Nieuwsbrief Slimme aandelen

 

Pak het moment

Gratis video bedrijfsanalyse

Win-Win situatie

 

  
Al enige tijd staat u ingeschreven op onze mailinglijst van Slimme Aandelen. Wij betreuren het ten zeerste dat u nog geen abonnement heeft afgesloten, zeker nu de investeringen hun vruchten beginnen af te werpen. Afgelopen jaar was ondanks de Covidcrisis toch een fantastisch beursjaar voor Slimme Aandelen.


Degelijkheid en kwaliteit

Degelijke rendementen in solide bedrijven. Geen cryptovaluta’s, geen shortsqeeze verhalen of opgepompte aandelen, maar goede degelijke bedrijven.

 SlimmeAandelen

  
 
Bedankt

Ook dit jaar zijn wij alweer aardig uit de startblokken geschoten. Uiteraard vergt Value beleggen af en toe wat geduld en waarschijnlijk heeft u nog niet het vertrouwen gehad om een abonnement af te sluiten. Om u enigszins in de gemiste rendementen te compenseren en als dank voor uw interesse, geven wij u graag een video over onze meest recente analyse cadeau.

 

Inflatie

De inflatie loopt op, waardoor ook de rente stijgt. De 10-jaars staatsrente in Amerika is behoorlijk opgelopen ten opzichte van het begin van dit jaar. Beleggers worden nerveus en verwachten dat de centrale bank al eerder dan verwacht renteverhogingen zal gaan doorvoeren. Wereldwijd zijn de overheidsschulden opgeblazen. Alleen al in Nederland steeg de overheidsschuld tot EUR 379 miljard. Dat is een fors stuk hoger dan ten tijde van de kredietcrisis.

 
10 year treasury yield US

 SlimmeAandelen

  

De draai van Groei naar Value

Bij groeibedrijven ligt de het gros van de waarde in de toekomstige groei. De winsten die verwacht worden, moeten nog bewezen worden. Als je de toekomstige winsten terugrekent naar nu, naar de huidige waarde, met een hogere rente, kom je op een lagere huidige waarde uit.

Value-aandelen profiteren doorgaans van een hogere inflatie en een oplopende rente. Daarbij is het belangrijk om kwaliteit te kopen. Onze meest recente bedrijfsanalyse betreft een familie holding die voldoet aan deze criteria.

Het Slimme Aandeel februari 2021 is een Amerikaanse investeringsholding die werd opgericht in 1969. De familie heeft meer dan 30% van de aandelen in handen. Tegenwoordig staat de tweede generatie aan het roer. De in New York gevestigde familieholding wordt gekenmerkt door een lange termijn investeringshorizon, waarbij het een value-beleggingsfilosofie hanteert. De belangrijkste doelstelling van de onderneming is om lange termijn waarde te creëren voor zijn aandeelhouders en het risico op permanent kapitaalverlies te vermijden door een conservatieve financieringsstructuur aan te houden.

Deze holding wordt vanwege de vele gelijkenissen vaak een Baby-Berkshire Hathaway genoemd, naar de investeringsholding van Warren Buffett. Sinds 1965 heeft de investeringsholding mooie rendementen gemaakt voor zijn aandeelhouders. Desondanks wordt de holding momenteel met ruim 46% ondergewaardeerd ten opzichte van de door ons berekende waarde. De holding heeft een indrukwekkend trackrecord van gemiddeld 17% rendement per jaar sinds 1965, versus 10% rendement op de S&P 500 beursindex.

Voor abonnees van Slimme Aandelen hebben wij naast de analyse een korte video gemaakt (10 min), waarbij de belangrijkste eigenschappen en de investeringscasus van het bedrijf worden besproken.

 

Een nieuwe start

In 2021 is het team van Slimme Aandelen nog meer gefocust van start gegaan, met als doel de service nog verder te verbeteren. Naast de bedrijfsanalyses en de artikelen op het nieuwsblog, zijn we van start gegaan met het organiseren van (vooralsnog digitale) presentaties. Onze eerste presentatie is inmiddels al bijna 600 keer bekeken! Ook hebben wij een video gemaakt over het laatste Slimme Aandeel, waarin we de hoofdlijnen van de bedrijfscasus beknopt hebben toegelicht.

 

Win-Win situatie

Middels onderstaande video hopen wij uw vertrouwen te winnen en dat wij samen met u mogen profiteren van de draai van Groei naar Value.
 

VIDEO

Wij hebben voor u een portefeuille met Slimme Aandelen geselecteerd die zullen profiteren van de rotatie naar value aandelen.

 

Benieuwd en nog geen abonnee?
Sluit hier uw abonnement af 

 

Maakt u samen met ons de volgende
rit naar boven?

We staan weer in de startblokken. Wat de beurzen doen, beïnvloedt niet direct onze handelswijze. Wat voor ons telt is de kwaliteit van een onderneming en het verwachte koerspotentieel.

Van alle posities is er een uitgebreide analyse, waarin duidelijk aangegeven wordt waarom een aandeel ondergewaardeerd is en waarom wij denken dat de koers weer gaat stijgen.

Op onze website vindt u alle informatie die nodig is bij het beleggen in Waarde-Aandelen. U vindt er alle analyses, handige tips, nieuwsfeiten en de complete actuele aandelenportfolio.

 

Abonneer HIER


Geniet van het mooie rendement dat u haalt met Slimme Aandelen.

 

Succes met beleggen,
150_peter_havik.jpg Peter Havik

 

 

Peter Havik

 

PS:

Klik hier voor meer informatie over het waardebeleggen, ook wel Value Investing genoemd.