Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Goed positioneren

De bubbel gaat barsten

De geschiedenis herhaalt zich

  

  
Aandelenmarkt uit elkaar gedreven

Zoals we kunnen opmerken heeft de pandemie-gedreven lockdown in combinatie met ultra lage rentetarieven een gespleten aandelenmarkt gecreëerd, vooral in Amerika. Net als begin 2000, op het hoogtepunt van de beruchte Tech bubbel, zagen we enorme verschillen in resultaten tussen waarde en groei.

 

Divergentie

Zodra de pandemie onder controle wordt gebracht door lockdowns, verbeterde therapieën en vaccins – hetgeen ook zal gebeuren – zal deze historische waarderingsdivergentie in de aandelenmarkten omkeren, net zoals we hebben gezien in de periode van maart 2000 tot het grootste deel van 2001, nadat de Tech bubbel barstte. Vergis je niet: de marktgewogen indexen zijn meestal gedreven door aandelen die deel uitmaken van en in het midden zitten van een grote zeepbel.

 

De trigger

De trigger om de zeepbel te laten leeglopen en de daaropvolgende rotatie, kan een of al van deze factoren zijn: aantrekken van de economische groei, stijgende inflatie, verzwakking amerikaanse dollar en/of het vooruitzicht van een steilere rendementscurve.

 

Wij tippen u het Slimme aandeel van januari 2016

Dit familiebedrijf wordt vaak gezien als de Europese tegenhanger van Warren Buffett’s Berkshire Hathaway. En er zijn inderdaad overeenkomsten te vinden. Beide bedrijven zijn een verzameling van private bedrijven, aangevuld met grote aandelenposities. Ze worden (publiekelijk) aangevoerd door 1 persoon cq. familie, en onder het credo "buy to hold" zijn beide bedrijven vaandeldragers van het lange termijn Value Investing
  

SlimmeAandelen

Bron: BigCharts

 

Fundament van iedere portefeuille

Het bedrijf heeft zich prima staande gehouden gedurende de Coronacrisis en is uitstekend gepositioneerd voor de toekomst. Sinds de opname in 2016 heeft het bedrijf zich ruimschoots verdubbeld.

Er zijn geen fundamentele veranderingen waarom dit bedrijf deze lijn niet kan doorzetten en het ook nu nog een waardevolle aanvulling is op uw portfolio.
  

SlimmeAandelen

Bron: BigCharts

 
Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Waarde-Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.