Nieuwsbrief VeelDividend

Investeren in de technologie:

9% dividend plus
flinke kapitaalwinst

Investeringsmaatschappij haalt superrendementen:

1 jaar 21%  *  3 jaar 69%  *  5 jaar 179%

  

 
Laat de beurzen hun gang maar gaan. Ons nieuwe aandeel gaat zijn eigen gang. Al jaren wordt er een flink dividend uitgekeerd, plus de kapitaalwinst loopt maar op.

Alvast een voorproefje voor wat ik u ga vertellen:

Afgelopen jaren liep het dividend plus kapitaal flink op. Ja, zegt u, dat doen de beurzen ook…

Dit aandeel haalde maar liefst 179% in de afgelopen vijf jaar. De S&P 500 deed +87%, inclusief dividenden.

Wie nu aandelen koopt, krijgt gelijk 9% dividend en elk kwartaal een vette dividenduitkering. Dat is dus gelijk gerealiseerde winst.

Ondertussen laat u de kapitaalwinst oplopen als een spaarpot voor later.

In deze editie vertel ik u meer over dit bijzondere aandeel. Mijn naam is Paul van den Heuvel, e hoog dividend specialist van Nederland en België sinds 2008. Inmiddels heb ik duizenden volgers die overgestapt zijn op het inkomensgericht beleggen.

Heeft u ook interesse in elke maand een reeks dividenduitkeringen? In deze editie maakt u kennis met mijn nieuwste positie. Een juweel van een dividendaandeel.


Veel leesplezier!

Paul van den Heuvel


Een neus voor succesvolle investeringen
in de technologie-sector

De tip van de maand april is een BDC, ofwel Business Development Corporation met een beurskapitalisatie van $330 miljoen. De specialisatie ligt in de financiële en zakelijke dienstverlening, waarbij de klanten hoofdzakelijk kleinere en middelgrote bedrijven zijn.

De investeringen gebeuren vaak in een vroeg stadium van de bedrijfsgeschiedenis. Soms wordt een participatie in een bedrijf genomen, in andere gevallen volstaat een kapitaalinjectie. Dit laatste kan gebeuren via verschillende type leningen.

Een BDC laat zich het beste vergelijken met een bank. Met hulp van de Amerikaanse overheid, die de BDC’s goedkoop geld verstrekt, investeren ze in succesvolle ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

De banken staan al jaren onder streng toezicht en zijn flink aan banden gelegd. Het verstrekken van bedrijfsleningen gaat niet meer zo gemakkelijk als in de tijd vóór de financiële crisis.

BDC’s hebben de rol van de banken als geldverstrekker steeds meer overgenomen.

The Dividend FactoryDe onderneming die vandaag centraal staat, heeft een fijne neus voor investeringen. Het speelveld is de zakelijke en financiële dienstverlening. U moet hierbij denken aan automatische betaalprocessen, salariëring, Cloud Computing, data-opslag en eCommerce (verkopen via Internet).

Hieruit blijkt dat deze BDC een sterke positie heeft in zowel de financiële- als de technologie-sector.

De technologie-sector is de sector van de toekomst!


Uitstekende bedrijfsresultaten

De omzet over het laatste kwartaal van 2017 kwam uit op 38,9 miljoen dollar, ofwel 25,6% meer dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Met de omzet werden de verwachtingen duidelijk waargemaakt.

Bij de publicatie van de cijfers sprak de CEO zijn tevredenheid uit over de geleverde prestaties. De Net Asset Value van het aandeel bedroeg op 31 december 2017 15,08 dollar, tegenover 14,30 dollar op 31 december 2016. Een stijging dus met 5,5%.

De gezuiverde winst bedroeg 30,8 miljoen dollar, ofwel 1,77 dollar per aandeel. Op basis van de winst per aandeel was er sprake van een stijging met 10,6%.

De debt to equity ratio bedroeg 78% op het einde van vorig jaar. Het grootste deel van deze kredieten is gegarandeerd door de overheid. De totale investeringen die vorig jaar werden gedaan, bedroegen 30,9 miljoen dollar, ofwel een stijging met 25,7% op jaarbasis. De totale waarde van de beleggingsportefeuille nam met een stevige 32% toe.

Klinkende cijfers!

 

Een indrukwekkend dividendrendement

Het aandeel is extra interessant door het hoge dividend dat er met een regelmaat van elke drie maanden wordt uitgekeerd. De feiten:
 

Dividend per kwartaal : $0,40
Dividend per jaar : $1,60
Acuteel dividendrendement : 9%

 
De huidige dividend pay-out ratio bedraagt ongeveer 83%, wat aantrekkelijk mag worden genoemd. Bovendien is het aandeel ook allesbehalve duur gewaardeerd aan 1,17x de boekwaarde.

De aandeelhouders konden, inclusief dividenden, afgelopen 36 maanden rekenen op een rendement van 69%.

Dit dividendjuweel staat niet alleen. Mijn complete Hoog Dividend portfolio bevat meer dan 60 posities met een bovengemiddeld dividend en de dividenduitkeringen zijn per maand of kwartaal.

Voor wie interesse heeft in The Dividend Factory heb ik een mooie aanbieding.

 

Ontvang het handboek helemaal gratis
en krijg gelijk €49 korting!

Wie zich vandaag inschrijft als abonnee van The Dividend Factory, krijgt gelijk het GRATIS handboek toegestuurd.

Hierin wordt u stapsgewijs uitgelegd hoe u binnen no-time een professioneel dividendbelegger wordt.

The Dividend FactoryEen jaarabonnement kost €149,-. Op een tweejarig abonnement krijgt u €49,- korting. U betaalt dan geen €298,- maar €249,-.

Het boek is ook los te koop in onze webshop. U betaalt dan €37,50. Klik hier om naar de shop te gaan.

Als abonnee krijgt u maandelijks twee nieuwsbrieven met daarin alle wetenswaardigheden en de ontwikkelingen van de aandelen uit onze Hoog Dividend portefeuille.

Zo bent u altijd op de hoogte en kunt u met een minimum aan tijd, het maximale rendement uit uw eigen Hoog Dividend portefeuille halen.

Ik help u graag bij het maken van de juiste beleggingskeuzes. U betaalt slechts €149 voor een heel jaar lang beleggingsadvies. Het handboek is gratis!

 

3 maanden GRATIS


Niet goed, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is al voldoende.

Dit is een unieke service die uitgevers u normaal niet geven. Daar zit u gelijk vast aan een abonnement!

Het boek mag u gewoon houden.

 

Abonneer hier

Succes met beleggen!

100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel 

 

Share this page