Nieuwsbrief VeelDividend

  

Jubileum uitgave met jubileum korting!

22% dividend zeker geen sprookje

Wat u zeker moet weten over deze ambitieuze onderneming

  

 
Vandaag is de vierde dag van onze jubileumweek. Gisteren maakten onze lezers kennis met een selectie aandelen boven de 10% dividendrendement.

Vandaag een bijzonder verhaal over een aandeel dat u een dividendrendement oplevert van meer dan 22%.

Daar schuilt een verhaal achter. Vandaag ga ik dieper in op de onderneming achter dit dividend kroonjuweel en belicht ik de kansen en risico’s.

 

Commercieel vastgoed goed voor 22,6% dividend

 The Dividend Factory 

“Winkelcentra zoeken hun weg als gevolg van de digitale concurrentie”

 
Vandaag maakt u kennis met de wereld van commercieel vastgoed. Daaronder vallen shopping malls en winkelcentra.

In Amerika vind je nagenoeg geen winkelstraten in gezellige stadscentra. Wie in de VS zijn inkopen wil gaan doen, is aangewezen op shopping malls of winkelcentra net buiten de stad. Ook in ons land wordt er buiten de stad steeds meer winkelgebied ontwikkeld.

De detailhandel is duidelijk zijn weg aan het zoeken. Winkelen is niet langer alleen functioneel, maar wordt steeds meer een beleving. De consument is aan het veranderen, vooral door de opkomst van het online winkelen.

Vlakbij mijn woonplaats vind je het oudste overdekte winkelcentrum van Nederland. Dat bestaat nog steeds, maar er wordt al jaren gewerkt aan een aangepaste winkelomgeving. De consument moet steeds meer verleid worden om uit zijn stoel te komen.

Het Internet lonkt!

De onderneming achter ons 22% dividendaandeel staat voor dezelfde uitdaging. Om aan de wensen van de consument te voldoen, zal er behoorlijk wat hak- en breekwerk gedaan moeten worden.

 

Uitgekiend businessmodel

Het gaat hier om een eigenaar van ruim 100 winkelcentra in de VS. Het uitgekiende businessmodel was voor mij een reden dit vastgoedbedrijf op te nemen in de Hoog Dividend portefeuille.

Het management gaat er namelijk van uit dat een groot percentage van de Amerikaanse gezinnen ver uit de buurt van de 232 klasse 'A' shopping centers woont. De gemiddelde rijafstand tussen de woonplaats en zo’n klasse 'A' shopping center bedraagt 70 minuten en dat is te veel om op regelmatige basis bezoekjes af te leggen.

De onderneming heeft bewust vastgoed in de klasse ‘B’. De verhouding risico’s/opbrengsten is het gunstigst in deze categorie, die met name de arbeidersklasse aantrekt.
 

Uitdaging

Het is dan ook niet vreemd dat ook dit vastgoedbedrijf voor de uitdaging staat zich aan te passen aan het gedrag van de ‘nieuwe consument’.

Daar is echter tijd en geld voor nodig. Beleggers houden niet van onzekerheid en hebben geen geduld dit transitieproces af te wachten, met als gevolg dat de koers een flinke deuk heeft opgelopen. Maar er is meer aan de hand…
 

Short Squeeze

Ook in beleggersland heb je gieren die boven hun prooi cirkelen om toe te slaan wanneer het zaakje is gaan stinken.

De onderneming is prooi geworden van beleggers die short zijn gegaan op het aandeel. Een koersdaling is de basis voor hun winst. Als een stel gieren cirkelen ze boven het ‘karkas’. Wanneer blijkt dat de prooi echter niet dood is, kunnen ze fluiten naar hun maaltje. Om in beleggerstermen te blijven: Wanneer blijkt dat beleggers weer aandacht en vertrouwen krijgen in een aandeel, kan er een short squeeze volgen. Beleggers die dan short zijn gegaan op hun aandelen, moeten op een bepaald moment hun aandelen terugkopen om hun positie te sluiten.

De koers van het aandeel zal dan gaan stijgen.

Er ontstaat zelfs een sneeuwbal-effect. De stoploss orders zullen bij een bepaalde koers de automatische handelssystemen in werking zetten en worden de aandelen massaal terug gekocht.

Doordat de koers oploopt, worden er steeds meer stoploss niveaus bereikt en moeten er steeds meer shorters de aandelen terugkopen, met als gevolg dat de koers dan in korte tijd hard zal gaan stijgen.

En wat deed de koers de afgelopen drie maanden…

The Dividend Factory

Het aandeel steeg met 20%. De vlakke lijn in de grafiek is die van de S&P500.

Een teken aan de wand dat ook het vertrouwen in de onderneming toeneemt. Zoals hiervoor aangegeven, is het deels ook een effect van de short sellers.
 

Transitiefase

De onderneming is druk doende om in te spelen op het veranderende gedrag van de consument. Winkelen moet meer een beleving worden.

Het plan is bioscopen en fitnessbedrijven te integreren om meer publiek te trekken. Kille winkelcentra krijgen een ander imago door bijvoorbeeld een sfeer van een dorpsplein te creëren. Een sociale ontmoetingsplaats.

Grote warenhuizen en logge shopping malls hebben het meeste te lijden. Kleinere winkels en winkelcentra zijn makkelijker bereikbaar, zijn veel flexibeler en staan dichter bij de consument.
 

De onderneming heeft voornamelijk kleinere winkels in de portfolio, wat nog een erfenis is uit het verleden. Een grote onroerend goed trust besloot vijf jaar geleden de meeste kleinere oppervlaktes af te stoten en onder te brengen in de onderneming die vandaag centraal staat. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. In die B-categorie liggen de huurprijzen een stuk lager. Wanneer de situatie in de sector zou verergeren, zouden heel wat distributeurs uitwijken van A naar B locaties. Die zijn namelijk een stuk goedkoper dan de A-locaties.

 
Hier liggen duidelijk kansen!
 

Risico

Het verhaal is pas compleet als we de risico’s onder de loep nemen. Een dividendrendement van 22% is het gevolg van een gedaalde koers, terwijl het dividend gelijk is gebleven.

De transitiefase kost tijd en geld. Het is dan ook mogelijk dat het dividend aangepast zal worden aan de situatie, maar daar is voorlopig geen sprake van. Zes weken geleden is wederom het volledige kwartaaldividend van $0,25 per aandeel uitgekeerd. De FFO over het laatste kwartaal bedroeg $0,28.

Bij een vastgoed trust (REIT) wordt het dividend betaald uit de Funds From Operations (FFO). Dat is de nettowinst die gecorrigeerd wordt voor non-cash events zoals afschrijvingen.

Op een koers van momenteel $4,42 betekent dat een dividendrendement van 22,6%.
 

Mijn advies

Het is een aandeel met een zeker risico, maar er liggen ook kansen.

In het voorgaande heb ik aangegeven dat de onderneming in een lager segment actief is en waarom juist hier kansen liggen. Wie de transitieperiode wil afwachten, kan ondertussen het forse dividend opstrijken en wachten op een flinke kapitaalwinst.

Mocht het dividend toch aangepast worden, dan blijft bij zelfs een verlaging van 50% er nog steeds ruim 11% dividendrendement over. Maar nogmaals, dat hoeft zeker niet het geval te zijn.

Deze vastgoed trust heeft een duidelijke visie en een sterk businessmodel. Dat het vertrouwen groeit, blijkt wel uit de ontwikkeling van de koers.

Voor wie bereid is wat meer risico te nemen, is mijn advies nu aandelen te kopen. U krijgt gelijk een vorstelijk dividendrendement, in combinatie met een mogelijk hoge kapitaalwinst in de toekomst.

Het genoemde aandeel vindt u op de 4e positie van de categorie Dividend Opportunities.

De onderneming is georganiseerd in de vorm van een REIT.

 

Een Real Estate Investment Trust (REIT) is een collectieve investeringsvorm. Er wordt geïnvesteerd in onroerende goederen en vastgoed. Via het eigendom en beheer van vastgoed zoals kantoren, hotels, winkelcentra en industriële gebouwen, probeert men een zo hoog mogelijk rendement te maken. De REIT biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele beleggingen in vastgoed. Bij deze trustvorm is er sprake van een hoge liquiditeit, ze bieden toegang tot een breder vastgoedpakket, ze vereisen geen minimum investering en hebben een hogere opbrengst. Dat maakt deze vorm van beleggen toegankelijk voor particuliere beleggers. Als een soort van vastgoedcertificaat worden REIT’s verhandeld op de belangrijkste beurzen van de VS. Een REIT is verplicht minimaal 90% van het resultaat uit te keren in de vorm van dividend. Dit verklaart mede het hoge dividendrendement dat kan ontstaan.

 

Een portfolio van meer dan 60 Hoog Dividend aandelen

Mijn complete portfolio bestaat uit aandelen met 6%, 8%, 10% of meer dividendrendement. Ze keren allen per maand of per kwartaal een bovengemiddeld dividend uit.

De meer dan 60 aandelen zijn afkomstig van een diversiteit aan ondernemingen, waarbij ik speciaal de aandacht vestig op de minst risicovolle categorie, de cumulatief preferente aandelen. De uitgevers van deze aandelen (die op obligaties lijken) zijn verplicht het dividend volledig uit te betalen, u betaalt GEEN BRONBELASTING en ze hebben net als bij obligaties een vaste coupon.

In deze categorie vindt u 17 posities, met eveneens hoge rendementen van 5% tot ruim 8%.

Een absolute aanrader voor wie zich wil beschermen tegen grote beurscorrecties.

 

€50 korting + twee cadeaus

Tijdens de jubileumweek geven we graag iets weg. Dit jaar is dat een welkomstkorting van maar liefst 50 euro plus het Dividend Handboek en de special ‘Koop geen Onroerend Goed maar ontvang wel elke maand huur’.
 

 The Dividend Factory

 
De kosten voor een jaarabonnement bedragen normaal €149,-. Alleen tijdens deze jubileumactie betaalt u €99,-. U kunt desgewenst ook een 2-jarig abonnement afsluiten. Dan betaalt u €199,-. Omgerekend betaalt u dan voor de periode van twee jaar elke maand net iets meer dan 8 euro.
  

Met een abonnement op The Dividend Factory heeft u recht op twee nieuwsbrieven per maand, met daarin nieuwe aanbevelingen, alle informatie over uw aandelenportefeuille en algemeen financieel nieuws over onze beleggingscategorieën.


Bij calamiteiten krijgt u onmiddellijk een flashbericht, zodat u mijn advies voor een eventuele snelle aan- of verkoop gelijk kan opvolgen.

De portfolio is gekoppeld aan de beurzen, zodat u altijd het actuele resultaat bij de hand heeft.

Ik wijs u de weg naar de parels onder de Hoog Dividend aandelen en voorzie u met regelmaat van advies en geef u alle informatie voor het onderhoud van uw eigen Hoog Dividend portefeuille.

Ik verwelkom u graag als nieuwe abonnee. U volgt hiermee de duizenden beleggers in Nederland en Vlaanderen die u in de afgelopen 11 jaar voorgingen.

 

abonneer hier 

 

Wij geven een niet-goed-geld-terug garantie. Indien het abonnement u tussentijds toch niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel teruggestort. Een unieke service!

Veel succes met beleggen!

100_paul-van-den-heuvel-nw2.png
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
The Dividend Factory
 

Share this page