Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Autofabrikant denkt waterstof als brandstof commercieel binnenkort haalbaar te maken 

Maak dankbaar gebruik van de enorme onderwaardering om in dit top-bedrijf te beleggen

  

 
Het Duitse aandeel dat deze maand centraal staat, is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van (luxe) personenwagens en SUV voertuigen onder diverse merknamen. Naast auto’s is het bedrijf eveneens een wereldberoemd fabrikant van hoogwaardige motorfietsen. Het laat zich raden dat het bedrijf voor z’n voertuigen tevens alle benodigde reserve-onderdelen en accessoires levert. Naast de productie van voertuigen, beschikt het inmiddels over een indrukwekkende Financial Services divisie die uiteenlopende diensten verzorgt als auto-lease, aankoopfinanciering en verzekeringen. Het bedrijf telt wereldwijd een kleine 135.000 werknemers die in FY18 goed waren voor een omzet van EUR 97,5 miljard.

Naast luxe sportsedans en sportieve estates, heeft het inmiddels ook een hele schare SUV’s (sports utility vehicle) in de aanbieding. En op het ecologische vlak doen ze ook leuk mee. Zo is er een volledig elektrische auto van koolstofvezels, en een plug in hybride sportwagen. Het management heeft zich voorgenomen om de komende 6 jaar 12 nieuwe hybride auto’s te ontwikkelen en 12 volledig elektrische modellen. Daarnaast is het bedrijf met een partner actief bezig om brandstofcellen (waterstof als brandstof) commercieel haalbaar te maken. 

Deze autofabrikant is de enige die zich met z’n voertuigen enkel richt op het zogeheten premium segment. Dit kunnen we het beste omschrijven als een combinatie van superieure kwaliteit met een bijbehorend hoog prijskaartje.

2018 was een moeilijk jaar voor de beurzen wereldwijd. Er was een hoop geschreeuw tussen de VS en China met allerhande importheffingen tussen beiden landen als gevolg. Toen kwam de VS met het lumineuze idee om importheffingen te plaatsen op de invoer van staal en aluminium vanuit Europa, gekoppeld aan ‘dreigementen’ om ook de invoer van auto’s vanuit Europa richting de VS zwaarder te belasten. Toen aan deze cocktail gaandeweg nog wat Brexit onrust werd toegevoegd, laat het zich raden dat de financiële markten redelijk negatief waren gestemd. Een goed voorbeeld was de Duitse DAX, die gedurende 2018 meer dan 22% in waarde daalde. En ons top-aandeel daalde helaas mee.

Het aandeel presteerde weliswaar beter dan de auto-industrie als geheel, maar de koers daalde gedurende 2018. En dat terwijl het zowel met verkoop als verdiensten een recordjaar in de boeken mocht bijschrijven. Maar goed, we leven in financiële tijden waar een autoproducent als Tesla (2018 productie: 240.000 auto's) zichzelf naar een marktwaarde van EUR 45 miljard heeft weten te bluffen. Ter vergelijk produceerde onze autofabrikant in 2018 meer dan 2 miljoen auto's, en heeft een marktwaarde van EUR 40 miljard. Dit terwijl Tesla volgens gerenommeerd fondsbeheerder David Einhorn dezelfde verschijnselen vertoont als de Lehman Brothers bank in 2008, en het bedrijf volgens velen dit jaar wel eens door een onvermijdelijk faillissement van de beurs zou kunnen verdwijnen.

Onze Duitse autofabrikant loopt op volle toeren, is financieel gezond, populair en goed voorbereid op de toekomst. Wij maken dankbaar gebruik van een enorme onderwaardering om in dit top-bedrijf te beleggen, die ook nog eens ruim 5% dividendrendement genereert.  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.