Nieuwsbrief VeelDividend

 
NADER UITGELEGD:

De garanties achter 23% dividend 

Het Hoog Dividend handboek ontvangt u vandaag gratis
 

 
Vandaag staat een bijzonder thema centraal. Ik ga dieper in op ons dividend kroonjuweel dat maar liefst 23% dividendrendement oplevert.

Dat 23% geen sprookje is, bewijst wel het bijzondere verhaal achter dit aandeel.

Ik ga het met u hebben over de kansen, maar ook over de risico’s. Beleggen is nooit zonder risico, maar als je 23% dividend krijgt en het aandeel leverde over de afgelopen 24 maanden een rendement (dividend + kapitaal) op van 71%, dan heb je wat uit te leggen…

Ga er eens rustig voor zitten. Ik adviseer u deze speciale editie aandachtig te lezen. Zo kunt u alle voors en tegens afwegen. Een aandeel met 23% dividendrendement dat elke maand dividend uitkeert, komen we zelden tegen.

De Amerikaanse overheid komt zelfs met garanties…

Mijn naam is Paul van den Heuvel, auteur van de Hoog Dividend nieuwsbrief The Dividend Factory. Mijn aandelenportefeuille bevat de parels onder de dividendaandelen met een dividendrendement van 8%, 10% en meer.

Vandaag heb ik een bijzonder verhaal voor u dat u zeker niet mag missen.


Paul van den Heuvel

Veel leesplezier!

 

Paul van den Heuvel

 


Sector terug van weggeweest

De financiële crisis die in 2008 werd ingeleid, is ontstaan op de Amerikaanse huizenmarkt.

Vanaf het begin van deze eeuw begonnen huizenprijzen sneller te stijgen. De aanslagen op 11 september 2001 maakte voelbaar dat er een recessie zou komen. De Federal Reserve in Amerika besloot als voorzorgsmaatregel de rente met terugwerkende kracht te verlagen. Een middel om de economie draaiende te houden.

Het gevolg hiervan was dat leningen (waaronder hypotheken) stukken goedkoper werden. Vooral de hypotheken met een variabele rente werden aantrekkelijk.

Als gevolg van het ontbreken van strenge regelgeving en toezicht, stortte de huizenmarkt in 2008 volledig in. De rente werd vanaf 2006 weer verhoogd, maar de huizenprijzen reikten ondertussen tot in de hemel. Eén op de vijf Amerikanen kon zijn hypotheek niet meer betalen en de banken kwamen fors in de problemen.

De rest is geschiedenis…

Nu 10 jaar later is de onroerend goed markt weer hersteld. Banken zijn aan banden gelegd, er is een strenge regelgeving en de overheid is garant gaan staan voor slechte hypotheken.

Een dergelijke fout als in 2008 zal nooit meer gemaakt worden!

Probeer nu maar eens een hypotheek te krijgen in Amerika......

 

De overheid is een belangrijke schakel geworden

Hypotheken kunnen worden verstrekt met overheidsgarantie (agency hypotheken), maar dan gelden er wel strenge regels zoals het inbrengen van 20% eigen geld en banken willen alles van je weten. Hypotheken zonder overheidsgarantie (non-agency) worden nauwelijks nog verstrekt. Banken moeten deze namelijk op hun balans houden en dat willen ze liever niet.

De sleutel in het hele verhaal: De overheid staat garant en de situatie zoals in 2008 zal niet meer gebeuren.

De markt van hypotheken is weer aantrekkelijk geworden voor beleggers. Het aandeel dat vandaag centraal staat, verzamelt een aantal vooraanstaande bedrijven die handelen in hypotheekbundels.

We weten inmiddels dat de overheid garant staat voor mogelijke wanbetalers. Dus kan iemand zijn hypotheek niet meer betalen, dan stort de overheid het geld in de bundel. Maar zoals gezegd zijn de regels aangescherpt. De overheid heeft zich hierdoor flink ingedekt.

  

Maximale dividenduitkering

Dat de overheid garant is gaan staan, werkt zeker in ons voordeel als we in dit segment gaan investeren, maar de overheid gaat nog een stapje verder…

De ondernemingen achter de hypotheken hebben zich georganiseerd in de vorm van een Real Estate Investment Trust, de zogenaamde REIT. Hier geldt een belangrijke regel als het om dividend uitkeren gaat:
 

Bijna het volledige resultaat moet in de vorm van dividend uitgekeerd worden. Zo betalen deze REIT’s geen vennootschapsbelasting. De overheid haalt de belasting terug bij de Amerikaanse aandeelhouders die inkomstenbelasting betalen over het dividend.

 
Beleggers in het buitenland (wij dus!) betalen enkel 15% bronbelasting, maar het gaat zelfs zo ver, dat deze in een aantal gevallen zelfs 0% is.

 

Indexfondsen halen het maximale uit de markt

De positie die ik vandaag bespreek is een Exchange Traded Fund (ETF's) dat de index volgt waarin aandelen zijn opgenomen van de belangrijkste mortgage REIT’s.

U kent inmiddels het fenomeen indexbeleggen, ook wel het beleggen in ETF’s. De grootste fan hiervan is ’s werelds bekendste belegger, Warren Buffett.

Het zijn onbemande fondsen waar computers het werk doen. Als je een mandje met aandelen vult van de top van de Amerikaanse financials, dan mogen we daar veel van verwachten. De cijfers zijn het bewijs.

Hierna volgt een tabel met daarin de top-10 investeringslijst van het fonds.
 

500_wv1.jpg

 


Dubbele leverage

Ik heb u uitgelegd waarom dit segment van de markt weer aantrekkelijk is geworden. Wanneer we een aantal belangrijke spelers in een index onderbrengen, zullen de rendementen zich opstapelen.

Ik heb u ook uitgelegd dat het dividend hoog op kan lopen omdat deze bedrijven bijna het volledige resultaat aan ons uitkeren in de vorm van dividend.

We stapelen zo voordeel op voordeel. De verstrekker van deze ETF is de grote Zwitserse bank, UBS. Zoals vaker voorkomt bij Indexbeleggen, wordt er een dubbele leverage toegepast. Hierdoor verdubbelen de winstkansen maar ook het verlies kan dubbel zo hard doorwerken. Dit wordt ook wel eens turbowerking genoemd.

Als we alle elementen van dit aandeel bij elkaar optellen, dan kom je op een dividendrendement dat in dit geval de 20% overstijgt.

Als u overweegt dit aandeel te kopen, moet u zich bewust zijn van de kansen en de bedreigingen. Maar nu de koers laag staat (en het dividendrendement dus zeer hoog is), een prima moment om in te stappen.

 

En dan krijgen we ook nog Dividend Garantie…

Ik ben uitvoerig ingegaan op de wederopstanding van de markt van hypotheken. Het 23% aandeel waar ik u op wijs staat echter niet alleen…

Er dient zich binnen dit segment van de financiële markt nog een prachtkans aan, dus mijn verhaal is nog niet af. Ik koppel er nog een belangrijk advies aan vast:

De genoemde hypotheekverstrekkers bieden ook aandelen aan met een preferent karakter, waarvan de overheid nog eens stelt dat ALTIJD het volledige dividend uitgekeerd moet worden.

Nog een garantie van de overheid!

Het betreft een cumulatief preferent aandeel, dat zich gedraagt als een obligatie met een vaste looptijd. Op het einde van de rit krijgt u de nominale waarde uitgekeerd. Het vaste dividend moet bij wet altijd volledig worden uitgekeerd en u betaalt hierover GEEN BRONBELASTING. Het dividend wordt in Amerika gezien als rente en daar betaal je geen bronbelasting over.

Deze preferente varianten leveren geen 23% dividendrendement op, maar met nog altijd dividendrendementen van 6%, 7% en zelfs meer vormen deze aandelen een stevig vangnet onder uw Hoog Dividend portefeuille.

En deze aandelen keren ook per maand of per kwartaal dividend uit.


Een vast dividendrendement van 7,8% tot in september 2027

Preferente aandelen gedragen zich dus als een obligatie met een vast dividend en een vaste looptijd. Op het eind van de rit krijgt u de nominale waarde terug.

In de sectie preferente aandelen in de Hoog Dividend portfolio, treft u een aandeel, afkomstig van een REIT, die handelt in gedekte hypotheken.
   

The Dividend Factory

 
U koopt nu onder de nominale waarde en u krijgt tot in 2027 een prachtig dividendrendement van bijna 8%.

De afloopdatum is de referentie als u het aandeel zoekt in de Hoog Dividend portfolio van The Dividend Factory.

Is voor u het moment aangebroken om een eigen Hoog Dividend portefeuille in te gaan richten, dan heb ik een mooi aanbod voor u.

 

Ontvang het handboek helemaal gratis en krijg gelijk €49 korting!

Hoog DividendWie zich vandaag inschrijft als abonnee van The Dividend Factory, krijgt gelijk het handboek GRATIS toegestuurd.

Hierin wordt u stapsgewijs uitgelegd hoe u binnen no-time een professioneel dividendbelegger wordt.

Een jaarabonnement kost €149. Op een tweejarig abonnement krijgt u €49 korting. U betaalt dan geen €298, maar €249.

Het handboek is ook los te koop in onze webshop. U betaalt dan €37,50. Klik hier om naar de shop te gaan.

Als abonnee krijgt u maandelijks twee nieuwsbrieven met daarin alle wetenswaardigheden en de ontwikkelingen van de aandelen uit onze Hoog Dividend portefeuille.

Zo bent u altijd op de hoogte en kunt u met een minimum aan tijd, het maximale rendement uit uw eigen Hoog Dividend portefeuille halen.

Ik help u graag bij het maken van de juiste beleggingskeuzes. U betaalt slechts €149 voor een heel jaar lang beleggingsadvies. Het handboek is dan gratis!

 

START HIER 


Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

Het boek mag u gewoon houden.

 

Abonneer hier

Succes met beleggen!

100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel 

 

Share this page