Nieuwsbrief VeelDividend

 
Beleggen in het Corona Tijdperk. Het hele verhaal!

Mijn geheime wapen werkt echt!

Hoe de Amerikaanse regering de Europese
belegger flink helpt. Een must read!
    

 
Vandaag vertel ik u hoe ik de Coronacrisis als belegger goed doorkom. Ik verzeker u dat er maar weinig beleggers in Nederland en Vlaanderen op de hoogte zijn van deze unieke beleggingsvorm die u een dubbel fiscaal voordeel oplevert. U krijgt een extra Hoog Dividendrendement en de kans op kapitaalwinst is groot.

Het is mijn geheime wapen, tijdens en na de Coronacrisis.

Ik ga terug naar het jaar 1960…

Want in dat jaar heeft de Amerikaanse regering een bijzondere belastingregel ingesteld, die ons tot op de dag van vandaag een dubbel voordeel oplevert.

En juist tijdens de crisis komt dit ons extra goed uit.

Door deze regel in te voeren, werd het vanaf dat moment voor kleinere beleggers mogelijk gemaakt om te beleggen zoals de rijken dat doen.

Hoe beleggen de rijken dan zult u zeggen….
 

Vroeger heette dat ‘rentenieren’. Nu is die term een lachertje, omdat je geen rente krijgt en bij Triodos betaal je zelfs om vanaf een bedrag van €100.000 daar op de rekening te stallen. Bij andere banken betaal je vaak vanaf een miljoen.

 
Bij The Dividend Factory doen we dat anders. Onze inkomstenbron bestaat uit dividend.

En dat dividend moet hoog zijn! Dat is het uitgangspunt.

Daar zit onze expertise. Sinds 2008, (ja, tijdens de vorige crisis) beheer ik een Amerikaanse Hoog Dividend portefeuille, bestaande uit meer dan 60 (!) Hoog Dividend parels.

Dagelijks speuren wij de aandelenmarkten af, op zoek naar bijzondere dividendaandelen die de eigenschap hebben om maandelijks of per kwartaal een hoog en houdbaar dividend uit te keren.

Ook tijdens een zware crisis zoals op dit moment!

Dat dividend moet dus behoorlijk hoog en houdbaar zijn om er een substantieel inkomen uit te halen. Met aandelen van zo’n 7%, 8%, 10% en meer dividend genereer je pas een mooi inkomen. Mijn portfolio zit er vol mee (zelfs tot boven de 20% momenteel).


Het dubbel belastingvoordeel
nader uitgelegd

Vandaag gooi ik een belangrijk wapen in de strijd. Eentje met meerdere voordelen, die juist in tijden van een crisis extra veel opleveren.

U geniet een dubbel belastingvoordeel. Te weten:


Voordeel 1:

Zoals ik u eerder vertelde, is er in 1960 een Amerikaanse belastingregel ingevoerd die ervoor zorgde dat bepaalde ondernemingen geen vennootschapsbelasting hoefden te betalen.

U begrijpt dat dit een enorm voordeel opleverde voor deze bedrijven. En dat voordeel geldt tot op de dag van vandaag nog steeds!

Dus in 2020, ook tijdens deze vreselijke pandemie, geldt deze regel. Dat betekent dat als er niets verandert, ons inkomen ook op peil blijft.

Kijk, dat klinkt goed hè? Dat is precies wat ons als inkomensgerichte beleggers zo aanspreekt. Kom niet aan ons inkomen!

Deze speciale regels zijn super transparant, maar je moet wel even het hoofd erbij houden. Leest u rustig verder…

De fiscale vrijstellingen zijn wel gebonden aan strenge voorwaarden. De zogenaamde belasting neutrale afhandeling voorkomt dat er dubbel belasting betaald wordt.
 

Er geldt een belangrijke regel, waarbij gesteld wordt dat de belastingheffing bij de belegger plaatsvindt. Op die manier betaalt de onderneming geen vennootschapsbelasting. Daartegenover staat een belangrijke regel die omschreven wordt als ‘uitdelingsverplichting’. Wat betekent, dat in ruil voor deze gunstige regeling, bijna de volledige winst uitgekeerd moet worden aan de aandeelhouders!

 
Ja, u leest het goed: Bijna de gehele winst komt naar ons toe. De reden waarom het dividendrendement zo hoog is. Onthoud dit goed!

De zogenaamde uitdelingsverplichting van de onderneming is om te voorkomen dat de beleggingswinsten belastingvrij worden opgespaard binnen het bedrijf.

Dat geld moet dus de deur uit!

Het niet voldoen aan de uitdelingsverplichting kan leiden tot het volledig verlies van de fiscale status, waardoor de gehele winst volledig wordt belast met winstbelasting. Een serieuze zaak dus voor deze bedrijven.

Bent u er nog?
 

Ik vat het alvast even samen: Bepaalde ondernemingen betalen geen vennootschapsbelasting, zo lang ze maar bijna de gehele winst uitkeren in de vorm van dividend.

 
Maar, de Amerikaanse staat is zeker geen Sinterklaas. De belasting die ze hier mislopen, verhalen ze gewoon op de beleggers, die hier inkomstbelasting over moeten betalen.

Oei, weg voordeel zou je zeggen…

Ondanks de belastingverlaging die Trump in 2017 invoerde, betalen Amerikanen makkelijk tot 35% inkomstenbelasting. Dus ook op het ontvangen dividend van de ondernemingen waarover ik het juist heb.
 

Trump loopt eerst 25% vennootschapsbelasting mis door deze oude regel, maar pakt dit terug uit de inkomstenbelasting op het dividend, die tot 35% loopt (was voorheen 39,5%).

 
Ja, zo kan ik het ook…

(Overigens, multinationals betalen 20%, maar die zijn in mijn verhaal niet van toepassing.)

Maar nu komt de sleutel in mijn verhaal: Wij betalen enkel 15% bronbelasting over het ontvangen dividend, en die kunnen we (in Nederland) later ook nog eens verreken in BOX III.

Begrijpt u nu waarom ik al bijna 12 jaar met enthousiasme dit verhaal vertel aan mensen zoals u. Die regel uit 1960 zal ons nog jaren een enorm voordeel opleveren.

De aandelen die ik u vandaag presenteer, leveren dividendrendementen op van 8,4%, 7,1%, 7,6% en 8%.

Dat zijn dus echte Hoog Dividend aandelen, die u maandelijks een vorstelijk dividendinkomen opleveren, waar u meer van over houdt dan de Amerikanen zelf. Hoe bijzonder is dat!

Zo, belastingvoordeel 1 is een feit. We gaan over naar voordeel 2. Want er zit meer in het vat voor u…

 

Voordeel 2:

Voor ik u wijs op het dubbele belastingvoordeel, moet ik nog iets uitleggen, waar ik zo niet nóg enthousiaster over ben dan het hele belastingvoordeel bij elkaar.

U maakt kennis met twee bijzondere ondernemingen, die beiden het belastingvoordeel genieten en dus ook een bovengemiddeld, zeg maar super hoog dividend uitkeren.
 

-> Onderneming 1 levert met het hoofdaandeel 8,0% dividendrendement op en er wordt maandelijks dividend uitgekeerd.

-> Onderneming 2 levert 8,3% dividendrendement op en er wordt elke drie maanden dividend uitgekeerd.
  

De eerste is een zogenaamde Business Development Company (BDC) en de tweede is een Real Estate Investment Trust (REIT).

Een BDC is een investeringsmaatschappij, actief in het midden- en kleinbedrijf en de tweede is een onroerend goed trust.

Beiden hebben de status die in aanmerking komt voor de genoemde belastingregel.

Toch kan misschien de vraag knagen ‘waarom nou al dat gedoe met die belasting?’ Het antwoord is simpel…
 

Zowel de BDC als de REIT zijn in het leven geroepen om particuliere beleggers de mogelijkheid te bieden te investeren zoals de rijken dat doen, met dat verschil, dat ze zelf geen dure fabrieken of kantoorpanden hoeven te kopen, of zakken geld bij een bedrijf binnen gooien…

 
Nee, een REIT en ook een BDC, geven gewone aandelen uit, zodat je telkens een stukje onroerend goed laat kopen, of een klein bedrag laat investeren in een bedrijf.

(Deze aandelen zijn in ieder geval allemaal bij Binck te koop)

Daar snappen ze in de lage landen nog steeds niets van. Wij zijn calvinistische landen, waar het ondernemerschap minder hoog in het vaandel staat. Daarvoor moeten we echt in de VS zijn.

Ik moet zeggen, ik woon hier graag en we hebben een mooi landje, maar als Hoog Dividend belegger zul je mij hier niet zien. Ik reis niet voor niets frequent naar de VS.

Maar, ik zou u wijzen op een tweede belastingvoordeel…

Daarvoor type ik met plezier de volgende regel:

In dit geval betaalt u HELEMAAL GEEN BELASTING

Ja, geen belasting betalen, zal u de oren doen spitsen.

De verklaring: Ondernemingen die actief zijn in de financiële wereld, geven vaak naast obligaties ook preferente aandelen uit.

Beiden hebben dezelfde kenmerken, maar obligaties behoren tot het vreemde kapitaal en preferente aandelen tot het eigen kapitaal. En te veel vreemd kapitaal op de balans is niet gunstig.

En zoals u weet, ontvang je rente op obligaties en die is niet belast zoals dat bij dividend het geval is.

In Amerika wordt de vergoeding op preferente aandelen gezien als rente, en daarover betaalt u GEEN BRONBELASTING!

Zo, het tweede voordeel is een feit.

Het dividendrendement op de eerste pref is 6,8% en op de tweede 7,7%.

Ik noem dit een ‘tandem-aandeel’. Naast het gewone aandeel, geeft dezelfde onderneming ook preferente aandelen uit. Samen vormen ze een mooi geheel:

  • Het hoofdaandeel biedt naast het (hoge!) dividend de meeste kans op kapitaalwinst.
  • Het preferente aandeel zorgt voor een stabiel inkomen en noteert vaak rond de nominale waarde van $25.


Maak u op voor een mooie kapitaalwinst

We zitten momenteel in een vreselijke crisis, waarbij veel levens te betreuren zijn. Beleggen is daarbij ondergeschikt. Toch moeten we als belegger verder…

Juist de aandelen die vandaag centraal staan, blijven overeind en keren onophoudelijk een prachtig dividend uit, tijdens en ook na de crisis.

Beide aandelen zijn door de malaise op de beurzen nu extra aantrekkelijk geprijsd.

Er zit nog zo’n 20% rek in de koers om weer op het oude normale niveau te komen.

Daarin zit straks uw kapitaalwinst.

Maar ondertussen krijgt u elke maand een vorstelijke dividenduitkering, die niet of beperkt belast is.

Weet u de dividendrendementen nog?

De aandelen die ik u vandaag presenteer, leveren dividendrendementen op van 8,0%, 8,3%, 6,8% en 7,7%.

 

Bijzondere eigenschappen

Tot slot wijs ik u op de bijzondere eigenschappen van beide aandelen. De eerste, de BDC, is afkomstig van zowat de grondlegger van de BDC’s. Een financieel genie, die ook nog een aimabel en humoristisch man is. Ik heb hem meerdere malen ontmoet en ben bij hem op bezoek geweest op het hoofdkantoor in Washington. Een fenomeen die David!

Hij geeft meerdere aandelen uit, waarvan alle maandelijks dividend uitkeren met gebruik van de voordelige belastingregel.

De tweede beheert een onroerend goed portefeuille, bestaande uit gebouwen die huisvesting bieden aan bedrijven en instanties in de gezondheidszorg. Door de invoering van het zorgplan van Obama, in combinatie met de toenemende druk op de zorg door de vergrijzing, is dit een aandeel om de toekomst mee in te gaan.

Twee topaandelen die ik inzet als wapen in de Coronacrisis!

De BDC staat op positie 4 in de gelijknamige categorie, de tweede op positie 8 in de REIT sectie. De preferente aandelen staan in een aparte categorie.

In deze onrustige en moeilijke tijden, mag ik de prijs van een abonnement extra aantrekkelijk maken.

 

Maak vandaag extra voordelig kennis met
The Dividend Factory

Alstublieft: U krijgt zomaar 50 euro korting op de bekendste Hoog Dividend nieuwsbrief van Nederland en België.

Altijd al willen beleggen in aandelen met een dividendrendement van 8%, 10%, 18% (!) en meer…

Dan kunt u nu profiteren van deze eenmalige actie, waarmee u een korting krijgt van maar liefst 50 euro.

U begrijpt dat een dergelijke korting geen gewoonte is. Om iedereen de kans te geven over te stappen naar een unieke vorm van inkomensgericht beleggen, mag ik tijdens deze Corona beursstorm van mijn uitgever eenmalig deze extreem hoge korting geven.

U kunt kiezen uit meer dan 60 (!) Hoog Dividend parels.

U ontvangt voortaan maandelijks twee nieuwsbrieven, waarmee u eenvoudig uw portefeuille kunt onderhouden en we houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

U krijgt 24 uur per dag toegang tot de Hoog Dividend portefeuille die gekoppeld is aan de beurzen. 

The Dividend Factory 

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN


START HIER 
  

 
Met vriendelijke groet,Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
Paul van den Heuvel
The Dividend Factory