Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Orderboekje met
18 miljard goed gevuld

voor marktleidend fabrikant van apparatuur
voor de fabricage van cement

  

 
Het Belgische aandeel dat deze maand centraal staat, is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan talloze industrieën zoals de autosector, luchtvaart, landbouw, gezondheidszorg, energiesector, voedselindustrie, mijnbouw, elektronica, bouwsector, etc. Het bedrijf is groot geworden dankzij een zeer efficiënte en lucratieve methode om natriumcarbonaat (soda) en natriumbicarbonaat te produceren. Het bedrijf was, en is nog altijd, marktleidend producent van deze vrijwel onmisbare en onvervangbare ingrediënten. Binnen Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië beschikt het over 115 productielocaties, aangevuld met 21 high tech Research & Innovation centra. De producten worden verhandeld onder honderden merknamen. Anno 2019 telt het bedrijf een kleine 24.500 werknemers, die verspreid over 62 landen in FY2018 een netto-omzet van EUR 10,3 miljard noteerden.

Het bedrijf is voorzien van een zeer diverse en goed gespreide afzetmarkt en noteerde conform verwachting over boekjaar 2018 (t/m 31/12) solide cijfers. Ook het 1e kwartaal van FY2019 verliep in vergelijk met een jaar geleden voorspoedig.

Dat neemt niet weg dat het bedrijf z’n koers afgelopen mei flink zag dalen. Net als het gros van de concurrentie. Het is dé toonaangevende producent van hoogwaardige polymeren en composieten, producten die buitengewoon populair zijn als gewichtsbesparende vervanging voor metalen onderdelen. Grote klanten zijn de luchtvaartsector, auto-industrie en elektronica. Tijdens het 1e kwartaal steeg de verkoop van composieten flink (+20% YoY) dankzij kunststofproducten voor vliegtuigmodellen als de B737, B787 en B777. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar met name de problemen met de B737MAX (en dus Boeing als geheel) zouden nog wel eens op de korte termijn voor de nodige uitdagingen kunnen zorgen. En dat maakt beleggers wellicht wat nerveus.

Ook bij de auto-industrie is gewichtsreductie een belangrijke trend, alsmede de overstap naar elektrische aandrijving. Het bedrijf levert onmisbare ingrediënten om beide te realiseren, dus dat is een mooi bewezen verdienmodel. De afname van silica voor de fabricage van brandstofbesparende autobanden zat dan ook in de lift. Maar helaas heeft de auto-industrie als geheel het momenteel moeilijk, en daar heeft het aandeel uiteraard last van.

Het is zeker zo dat het bedrijf een paar beren op de weg kan verwachten, en dat verklaart wellicht de dalende koers. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat het hier macro-economische factoren betreft, maar dat het als bedrijf naar behoren functioneert.

De zorgen van beleggers en analisten hebben ons inziens een aantrekkelijke onderwaardering veroorzaakt. Als we ervan uitgaan dat de mensheid nog wel een tijdje gebruik zal maken van vliegtuigen en auto’s, dan zullen ook de polymeren en composieten van dit bedrijf een onmisbare rol blijven spelen. Dit zijn producten met hoge winstmarges, die direct inspelen op kostenbesparing, energiebesparing en de reductie van CO2 uitstoot. Dus in die zin lijkt een stijgende afzet aannemelijk.  

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een bericht in de vorm van een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u uw geld terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.