500 miljoen, en marktleidende posities in aantrekkelijke markten. Het zeer ervaren managementteam heeft alles financieel goed onder controle, en wij maken dankbaar gebruik van de lage beursnotering om een positie in te nemen..  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.