Nieuwsbrief VeelDividend

  
Onroerend Goed Trusts het nieuwe dividendparadijs
  
Ook zonder bronbelasting!

Tot 23% dividend en elke maand een uitkering

  

Enkele actuele dividendrendementen:

Arbor 9,5%, Gladstone 8,4%, Residential 12,1%, Senior Healthcare 10,0%, Retail 10,5%, Mortgage REIT 12,1%

  

 
De wereld van onroerend goed en vastgoed is al jaren in beweging, maar we komen nu op het punt dat het wel heel aantrekkelijk wordt ons toe te leggen op onroerend goed.

U hoeft geen dure investeringen aan te gaan in stenen. U kunt met mijn hulp een complete vastgoed portefeuille samenstellen waarmee u maandelijks dividend ontvangt.

Dat is gelijk gerealiseerde winst!

Ondertussen kunt u het kapitaal zijn werk laten doen.

U koopt simpelweg aandelen van onroerend goed trusts met elk hun eigen portfolio zoals zorgcentra, winkelcentra, residentials, studentenhuisvesting en ziekenhuizen. U kunt met deze trusts een gespreide onroerend goed portefeuille samenstellen.

REIT’s, dat staat voor Real Estate Investment Trusts, beheren niet alleen vastgoed portefeuilles, maar handelen ook in hypotheekbundels.

De sector staat bekend om het hoge dividend dat er wordt uitgekeerd. In onze categorie REIT’s zit een indexaandeel dat is samengesteld uit sterke bedrijven die het maximale weten te halen uit de markt van hypotheken.

Door een slimme leverage strategie toe te passen is het dividend momenteel opgelopen tot 23,4%. Het dividend wordt maandelijks uitgekeerd.

Dit aandeel past een dubbele leverage strategie toe, wat het risico wel verhoogt, maar ook de winsten kunnen hoog oplopen. Zowel dalingen als stijgingen werken dubbel zo hard door.

U kunt dergelijke dividendkanonnen combineren met meer stabiele aandelen, die evengoed een uitzonderlijk dividendrendement opleveren tot wel 12%.

Ik heb voor u een aantal aandelen uit mijn categorie onroerend trusts op een rij gezet.

The Dividend Factory

De totale sectie onroerend goed trusts bestaat uit 16 hoog dividend aandelen, die per maand of per kwartaal een vorstelijk dividend uitkeren.


Het fenomeen REIT’s nader verklaard

The Dividend FactoryEen Real Estate Investment Trust (REIT) is een collectieve investeringsvorm. Er wordt geïnvesteerd in onroerende goederen en vastgoed. Via het eigendom en beheer van vastgoed zoals kantoren, zorgcentra, hotels, winkelcentra en industriële gebouwen, probeert men een zo hoog mogelijk rendement te maken.

De REIT biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele beleggingen in vastgoed. Bij deze trustvorm is er sprake van een hoge liquiditeit, ze bieden toegang tot een breder vastgoedpakket, ze vereisen geen minimum investering en hebben een hogere opbrengst. Dat maakt deze vorm van beleggen toegankelijk voor particuliere beleggers.

Ze beleggen niet alleen in vastgoed, maar ook via hypotheken.
 

REIT’s worden middels gewone aandelen verhandeld op de belangrijkste beurzen.

 

Rol van de banken overgenomen

Na het uitbreken van de financiële crisis in 2008 zijn de banken aan banden gelegd. Hoe ironisch, maar juist de vele slechte hypothecaire leningen legden een bom onder het bankwezen.

REIT’s hebben de rol van de banken deels overgenomen. Met opgehaald kapitaal van o.a. institutionele en particuliere beleggers, beschikken de beursgenoteerde REIT’s over grote sommen kapitaal. Hiermee werden vastgoedportefeuilles gefinancierd en werd een deel van de handel in hypotheken overgenomen.

Deze hypotheken krijgen in de meeste gevallen bescherming van de overheid!
 

Maar er doet zich nog een interessant fenomeen voor: REIT’s namen op grote schaal het onroerend goed over van een onderneming of instelling die hiermee hun groei konden financieren. Ze huurden het onroerend goed terug van de REIT.

 

Hoog Dividend verklaard

REIT’s maken gebruik van een groot belastingvoordeel dat door de Amerikaanse overheid in het leven is geroepen. Ze betalen geen vennootschapsbelasting (!) onder de voorwaarde dat ze minimaal 90% van het resultaat uitkeren in de vorm van dividend. En dat doen ze trouw, elke maand of kwartaal opnieuw.

Speelt de Amerikaanse overheid voor Sinterklaas? Nee, natuurlijk niet. De belasting wordt verhaald op de beleggers, die inkomstenbelasting betalen over het dividend.

Maar, beste belegger… wij betalen enkel de 15% bronbelasting en dat is stukken minder dan die arme Amerikanen die behoorlijk meer af moeten dragen.

En hiermee realiseren we dividendrendementen waarbij 9%, 10% of meer dividend zeker geen uitzondering zijn.


Belangrijk advies!

Beleggen in onroerend goed trusts raad ik u ten zeerste aan, maar ik heb nog een belangrijk advies voor u. Er zijn ook REIT’s op de beurs te vinden waarbij u over de hoge dividenduitkeringen GEEN BRONBELASTING betaalt en u een vorm van dividendgarantie krijgt. Daarover meer in het volgende deel.

 

Cumulatief Preferente aandelen van REIT’s

De meeste REIT’s uit mijn portfolio hebben ook cumulatief preferente aandelen uitgegeven. Met preferente aandelen krijgt u altijd voorrang op gewone aandeelhouders, het dividend is vooraf vastgesteld en daar mag niet van afgeweken worden. Ze hebben een nominale waarde ($25) die u bij aflossen terugkrijgt. Ze lijken hiermee op obligaties.

En het dividend wordt aangemerkt als rente, waarover u GEEN BRONBELASTING betaalt.

Over welke rendementen spreken we…
 

Het dividendrendement van onze cumulatief preferente aandelen afkomstig van REIT’s, ligt gemiddeld tussen de 7% en 8% dividendrendement.

 
Dat zijn prachtige rendementen en bovendien leveren ze een stabiele stroom aan dividenden (ook hier maandelijks of per kwartaal).

Wie gewone en preferente aandelen van REIT’s combineert, bouwt een mooie dividendportefeuille op welke tot in lengte van jaren een aantrekkelijk dividend uitkeert.

 

Voordelig kennismaken

Mijn complete portfolio bestaat uit meer dan 60 Hoog Dividend aandelen.

Klik hier om voor €37,50 per kwartaal een volledig service abonnement te nemen op The Dividend Factory. En onze belofte aan u: Niet goed, geld terug.

U krijgt gelijk toegang tot de complete portfolio van meer dan 60 aandelen en u ontvangt maandelijks onze nieuwsbrieven, met daarin nieuwe aanbevelingen en alle informatie over uw aandelen.
 

Bij calamiteiten ontvangt u gelijk een flashbericht per e-mail om onmiddellijk te kunnen reageren.

 
Veel plezier de komende jaren van uw extra inkomen. Ook een prachtig alternatief voor sparen, maar dan met een vorstelijk rendement dat u ook nog eens per maand of per kwartaal ontvangt.

Ik hoop u vandaag graag als nieuwe abonnee te mogen begroeten.

 

Abonneer hier

Succes met beleggen!

100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel 

 

Share this page

 

PS. Klik hier om alvast kennis te maken met de portfolio van The Dividend Factory.