Nieuwsbrief Slimme aandelen

Wie durft?

Einde Corona in zicht?

Een interessante opportuniteit

  

  
Verkiezingen en COVID-19

De grootste onzekerheid met betrekking tot Covid en de verkiezing lijkt uit de wereld te zijn. Alhoewel de Covid cijfers wellicht nog verder zullen stijgen, kwam in ieder geval de positieve mededeling dat een vaccin steeds dichterbij komt.

Inspelen op de veranderingen

Daar waar sommige sectoren vanwege Covid uit de gratie waren, kunnen deze nu weer interessant worden. De automarkt verkeerde al in zwaar weer en daar kwam de coronacrisis nog eens overheen. Toch is er een aanzienlijk herstelpotentieel, voornamelijk binnen het segment e-mobility (elektrisch rijden).

Slimme Aandeel november 2019

Het SlimmeAandeel van November 2019 is een marktleidend fabrikant van innovatieve machines voor geautomatiseerde productielijnen, gericht op allerhande vormen van e-mobility. Het bedrijf combineert zijn unieke expertise in het wikkelen van koperdraad met tientallen jaren ervaring in automatisering voor een efficiënte productie van elektromotoren. Wereldwijd rekenen grote fabrikanten op dit bedrijf om serie(massa)productie van elektrische en hybride aandrijvingen te realiseren en oplossingen te leveren voor de opslag van (elektrische) energie. De clientèle bestaat o.a. uit de auto-industrie, elektrische fietsen, e-scooters, spoorwegen, heftrucks en de luchtvaartsector.
 

SlimmeAandelen

Bron: BigCharts

 

Verdubbeling van de koers

Begin dit jaar stond de koers nog boven EUR 18 terwijl het nu voor circa de helft van de prijs te krijgen is. Achter dit bedrijf zit een investeringsholding. Deze investeringsholding geeft aan te verwachten dat het bedrijf sterker uit de crisis zal komen dan veel concurrenten. In tegenstelling tot veel andere branchegenoten heeft dit bedrijf een aanzienlijke netto kaspositie.

De onderneming heeft de crisis aangegrepen om de efficiëntie te stroomlijnen en niet presterende locaties te sluiten, terwijl de liquide middelen worden aangewend om te blijven investeren in de groeiende segmenten als e-mobility. De investeringsholding heeft tijdens de Covid daling dankbaar gebruik gemaakt en het belang van 38% naar 40% opgehoogd.

Onderstaande afbeelding toont in welke segmenten van de e-mobility trend het SlimmeAandeel actief is.

 

SlimmeAandelen

 

SlimmeAandelen

Bron: BigCharts

 
Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Waarde-Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.