Nieuwsbrief VeelDividend

 
Een uniek handboek voor de belegger
op zoek naar inkomen uit dividend ligt voor u klaar

 “Stap in de wondere wereld van het Hoog Dividend beleggen”

  

 
U heeft de eerste stap gezet op weg naar het beleggen waar de dividend-component voorop staat. Het dividendbeleggen kent een aantal facetten. The Dividend Factory richt zich op het Hoog Dividend beleggen.

Waar moeten aandelen aan voldoen als we ze classificeren binnen de categorie Hoog Dividend?

De basisgedachte is het vergaren van een extra inkomen, als gevolg van het gerealiseerde rendement op uw aandelen. Koerswinst is (nog) niet gerealiseerde winst. Dividend echter, is gerealiseerde winst.
 

Dividend wordt in ons land door het gros van de beleggers gezien als een extraatje. Ik zie dat heel anders.

 
Veel beleggers zijn al content met een paar procent dividend, wat dan één of twee keer per jaar wordt uitgekeerd. Dat is prima en inderdaad is dividend een leuke extra beloning.

Als we een inkomen uit dividend willen halen, dan moet het dividend hoog genoeg zijn om er een substantieel inkomen uit te halen en het dividend moet met een hoge frequentie worden uitgekeerd.


Een rekenvoorbeeld:

Stel, u krijgt 2,5% dividend op een bedrag van 50.000. U realiseert dan een rendement uit dividend van 1.250. Ongeacht de valuta.

Bij het Hoog Dividend beleggen gaat het gemiddeld genomen om zo’n 8% dividend per jaar, wat per kwartaal of per maand wordt uitgekeerd. U krijgt dan 4.000 per jaar aan dividend, verdeeld over vier kwartalen van elk 1.000.

 

Maandelijks dividend

Mijn portfolio, bestaande uit meer dan 60 Hoog Dividend aandelen, biedt de mogelijkheid om ook aandelen te selecteren die maandelijks dividend uitkeren.

We komen nu op het punt dat het voor u duidelijk zal worden dat er flink wat dividend moet worden uitgekeerd, minimaal per kwartaal, maar liefst per maand.

In mijn portfolio vindt u aandelen met 5%, 8%, 10% en zelfs meer dan 20% dividendrendement…

The Dividend FactoryEn ze keren allemaal per maand of per kwartaal uit. Hiermee voldoen ze aan het predicaat ‘Hoog Dividend op inkomen gerichte aandelen’.

Dat is mooi, maar wie start met Hoog Dividend beleggen voelt zich al snel een kind in een snoepwinkel.

Je zou alles in één keer willen kopen. Juist de handleiding die ik voor u gemaakt hebt, biedt een helpende hand en is uw gids in dividendland.

 

Basisregels

Ik ga u inzicht geven in de verschillende beleggingsstrategieën binnen het Hoog Dividend beleggen.

We adviseren bijvoorbeeld een aandeel dat momenteel een dividendrendement oplevert van 22% en het vorstelijke dividend wordt maandelijks uitgekeerd. Maar daar houdt het verhaal nog niet op…

Het aandeel leverde over de afgelopen 24 maanden ook nog eens 32% koerswinst op. Het betreft hier een indexaandeel. In het handboek ga ik dieper in op de kansen en risico’s van dit aandeel.

 

Een vast dividend van 8% tot in 2027

Mooi toch, een dividendrendement van meer dan 20%. Zie het als koken, waarbij tegengestelde smaken als zoet en zuur goed samengaan. Een gepeperd dividend van ruim 20% gaat heel goed samen met een oerdegelijk en betrouwbaar aandeel, dat tot in lengte van jaren een vast dividendrendement oplevert van tegen de 8%.

Dat degelijke aandeel betreft een cumulatief preferent aandeel, dat zich gedraagt als een obligatie met een vaste looptijd. Op het einde van de rit krijgt u de nominale waarde uitgekeerd. Het vaste dividend moet bij wet altijd volledig worden uitgekeerd en u betaalt hierover GEEN BRONBELASTING.
 

Einde looptijd: 27 september 2027

 
Als u nu zou kopen, krijgt u dus meer dan negen jaar (!) lang een vaste dividendvergoeding van bijna 7,8% per jaar. Dat is dus gerealiseerde winst die u bij uw inkomen mag tellen. En… u betaalt op dit aandeel geen bronbelasting. Het beste alternatief voor sparen. Hier volgen een aantal voorbeelden van vergelijkbare aandelen:

600_tdf5.jpg 

In het handboek ga ik dieper in op preferente aandelen. Een fenomeen op zich, dat bol staat van de bescherming en garanties die u als belegger krijgt.

Ik ga ook dieper in op de bronbelasting die uw broker voor u afdraagt in het buitenland.


Breed gespreide portefeuille

Ik gaf u het voorbeeld van twee uitersten. Binnen de range van 8% tot 22% ga ik in op de verschillende Hoog Dividend strategieën. U zult snel merken welke aandelen het beste bij u passen wanneer u start met het aanleggen van uw inkomensportefeuille.

Als u wat verder bent, kunt u mogelijkerwijs risico’s en kansen anders gaan verdelen, maar dat bepaalt u zelf. Onze nieuwsbrieven ontvangt u 2 X per maand, zodat u altijd op de hoogte bent van uw aandelen en u krijgt elke maand een nieuwe tip.
 

Eenmaal abonnee van The Dividend Factory, krijgt u toegang tot de categorieën Hoog Dividend fondsen, Onroerend Goed Trusts (REIT’s), Business Development Companies (BDC’s), Preferente aandelen en de speciale categorie Dividend Opportunities. In deze laatste categorie voelt u zich echt als een kind in de snoepwinkel. Ook hier gaan we tot 16% dividendrendement. Houd altijd onze wijzende vinger in de gaten! Wij leggen de kansen en risico’s bloot, waarna u zelf de overweging maakt.


The Dividend FactoryElke categorie valt weer uiteen in aandelen afkomstig van diverse branches. Een leuk voorbeeld: In Amerika rijden er vele duizenden gele schoolbussen rond. Een slimme ondernemer is al jaren bezig de kleinere busmaatschappijen over te nemen en beschikt momenteel over een ‘vloot’ van 13.000 schoolbussen. De omzet over 2017 bedroeg $637 miljoen. Omzet en winst groeien jaarlijks.

Het dividendrendement: 7,25%, en er wordt maandelijks uitgekeerd.

Een geweldig leuk dividendaandeel dat sinds november 2010 in mijn portfolio zit. Inmiddels zijn we 85 (!) uitkeringen verder en hebben we in de afgelopen jaren alleen al met het dividend een gerealiseerd (dus lekker van genoten!) rendement gehaald van 63%!

 

Het handboek ligt voor u klaar

Hoog DividendU merkt dat het Hoog Dividend beleggen een wereld op zich is. Doordat deze beleggingscategorie steeds populairder wordt, nemen ook de mogelijkheden toe, maar er ontstaat ook meer kaf onder het koren.

Een bedrijf als Shell doet er alles aan om beleggers aan zich te binden door trouw te blijven aan hun dividendpolitiek. Dat is mooi, maar er moet dan wel voldoende in kas zijn. Ondernemers kunnen niet voor Sinterklaas blijven spelen. Nu gaat Shell dat wel lukken, maar bedrijven kunnen zich lelijk  verslikken in de belofte. Eenmaal het mes in het dividend, zullen massa’s beleggers vluchten in betere alternatieven.

Basisvragen die vooraf gingen aan het samenstellen van het handboek:

Welke aandelen zijn dat?
Wat zijn de kansen, maar ook de risico’s?
Hoe houden bedrijven het dividend lang houdbaar?
Wat is de rol van de overheid?
Wat zijn de fiscale consequenties en hoe kunnen we deze legaal omzeilen?
Hoe kan ik het beste starten?
Hoe bereik ik het juiste evenwicht in mijn inkomens portefeuille?
Wat gebeurt als ik het dividend niet opneem, maar telkens herinvesteer?
Hoe ga ik om met valuta-risico’s?

Allemaal vraagstukken die ik behandel in het handboek:
‘Stap in de wondere wereld van het Hoog Dividend beleggen’.

 

Ontvang het handboek helemaal gratis
en krijg gelijk €49,- korting!

Wie zich vandaag inschrijft als abonnee van The Dividend Factory, krijgt gelijk het handboek GRATIS toegestuurd.

Een jaarabonnement kost €149,-. Op een tweejarig abonnement krijgt u €49,- korting. U betaalt dan geen €298,- maar €249,-.

Het handboek is ook los te koop (zonder abonnement) in onze webshop.
U betaalt dan eenmalig €37,50. Klik hier voor meer informatie.

 

START HIER

 

Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

Het boek mag u gewoon houden.

 

Abonneer hier

Succes met beleggen!

100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel 

 

Share this page