Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

De scheepvaartsector
zit weer in de lift

Alle schepen van dit leasebedrijf zijn continue verhuurd.
  

 
Deze nieuwsbrief gaat over een op de Marshall Islands geregistreerd onafhankelijk leasebedrijf voor de verhuur van containerschepen. Het bedrijf beschikt over een vloot van 112 schepen. De clientèle bestaat uit vrijwel alle grote containerverschepers.

Als leasbedrijf voorziet het in al het benodigde onderhoud en noodzakelijke reparaties, alsmede het controleren van al het papierwerk. Naast het containerschip en genoemde zaken levert het leasebedrijf ook alle benodigde bemanning. De leasecontracten hebben een looptijd tussen de 3 - 17 jaar, en op dit moment hebben alle actieve contracten nog een gemiddelde looptijd van 4 jaar.

Er werken wereldwijd 4.600 mensen voor dit leasebedrijf, verdeeld over kantoren in Hong Kong, Canada, India en voor het overgrote deel op de schepen. Inmiddels heeft het 112 schepen op de wereldzeeën varen, en is het bedrijf ’s werelds grootste onafhankelijke eigenaar van containerschepen. Als we partnerships en bedrijven met staatsbelang meerekenen, is het de mondiale nummer 3. Het bedrijf noteerde over FY18 een omzet van USD 1,1 miljard.

De cijfers voor het 2e kwartaal van FY2019 werden vorige maand gepubliceerd, en die zagen er goed uit. 99% van de vloot was gedurende augustus verhuurd. Gelet op de positieve resultaten en ontwikkelingen is de omzetverwachting voor FY19 iets naar boven bijgesteld. Het bedrijf betaalt momenteel een jaarlijks dividend uit van USD 4,5%. De preferente aandelen zitten zelfs rond een dividend van 8%.

 
WAARDERING

De scheepvaart heeft het de afgelopen 10 jaar heel moeilijk gehad, en de sector is om die reden niet altijd even geliefd bij beleggers. Maar de scheepvaartsector zit weer in de lift, en de malaise heeft ook voordelen gehad voor het leasebedrijf. Veel containerverschepers hebben hun eigen vloot flink gereduceerd, en kiezen in toenemende mate voor de flex van leasen. De leasecontracten zijn dan wel duur, maar je loopt in ieder geval geen risico dat de helft van je vloot voor anker niks ligt te doen. Nu de vraag naar containertransport weer toeneemt, kloppen steeds meer ‘grote jongens’ aan om hun containers te vervoeren. Als gevolg zit het bedrijf momenteel rond de 100% utilization. Met andere woorden, alle schepen zijn continue verhuurd.

Het leasebedrijf noteert solide inkomsten, een mooie vrije kasstroom en heeft z’n schuldpositie het afgelopen jaar flink gereduceerd. De koers noteerde onlangs een 52-week high, en dit soort positieve berichtgeving genereert veelal meer beleggersinteresse. De nieuwe voorman is een zeer succesvolle zakenman die goed ‘scoort’ bij beleggers en analisten. Wij zijn van mening dat het aandeel nog altijd wordt ondergewaardeerd, en dat de stijgende lijn zich voorlopig zal voortzetten.

Gelooft u in de expertise van Slimme Aandelen en wilt u beleggen in dit veelbelovende leasebedrijf van containerschepen? Schrijf dan vandaag nog in, dan krijgt u er bovendien 3 maanden gratis bij. 

 

3 maanden GRATIS

 

U krijgt gelijk 50% korting op uw abonnement

Ik wil u, nu het moment bijzonder gunstig is te starten met het beleggen in dit aandeel, de mogelijkheid bieden een voordelig abonnement af te kunnen sluiten.

U krijgt daarnaast gelijk inzage in mijn complete portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 25 ondergewaardeerde aandelen die u straks een mooie winst kunnen opleveren.

U krijgt vanaf het moment dat u zich inschrijft als abonnee, nieuws over uw aandelen en ik doe u iedere maand een nieuwe aanbeveling. U kunt uw portfolio hiermee zonder veel moeite prima onderhouden.

Bij calamiteiten of bij verkoop krijgt u onmiddellijk een flashbericht. Zo blijft u altijd geïnformeerd en kunt u tijdig winst nemen.

Op onze website vindt u veel informatie en handige tips die u helpen bij het beleggen en de complete portfolio is elke dag live te volgen

  

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u toch niet bevalt en binnen 7 dagen opzegt, krijgt u 100% van uw abonnementsgeld terug. Indien u na 7 dagen opzegt, krijgt u het niet verbruikte gedeelte terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement op te zeggen. U kunt uw abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement! 
 

Abonneer HIER 

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik 

PS.

Beleg met de expertise van een vermogensbeheerder

Value Investing is de basis voor uitzonderlijke rendementen die u kunt halen met ondergewaardeerde bedrijven. Slimme Aandelen baseert zich op de succesvolle aandelenportefeuilles van Vimco Vermogensbeheer (voorheen Lunar). De wereld is het werkterrein en voortdurend spotten we aandelen die op uitbreken staan. Klanten zien hun vermogen hiermee in een rap tempo groeien. Wie slim is lift mee op de uitzonderlijke resultaten van Vimco Vermogensbeheer door een abonnement te nemen op Slimme Aandelen. Tegen lage kosten maakt u slim gebruik van deze succesformule.