Nieuwsbrief Slimme aandelen

Waardebeleggen

Comeback van Value

Value aandelen in de lift

 

 
Terugblik 2020

Ondanks Covid-19 mogen wij terugkijken op een goed beursjaar voor onze Slimme Aandelen selectie. Onze bedrijven zitten flink in de lift en dat is nog pas het begin. De meeste aandelen zijn nog steeds fors ondergewaardeerd en zeer koopwaardig.

 

Verbazingwekkend

Onderstaande afbeelding links laat de koersontwikkeling van Tesla zien. Op een niveau als dit durven wij niet meer te kopen. De afbeelding rechts geeft de koersontwikkeling aan van een bedrijf dat levert aan alle autofabrikanten, maar twee jaar geleden de slag om elektrische auto’s had gemist.

 

SlimmeAandelen

 

Inmiddels heeft dit bedrijf een draai naar elektrische auto’s gemaakt en maakt dit sinds 2019 al meer dan 63% uit van de omzet.

 

SlimmeAandelen

Dit bedrijf heeft een eigen vermogen van meer dan 65%. 

 

Stijgende vraag

Eind 2021 zullen we uit meer dan 230 verschillende elektrische auto’s kunnen kiezen. Zelfs een producent van luxe auto’s zoals Porsche heeft al meer dan EUR 6,5 miljard in EV geïnvesteerd. Alleen al in Europa zullen in 2030 meer dan 7,7 miljoen EV’s worden verkocht. Dit waren er in 2019 slechts 500.000.

 

SlimmeAandelen

 

Dit zijn de pareltjes waar we naar op zoek zijn.

U leest meer over deze tip in de nieuwsbrief van november 2019. Benieuwd welk bedrijf? Sluit snel een abonnement af en mis de comeback van Value niet!

 
Wat mogen nieuwe abonnees van ons verwachten:

Alhoewel ik (Peter Havik) het gezicht ben van Slimme Aandelen, staat er een heel team van professionals voor u op de achtergrond.

  • Ook in 2021 ontvangt u 12 bedrijfsanalyses.
  • Wij zullen met ons team presentaties verschaffen waarbij we zowel analyses bespreken als ook tips geven.
  • Wij luisteren naar de calls van de bedrijven, spreken met het management en analyseren de bedrijfscijfers.
  • U wordt voorzien van extra nieuwsbrieven, informatie en rapporten.
  • Indien gewenst, geven wij een second opinion van uw portefeuille.
  • Onze websites krijgen een upgrade en als abonnee ontvangt u meer exclusiviteit.
  • U kunt altijd met uw beleggingsvragen bij ons terecht.

Zeker in een jaar waar waardebeleggen/Value-beleggen een comeback kan maken, is uw investering in de nieuwsbrieven makkelijk terugverdiend.

 

Waarom Waardebeleggen?

 
Inflatie, vermogensbelasting en negatieve spaarrente

Uw vermogen, uw appeltje voor de dorst waar u zo hard voor heeft moeten werken, is niet langer veilig. Overheden en centrale banken jagen op de waarde van uw geld.

De overheid roomt ieder jaar een deel van uw vermogen af via de vermogensbelasting. Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt er nu ook op uw spaargeld gejaagd. Door het beleid van de Europese Centrale Bank moet u over uw spaargeld negatieve rente betalen bij alle grootbanken.

Het gaat van kwaad tot erger, want centrale banken spreken zelfs uit dat ze nu uitgaan van een gemiddelde inflatie van 2%. Door de lage inflatie na de kredietcrisis kan dit betekenen dat zelfs 4% tot 5% inflatie als wenselijk wordt geacht.

We bevinden ons in het grootste financiële experiment uit de geschiedenis! 
 

SlimmeAandelen

 

Er is in ieder geval veel geld gecreëerd! Vroeg of laat zal dit moeten leiden tot inflatie! Hyperinflatie??

 

SlimmeAandelen

 

Waar kunt u nog naartoe met uw geld?

In deze tijden van extreem lage rentestanden levert sparen niets meer op. Ook in obligaties hoeft u het niet meer te zoeken. Een staatsobligatie van een degelijk westers land werd in het verleden beschouwd als nagenoeg risicovrij rendement. Inmiddels is dit faliekant omgeslagen: een staatsobligatie is rendementsvrij risico.

De vastgoedmarkt is behoorlijk aan het oververhitten en door de nieuwe overdrachtsbelasting van 8% voor beleggingspanden ook een stuk minder aantrekkelijk.

Edelmetalen kunnen een optie zijn. Met name goud is door de eeuwen heen zeer waardevast gebleken en een goede buffer tegen inflatie. Daarvoor verwijzen wij u graag naar onze collega’s van Slimme Grondstof Aandelen. Gelet op het verhoogde risico is het echter niet verstandig al uw geld in edelmetalen te beleggen, maximaal 10% van uw vermogen wordt beschouwd als een verstandige allocatie.

 

Waarde-aandelen als alternatief!

 

SlimmeAandelen

 

Onze Slimme Aandelen worden gekenmerkt door een aanzienlijke veiligheidsmarge. Omdat de aandelen in onze portefeuille al flink ondergewaardeerd zijn ten opzichte van de intrinsieke waarde, is het neerwaartse risico in onze ogen vrij beperkt.

Daar staat een flinke koerspotentie tegenover. De bedrijven die wij in onze selectie hebben opgenomen, zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige ondernemingen die wel tegen een stootje kunnen. Door hun sterke marktpositie hebben ze het vermogen om prijszetter te zijn, in plaats van prijsnemer. Met andere woorden, de bedrijven kunnen de inflatie doorgeven aan de eindklant. Daardoor blijft de winst, de intrinsieke waarde en uiteraard ook de beurskoers dus op peil.

 

Profiteer van het economische herstel

In een economische herstelfase weten waarde-aandelen over het algemeen een aanzienlijke out-performance te behalen ten opzichte van groeibedrijven. Dat is precies wat we de afgelopen maanden op de beurs hebben kunnen waarnemen.

Na een zeer lange periode waarin groei-aandelen beter hebben gepresteerd dan waarde-aandelen, is de laatste vier maanden een rotatie naar waarde-aandelen ingezet.
  

SlimmeAandelen

 

Na de bekendmaking van het nieuws van de vaccins in november zijn waarde-aandelen bezig aan een aanzienlijke comeback. We staan aan de start van een nieuwe economische cyclus, waarin value-aandelen het voortouw zullen nemen. 

 SlimmeAandelen

  

Herhaalt de geschiedenis zich??

Momenteel bevinden veel groei-aandelen zich op absurde waarderingen, terwijl value-aandelen fors ondergewaardeerd zijn. Dit resulteerde in 2000 tot een flinke correctie, waarbij value-aandelen profiteerden van de val van groei-aandelen.
  

SlimmeAandelen 

Wij hebben voor u een portefeuille met Slimme Aandelen geselecteerd die zullen profiteren van de rotatie naar value-aandelen. 

 

 
Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Waarde-Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.