Nieuwsbrief VeelDividend

 
Relatief veilig beleggen met dividendgarantie

Laat het sparen achter u
en krijg net als ik 8,7%

Vraag vandaag nog de lijst op en geniet
de komende jaren van een prachtig rendement

  

 
Als belegger zit u goed! U weet waar u moet zijn om aandelen te kopen of te verkopen. Heeft u weinig ervaring met beleggen, dan moet u beslist even verder lezen.

Bent u een ervaren belegger?

Dan is er nog meer reden het volgende even te lezen. Ik wijs u op een vorm van beleggen, waarbij het in feite niet om beleggen gaat. Zie het als een obligatie die u koopt, deze weglegt en er jaren de vruchten (dividend) van plukt.

Maar het is geen obligatie.

Het is een tussenvorm tussen aandelen en obligaties. Ik vergelijk deze graag met sparen. En om niet in termen als ‘kleine lettertjes’ te vallen, leg ik u in heldere taal graag uit wat de voordelen en risico’s zijn van deze dividendparels, waarvan de uitkeringen per maand of kwartaal gezien worden als rente.

Dus het is geen dividend? Is het een obligatie of een aandeel? Waarom betaal ik geen bronbelasting?

Allemaal vragen die ik ga beantwoorden. Na het lezen van het volgende zult u wellicht verbaasd staan dat een dergelijke vorm van rendement op kapitaal nog niet zo bekend is onder het gros van de beleggers en niet-beleggers.


Lage rente

Bedrijven die geld nodig hebben om te kunnen groeien, kunnen naar een bank stappen, extra aandelen of obligaties uitgeven en tegenwoordig wordt er ook via crowdfunding geld opgehaald. In feite zijn er volop manieren om aan extra kapitaal te komen, maar laten we even uitgaan van een onderneming die een obligatie uitgeeft.

Wie obligaties koopt, krijgt een vaste rente (coupon) gedurende de looptijd en op de aflosdatum krijgt u de nominale waarde terug. Ook overheden kunnen op deze manieren geld ophalen.

De lage rente heeft het financiële landschap flink veranderd. Beleggen in aandelen is extra aantrekkelijk als je zowel met sparen als op obligaties haast geen rendement meer behaalt. Andersom raken deze weer in trek als de rente weer gaat stijgen.

De kans is groot dat de rente nog jaren laag zal blijven. Een goed moment om u te bezinnen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Zeker als belegger is het alternatief dat ik u biedt zeer interessant.

 

Tussenvorm

Obligaties vormen een veilig alternatief voor beleggen in aandelen. Het grootste risico dat u loopt is een faillissement. U krijgt op gezette tijden rente uitgekeerd en op het einde van de looptijd krijgt u de nominale waarde terug. Het is dan zaak niet te duur te kopen. Bij populaire obligaties wordt de prijs opgedreven.

Allemaal voordelen voor wie niet te veel risico wil lopen en toch een mooi rendement wenst.

Vandaag wijs ik u op een aantrekkelijke tussenvorm die valt tussen aandelen en obligaties en waarmee u bijvoorbeeld 8,7% rendement krijgt als vaste coupon en ook hier krijgt u de nominale waarde terug als ze afgelost wordt.
 

Deze tussenvorm betaalt dividend uit, maar in Amerika wordt dit aangemerkt als rente, waarover u GEEN BRONBELASTING betaalt. U betaalt dat namelijk over dividend wel. Dat is 15% als het om Amerikaanse aandelen gaat.

 
Waar zit het verschil?

Obligaties behoren tot het vreemde vermogen van een onderneming. Vooral bij banken en verwante financiële instellingen kan een te hoog vreemd vermogen extra in het nadeel werken. Denk alleen al aan de zogenaamde stresstesten.

Om toch aan extra kapitaal te komen, worden er preferente aandelen uitgegeven die tot het eigen vermogen behoren. Dit is heel gebruikelijk in de financiële wereld.


Volop aanbod, maar…

Preferente aandelen zijn erg in trek bij op inkomen gerichte beleggers zoals ik dat ben. Mijn Hoog Dividend portfolio voorziet in deze behoefte.

Tegen een gemiddeld dividendrendement van zo’n 8% kunt u in de portfolio van The Dividend Factory een keuze maken uit diverse categorieën.

Mijn selectie van 17 preferente aandelen behoort tot de minst risicovolle categorie.


Garanties

Dus u weet nu dat preferente aandelen zich bijna hetzelfde gedragen als obligaties. De rente staat vast en dus ook de uitkeringen en u krijgt de nominale waarde terug bij aflossing.

Preferente aandelen staan in de rangorde iets onder obligaties, maar dat geldt enkel als een bedrijf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Ik heb dat in negen jaar tijd slechts één keer meegemaakt. Dat wat hogere risico wordt vorstelijk beloond met hoge rendementen. In mijn portfolio ligt dat rond de 7 à 8%.

Dus u gaat relatief veilig beleggen met vaste afspraken over de hoogte van het dividend (lees: rente) en teruggave van de nominale waarde bij aflossing. Ik zie dat als een vorm van garantie.


Koop niet te duur!

Preferente aandelen zijn momenteel erg populair, vandaar dat u zich in een gezonde beleggingscategorie begeeft, maar dat drijft de prijs wel op tot boven de nominale waarde.

In mijn portfolio vindt u nog voldoende aandelen die koopwaardig zijn, naast degene die wat te duur geworden zijn. Bij een volgende beursdip vallen er nog meer vrij, dus u kunt gelijk al aan de slag met het aanleggen van uw veilige preferente portefeuille.
 

Vorige week heb ik weer een juweeltje aan mijn portefeuille toegevoegd. Het dividendrendement (lees: rente) is 8,7%.

 

Krijg vandaag nog toegang tot de complete preferente portefeuille

De 17 preferente aandelen zijn afkomstig van ondernemingen die vastgoed beheren, hypothecaire leningen uitgeven, zich bevinden in de scheepvaart, optreden als investeerder en actief zijn in de verzekeringswereld.

Binnen de vastgoedsfeer zijn momenteel bedrijven populair die portefeuilles beheren in de zorgsector. Met name wooncomplexen voor ouderen stijgen sterk in populariteit, gezien de vergrijzing die wereldwijd toeneemt.

Een voorbeeld van een preferent aandeel:
 

iStar, Inc., 7.875% Series E Cumulative Redeemable Preferred Stock (Star-pe)
iStar investeert in vastgoed en vastgoedprojecten als onderdeel van een volledig geïntegreerd investeringsplatform. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector en voor een bedrag van meer dan 35 miljard dollar aan transacties gedaan. De onderneming koopt en onderhoudt commercieel vastgoed en wooncomplexen. Er wordt gehandeld in landbouwgrond en een aparte tak houdt zich bezig met het verstrekken van kredieten die veelal de veilige ‘senior’ status hebben. 

 
Een koopwaardig aandeel met een vaste vergoeding die u elk kwartaal ontvangt in de vorm van belastingvrij dividend. Het jaarlijks rendement, gerekend met de actuele koers van $25,10, komt op bijna 8%.

Mijn meest recente opname is een preferent aandeel afkomstig uit de scheepvaart. Uw jaarlijkse vergoeding: 8,7%. De uitkeringen zijn per kwartaal.

Om u voordelig kennis te laten maken, kunt u nu kiezen voor een aantrekkelijk instapabonnement, waarbij u gelijk gebruik maakt van al onze services.

 

3 maanden voor €12,50

 

U betaalt nu slechts €12,50

Als u dit weekend een abonnement voor slechts €12,50 neemt, krijgt u gelijk 66% korting en direct toegang tot de hierboven genoemde lijst met koopwaardige Hoog Dividend aandelen die ons een mooie 13% dividend opleveren.

U kunt voor een periode van drie maanden gebruik maken van al onze services en u krijgt gelijk inzage in de bekendste Hoog Dividend portefeuille van Nederland en België.

Voor deze lage instapprijs krijgt u dezelfde services als wie gelijk voor een jaar betaalt. En dat voor maar €12,50.

U krijgt gelijk inzage in mijn portfolio (gekoppeld aan de beurzen) met meer dan 60 Hoog Dividend aandelen.

U koopt deze aandelen eenvoudig bij uw eigen broker. Ik heb ervoor gezorgd dat ze in ieder geval allemaal op de lijst staan bij BINCK
 

Binck

 

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven.

Daar zit u gelijk vast aan een langlopend abonnement!

 

abonneer hier 

 

Vijf voordelen voor u

  1. U betaalt slechts €12,50 voor een volledig instap-abonnement, met recht op alle services, nieuwsbrieven en de complete portfolio!
  2. Krijg gelijk toegang tot de unieke selectie cumulatief preferente aandelen
  3. U krijgt de niet-goed-geld-terug garantie!
  4. €200 transactietegoed bij Binck als u een nieuwe rekening opent
  5. Gratis E-Boek over de Nieuwe Cash Cows voor uw portefeuille

Ik wens u van harte welkom bij dé Hoog Dividend specialist van Nederland en België. Pas op voor namaak!

 

Succes met beleggen!

100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
 

Share this page

  

GRATIS E-boek voor wie zich vandaag aanmeldt!

The Dividend Factory